Cenaze töreni bitti olaylar başladı!

Cenaze töreni bitti olaylar başladı!
Berkin Elvan'ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından Taksim'e gitmeye çalışan gruba polis Osmanbey'de müdahale etti. Trafik Mecidiyeköy ve Taksim yönüne doğru kapandı... Pangaltı ve Taksim'de gergin anlar sürüyor.
TOMA'lardan tazyikli su sıkılan göstericiler Nişantaşı ve Kurtuluş yönlerine doğru ara sokaklara dağıldı. Polisin müdahalesi sürüyor. Ara sokaklara kaçan protestocular ise sloganlar atıyor.


Yüzbinlerce kişi bugün Berkin Elvan'ı son yolculuğuna uğurlamak için buluştu. .

Berkin Elvan'ın cenazesine katılan kalabalıktan büyük bir kısmı Ergenekon Caddesi üzerinden Feriköy Mezarlığı'na gitti. Bir kısmı da yürüyüş korteji Şişli Pangaltı'na ulaşınca dağıldı.
 
Ancak bir grup Pangaltı ışıklarda bekleyişini sürdürdü. Polis de aynı noktada önlem almıştı. Polis Halaskargazi Caddesi üzerinde TOMA'larla barikat kurup gün boyu önlem almıştı. Taksim'e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Kalabalığın ve polisin bekleyişi yaklaşık 1 saat sürdü. Saat 17:30 sularında grubun içinden bir kaç kişi TOMA'lara tırmanmaya, yazı yazmaya, yanlarında taşıdıkları dövizleri polis araçlarına asmaya başladı.

Polis bir kaç dakika sonra müdahale etti. Önce TOMA'larda tazyikli su sıkıldı. Ardından da Çevik Kuvvet polisinin gazlı müdahalesi geldi. Grubun içinden polise havai fişek atıldı. Atılan yoğun gazdan herkes etkilendi. Baygınlık geçirenler oldu. Kaçışmalar sırasında arada kalıp ezilenler fenalık geçirdi. Cadde üzerindeki esnaf da zor anlar yaşadı. Polis kalabalığı Halaskargazi ve Ergenekon Caddesi boyunca kovaladı. Ara sokaklara kaçan grupların bekleyişi ve polisin zaman zaman müdahalesi devam ediyor. 
 
TAKSİM MEYDANI'NDA MÜDAHALE

Saat 18.00 itibarıyla Taksim Meydanı'nda da Çevik Kuvvet ekipleri toplanmış durumda. Polis ekipleri, Taksim meydanında toplanmaya çalışan bir gruba müdahale etti, meydan dışına çıkarttı. Berkin Elvan'ın cenazesinin ardından bazı gruplar Taksim'de toplanmaya çalışıyor. 18.30 itibarıyla Cihangir'de de polis müdahalesi olduğu belirtiliyor.

TUNCELİ

Tunceli'de Berkin Elvan için düzenlenen protesto yürüyüşüne polis müdahale etti. 18:30 itibariyle gergin anlar devam ediyor....


 ADIYAMAN'DA BERKİN ELVAN EYLEMİNDE GERGİNLİK

Adıyaman’da, üniversite öğrencileri Gezi olaylarında yaşamını yitiren ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için düzenlenen protesto yürüyüşünde AK Parti binasına girmek istedi. Polisin engel olduğu öğrenciler, geçişleri sırasında bir binaya Türk bayrağı asılmasına tepki gösterdi. Protestocu grupta bulunanlar, Emniyet Müdürü tarafından sakinleştirilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.