Diyarbakırda canlı bomba yakalandı

Diyarbakırda canlı bomba yakalandı
Diyarbakır Valiliği, dün IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonda bir canlı bombanın ele geçirildiğini, ayrıca evde çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğunu açıkladı.
Diyarbakır Valiliği, IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonda bir canlı bombanın ele geçirildiğini açıkladı.

OPERASYONDA 7 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'da dün IŞİD'in hücre evlerine baskın düzenlenmiş, saatler süren bir çatışma yaşanmıştı. Operasyonlar kapsamında 7 terörist öldürüldü, 12 IŞİD üyesi gözaltına alındı. Operasyonla ilgili bugün flaş bir açıklama geldi. Diyarbakır Valiliği, IŞİD'e düzenlenen operasyonda bir canlı bombanın da ele geçirildiğini duyurdu.

CANLI BOMBA VE PATLAYICI MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Valiliği, dün IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonda bir canlı bombanın ele geçirildiğini, ayrıca evde çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğunu açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; "Operasyon kapsamında yapılan aramalar neticesinde, 2 kaleşnikof marka silah, 8 tabanca, 17 sağlam fünye, 3 patlamış fünye, 200 kilogram amonyum nitrat, 4 adet el bombası, 128 adet kibrit başı eczası diye adlandırılan fünye, 3 adet EYB dış kalıbı, 95 metre korteks ve çok sayıda örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir."

'DARTH VADER' MASKELERİ ÇIKMIŞTI

İki hücre evinde çok sayıda bomba, otomatik silahlar, bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat ve malzemeler ele geçirilmişti. Villa ve evlerde yapılan aramalarda IŞİD'ciler tarafından kullanılan çok sayıda Star Wars filmlerinin kötü karakteri 'Darth Vader'ın plastik maskesi de bulunmuştu. Teröristlerin bu maskeleri şarapnel parçalarına karşı korunmak amacıyla kullandığı belirtiliyordu.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.