CHP'de Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan

CHP'de Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan
CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda oy sayımı tamamlandı. Haberdar Gazetesi seçim sonuçlarına ulaştı.
Haberdar Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre kurultay oylaması sonuçlandı. Kesin olmayan bilgilere göre Kemal Kılıçdaroğlu 740, Muharrem İnce 415 oy aldı.
Geçersiz oy sayısı 26, geçerli oy 1155 oldu.


İNCE'NİN ALDIĞI OY ŞAŞKINLIK YARATTI

Kemal Kılıçdaroğlu böylece üçüncü kez CHP Genel Başkanlığı'na seçilmiş oldu. Ancak Muharrem İnce'nin aldığı oy oranı şaşkınlık yarattı. Çünkü CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'nun 900'ün üzerinde oy alması bekleniyordu. Bu sonuçlara göre Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkanlığa aday gösteren delegelerin bir bölümü seçimlerde Muharrem İnce lehine oy kullandılar.

İNCE: DÖNEN DÖNSÜN, BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN


 Oylamayı kaybeden Muharrem İnce, ilk değerlendirmeyi Habertürk'e yaptı. İnce, aldığı oy sayısına dikkat çekerek, "Ben sizden sadece imza sayısıyla, alınan oy sayısına bakmanızı istiyorum. Bu partide baskının, korku imparatorluğunun sürdüğü anlamına gelir. Demekki insanlar imza vermekten korkmuşlar. Bu partiyi bu zulümden kurtarmalıyız. Doğru yolda olduğuma inanıyorum. Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan. Ben bu partinin neferiyim." dedi.

İnce, muhabirin yarın yapılacak PM sonuçları ile ilgili sorusuna ise yanıt vermedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

"Bayram havasında bir kurultay geçirdik. Sağlıklı bir rekabetin olabileceğini bütün dünyaya gösterdiğimiz için çok mutluyum. Şimdi hepimize bir görev düşüyor. Gençlerin dediği gibi birleşe birleşe kazanacağız. Artık ayrılık, gayrılık yok. Ben oy versin vermesin bütün delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Diğer genel başkan adayımız Muharrem İnce'yi de kürsüye almak istiyorum."

(Muharrem İnce alkışlar ve ıslıklar eşliğinde yoğun bir coşkuyla kürsüye çıktı.)

"BU ÜLKENİN GELECEĞİ GENÇLİKTE"

"Biz büyük bir aileyiz. Güçlüyüz. Biz demokrasiyi getirdik, demokrasiyi getirme konusunda dünyaya da örnek olacağız. Sevgili gençler size her zaman inandım, güvendim. Bu ülkenin geleceği gençliktedir. Türkiye'de siyaset yapmak isteyen gençler siyasete mutlaka girin, yerinizi alın. Bir kulvar açtık, o kulvarı genişletin. Yüzde 10 barajını kabul etmeyin. Hepinize yeniden teşekkür ediyorum. Sözü Muharrem İnce'ye bırakıyorum."

MUHARREM İNCE'NİN AÇIKLAMALARI

Sözü Kılıçdaroğlu'ndan alan Muharrem İnce ise şu açıklamalarda bulundu:

"Önceden beni Yalova'daki seçmenler seçiyordu, bugün Türkiye'nin dört bir yanından delege arkadaşlarım oy verdi. Şimdi 20 saat çalışacağım çünkü sorumluluğum arttı. Gençler yarışacağız, tartışacağız ama kavga etmeden sonucu kabulleneceğiz. Türkiye'ye çok partili yaşamı CHP getirdi. Şimdi bunu taçlandırmak için hep birlikte çalışacağız. Ne zaman nerede isterseniz orada olacağım. 1 saat öncesinde sayın Kılıçdaroğlu benim rakibimdi. Şimdi rakibim değil genel başkanımdır. Başımızdaki bu faşist diktatörden kurtulmak için elimden geleni yapacağım. Oy veren vermeyen bütün delegelerimize çok teşekkür ediyorum. Sayın genel başkanımıza saygılarımı sunuyorum."

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda yürürlük maddesiyle birlikte 5 maddede de değişiklik yapıldı.

Kurultayda maddeler üzerinde tek tek yapılan oylama ile CHP tüzüğünün, "Üye Başvurusu ve Üye Yazımı" başlıklı 8. Maddesinde, "Ad Silme" başlıklı 19. Maddesinde, "Görevin Boşalması" başlıklı 42. Maddesi ile "TBMM Üyeliği için Adayların Belirlenmesi" başlıklı 58. Maddesinde değişikliğe gidildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.