CHP'de gözler 27.Dönem Milletvekili aday listesinde

CHP'de gözler 27.Dönem Milletvekili aday listesinde
CHP'de bugün MYK ve PM toplantılarının ardından milletvekili aday listesi kesinleşecek. . 24 Haziran milletvekili seçiminde aday olacak 600 kişinin ismi bugün önce MYK ardından toplanacak PM’de karara bağlanacak. Kritik toplantıya saatler kala herkes
Yüksek Seçim Kurulu’nun daha önce açıkladığı seçim takvimine göre, partiler 21 Mayıs Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar milletvekili listelerini teslim etmeleri gerekiyor.  Listelerin teslimi için geri sayım sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu, bugün önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ardından da Parti Meclisi’ni (PM) toplayarak, milletvekili listesine son şeklini verecek.  Kritik iki toplantı öncesi CHP’de olağanüstü hal ilan edildi. CHP Genel Merkezi’ne, MYK ve PM üyesi dışında kimsenin alınmaması kararı alındı.  CHP Genel Merkezi’ne sabah saatlerinden itibaren gelen birçok ziyaretçi kapıdan geri çevrildi.  CHP’deki olağanüstü önlemlerden gazeteciler de nasibini aldı. CHP’de bugün yapılacak MYK ve PM toplantıları sırasında gazetecilerin de Genel Merkez’e alınmayacağı bildirildi.
YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre yarın siyasi partilerin milletvekili aday listelerini teslim etmeleri gerekiyor. Listelerin teslim edilmesine bir gün kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi partisinin aday listesini belirlemek için bugün saat 15:00’de önce Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) ardından 19:00’da Parti Meclisi (PM) toplayarak, günlerdir kurmaylarıyla üzerinde çalışarak hazırladığı aday listelerine son şeklini vereceği öğrenildi.
PERFORMANS BELİRLEDİ
Kılıçdaroğlu’nun mevcut milletvekilleri konusunda ise kararını verirken, Meclis performansları, partinin verdikleri görevleri yerine getirip getirmedikleri ve parti disiplinine ne kadar uyduklarına göre listeye alıp almamaya karar verdiği öğrenildi. CHP’de 130 milletvekilinden en az 70’nin liste dışında kalması bekleniyor.
PM’NİN KAÇI LİSTEDE?
CHP Lideri’nin Parti Meclisi’nden ise yaklaşık 20 ile 25 arasında bir ismin listelerde seçilecek yerde olabileceği ifade ediliyor. Bazı PM üyelerinin ise kritik yerlere yazıldığı öğrenildi.
KADIN VE GENÇLER LİSTEDE
Kılıçdaroğlu’nun bir diğer sürprizi ise kadın ve gençlik konusunda yaptığı öğrenildi. CHP Lideri’nin birçok ilde kadın adayları liste başı veya ikinci sıradan aday gösterdiği öğrenildi.
24 MAYIS’TA ADAY TANITIMI YAPILACAK
CHP’de aday listelerinin kesinleşmesinin ardından 24 Mayıs tarihinde Ankara’da aday tanıtım toplantısı yapılacak ve CHP’nin seçim bildirgesi açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.