Edirne İpsala'da 3 işçi göçük altında

Edirne İpsala'da 3 işçi göçük altında
Edirne'nin İpsala ilçesindeki Hamzadere baraj inşaatında çalışan 6 işçi göçük altında kaldı. İşçilerden 4'üne ulaşılırken, 2 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Edirne'nin İpsala İlçesi'ne bağlı Yapıldak Köyü yakınlarındaki Hamzadere Barajı Sulama Kanalı inşaatında göçük meydana geldi, toprak altında kalan 6 işçiden 3'ü kurtarılırken, diğer 3'ünü kurtarma çalışmaları sürüyor.

TOPRAK, İŞÇİLERİN ÜZERİNE KAYDI

İpsala'nın Yapıldak Köyü yakınlarında yapımı devam eden Hamzadere Barajı Sulama Kanalı inşaatında çalışma devam ederken, kazıdan yığılan toprak saat 11.00 sıralarında beton kalıpları hazırlayan işçilerin üzerine kaydı.



6 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Göçükte toprak altında kalan 6 işçiden 1'i kendi çabalarıyla çıkıp kurtulurken, 2 işçiyi de arkadaşları kurtarıldı.



ÇOK SAYIDA ARAMA - KURTARMA EKİBİ VE AMBULANS SEVK EDİLDİ

Göçükte bulunan 3 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ederken, olay yerine çok sayıda arama- kurtarma ekibi ve ambulanslar sevk edildi.



Kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, göçük altında bulunan 3 işçiden 2'siyle irtibat kurduklarını söyledi. Kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

BİR İŞÇİ DAHA KURTARILDI

Edirne'nin İpsala ilçesinde yapımı süren Hamzadere sulama kanalı inşaatında meydana gelen göçükte 1 işçi daha kurtarılırken, diğer 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Hamzadere sulama kanalı inşaatında kanal makinesi üzerinde çalışan işçiler, toprak kayması sonucu göçük altında kaldı. Olayda Eyüp Çolakbaş kendi imkanları ile kurtulurken, işçilerden İlker Karagedik de sağ olarak göçük altından çıkarıldı. Göçük altında bulunan Mehmet Tanelo ve Veli Gök'ü kurtarma çalışmaları devam ederken, göçük altında bulunan bir işçi ile irtibat sağlandığı öğrenildi.

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, bölgede çalışmaların devam ettiğini, AFAD, DSİ ekipleri ve jandarmanın işçileri kurtarmak için seferber olduğunu belirtti.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.