CHP'de 35.Defa Kurultay Günü

CHP'de 35.Defa Kurultay Günü
CHP’de 35. Olağan Kurultay bugün başladı. Bugün genel başkanın seçileceği kurultayda yeterli imzaya ulaşmayan Mustafa Balbay aday olamadığını açıkladı. Kılıçdaroğlu tek aday olarak seçime girecek. Divan Başkanlığına Murat Karayalçın seçildi.
CHP’de 35. Olağan Kurultay, bugün Ankara Arena’da başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen partililer sabah erken saatte yerlerini aldı. “Demokrasi, değişim ve kardeşlik kurultayı” ana başlığı atında toplanan kurultayda delegeler bugün genel başkanı seçecek. Yarın ise kurultaydan sonraki en yüksek karar alma organı olan Parti Meclisi’ne girecek isimleri belirleyecek... Gelişmeleri dakika dakika ÇağdaşSes'ten takip edebilirsiniz.




Divan Başkanı Murat Karayalçın, Genel Başkan adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu dışında başvurunun olmadığı belirtti.  Kılıçdaroğlu tek aday olarak seçim gerçekleşecek. 

 Karayalçın, TRT'nin CHP kurultayını canlı yayınlamadığını söyledi. Karayalçın'ın sözleri sonrası salonda yuhalama sesleri yükseldi.
 Divan Başkanı Murat Karayalçın, kurultay boyunca salonda müzik çalınmayacağını açıkladı. Müzik açılmadan önce divandan izin alınmasını istedi. 

Kılıçdaroğlu konuşmasını tamamladı. Kürsüde 70 dakika kalan Kılıçdaroğlu'nun hedefinde AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. 



MUSTAFA BALBAY "ADAY OLAMIYORUM"

CHP Genel Kurultayı’nda adaylık için Kemal Kılıçdaroğlu’nun durumu sağlam ancak Mustafa Balbay’ın adaylık için gereken 128 imzayı toplayıp toplayamayacağı merak ediliyordu. Tüzüğe göre yüzde 10'un imzası gerekliydi. Mustafa Balbay "92 imzaya ulaştık. Mevcut şartlarda aday olamıyorum" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.