Berkin Elvan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Berkin Elvan Son Yolculuğuna Uğurlandı
Gezi Parkı eylemlerinde gaz fişeği ile başından yaralanan ve 269 günlük yaşam mücadelesini dün kaybeden 15 yaşındaki Berkin, bugün toprağa verildi.



Türkiye, Gezi Parkı protestoları sırasında evinden ekmek almak için dışarı çıkan ama başına isabet eden gaz fişeği ile komaya giren ve dün Sabah hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın yasını tutuyor. Elvan bugün, onbinlerin eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.



CEMEVİNDE TÖREN

Hayatını kaybetmesinin ardından Adli Tıp'a kaldırılan cenaze, daha sonra Okmeydanı Cemevi'nde götürülmüştü. Berkin için bugün saat 12.00'de cemevinde bir tören düzenlendi.

TÖRENE BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ

Öğle saatlerinde düzenlenen törene saatler önce binlerce kişi akın etti. Cenaze töreninde yapılan çağrılarda kalabalığın sessiz olması istendi.

Törende Berkin Elvan için helallik alındı. Ardından omuzlara alınan Berkin Elvan'ın tabutu, Gezi Parkı olayları sırasında yaralandığı sokağa getirildi. Burada ailesinin de Berkin Elvan'ın tabutunun başında olduğu görüldü.



"BERKİN'İM GİTTİ AMA MİLYONLARCA BERKİN'İM VAR ARTIK"

Babası Sami Elvan, oğlunun tabutu başında, "Berkin'i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin'im gitti ama milyonlarca Berkin'im var artık" dedi.

CENAZE, KORTEJ EŞLİĞİNDE ŞİŞLİ'YE GÖTÜRÜLDÜ

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapılırken, daha sonra tekrar omuzlanan cenaze, cenaze arabasına kondu. Berkin Elvan'ın cenazesi kortej eşliğinde Şişli Meydanı'na götürüldü.



MEZAR TAŞI DA YANI BAŞINDA

Berkin Elvan'ın cenazesinin, cemevinden mezarlığa doğru yola çıktığı sırada mezar taşının da tabutunun yanında taşındığı görüldü.



ÇEVİK KUVVET BARİKAT KURDU, E-5'TE TRAFİK DURDU

Berkin Elvan'ın cenazesi Şişli'ye doğru götürülürken Şişli'de önlem alan polis, Abide-i Hürriyet Caddesi'nin girişini bariyerle kapattı. Çevik kuvvet polisi de barikatın arkasında bekleyişini sürdürdü. Ayrıca yürüyüş nedeniyle E-5 karayolunda trafik durdu.



E5 boyunca Okmeydanı'ndan yürüyen onbinler, Şişli Meydanı girişini hınca hınç dolduran onbinlerle buluştu. Yürüyüşte ön sırada vekiller de vardı, AK Parti ilçe binası önünde kısa süreli bir gerginlik yaşandı.



Taksim Dayanışması, Feriköy'deki toprağa verme töreninin ardından Gezi Parkı'na gidip karanfil konması için çağrıda bulundu.

VE BERKİN'İN CENAZESİ FERİKÖY MEZARLIĞI'NDA

Feriköy Mezarlığı'ndan toplanan kalabalık, Berkin Elvan'ın cenazesini bekliyordu. Saat 13.00'da Okmeydanı'ndan yola çıkan kortej yaklaşık 3.5 saat süren bir yürüyüşün ardından mezarlığa ulaştı.



TOPRAĞA VERİLDİ

Berkin Elvan için hazırlanan mezarın içine karanfiller ve bilyeleri bırakıldı. 15 yaşında hayata veda eden Berkin'in cenazesi, helallik alındıktan sonra gözyaşları içinde toprağa verildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.