Cemal Canpolat: Belediye başkanları örgütün emrine girecektir

Cemal Canpolat: Belediye başkanları örgütün emrine girecektir
Bostancı Gösteri Merkezi’nde dün başlayan CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin ikinci günü sabah saatlerinde başladı. Kongrede delegelerin desteğini alan Cemal Canpolat ve Gökhan Zeybek başkanlık için yarışıyor...

Bostancı Gösteri Merkezi’nde dün başlayan CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi’nin ikinci günü adaylar kesinleşti. 10’a yakın isim adaylık açıklaması yapmıştı. Ancak kongrede, adaylık için 64 delegenin imzası gerekiyordu. Sadece Gökhan Zeybek ve Cemal Canpolat yeterli imzayı toplayarak aday olabildi.

İki adayın yarışacağı kesinlik kazanan kongrede ilk sözü Cemal Canpolat aldı. Konuşmasının  büyük bölümünde partinin yüzünü sola dönmesi gerekiği vurgusu yapan Canpolat, Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz ve Berk’in Elvan'ı anması ayakta alkışlandı. Canpolat "Gezi'de yarım kalan süreci tamamlamak için adayım" dedi.

Konuşmasında il başkanı seçilmesi halide belediye başkanlarıyla nasıl çalışacağının işaretini de veren Canpolat, "Belediye Başkanları örgütün emrine girecektir. Belediye Başkanları yaşanmaz hale getirilen İstanbul'da örgütle beraber hareket edecektir" dedi.

İşte Cemal Canpolat'ın konuşmasından öne çıkanlar;

CHP İstanbul'da iki adaylı yarışCHP İstanbul'da iki adaylı yarış

"1989'da aldığımız belediye başkanlığını 1994'te AKP iktidarına terk ettiğimiz 1994'ten beri yürüttüğümüz politikalarla İstanbul Büyükşehir Belediyesini alamadığımız bir gerçek. 1994'ten beri partinin yönünü sağa çeviren sağ siyaset anlayışı ile İstanbul ve Türkiye'yi almak isteyen anlayıştan, sağ siyaset çemberiyle iktidar olunmayacağını 94'ten beri yapılan bütün politikalarla ortaya konmuştur.

Peki geriye ne kaldı? Şimdi kendi örgütünü, dinamiklerini, kendi sol söylemlerini dışarda tutan, sola, sosyalistlere,  ilericilere, Kürtlere, dışlananlara, ötekilere kucak açmayanların bu anlayışın iktidar olmayacağı anlaşılmıştır.

CHP İstanbul'da adayların listelerinde kimler yer aldı?CHP İstanbul'da adayların listelerinde kimler yer aldı?

DEVŞİRME ADAYLAR!

1989'da İstanbul'un birçok ilçesinde oylarımız yüzde 50'ydi. Bu yürütülen sağ siyaset anlayışı ile, devşirme adaylarla kendi alanlarımızı teslim ettik. Ötekileştirenlere, yoksullara dışlanmışlara, bin lira ile geçinen insanlara dokunmadan İstanbul'da iktidar olamayacağımız anlaşılmıştır. Bugün başlattığımız bu hareketi İstanbul'un arka yakasında başlatıyoruz. Kentsel dönüşümü rant dönüşümü haline dönüştüren, gericiliğe karşı, Atatürk düşmanlarına karşı dışlanmışların yanında olarak mücadelemizi başlatacağız.

Gönül isterdi ki 14 Belediyesi, 250 bin üyesi olan bir partinin İstanbul'a yakışır bir il merkezinin olmasıydı. İl yapacağımız iş İstanbul il merkezini 3 ayrı bölgeye ayırarak, her ilçenin temsilciliğini oluşturarak İstanbul örgütünün hizmetine sunacağız.

CHP İstanbul İl Kongresi'nden renkli görüntülerCHP İstanbul İl Kongresi'nden renkli görüntüler

BELEDİYE BAŞKANLARI ÖRGÜTÜN EMRİNE GİRECEKTİR

 

Belediye Başkanları örgütün emrine girecektir. PM üyesi olmama rağmen gençlik kollarımızın sorunları için belediye başkanlarından rica ettim. Randevu vermediler. Belediye Başkanları yaşanmaz hale getirilen İstanbul'da örgütle beraber hareket edecektir.

CHP o kadar büyük bir parti ki hiç kimsenin talimatıyla teslim olmadı. Aç kaldık, susuz kaldık, barajın altında kaldık, ama paylaşarak onurundan ve ilklerinden taviz vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.