Ekrem İmamoğlu faytonlarla ilgili ne dedi?

Ekrem İmamoğlu faytonlarla ilgili ne dedi?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tek amacımımız, 16 milyona hesap vermek” diyerek, 23 Haziran’dan sonraki ilk 6 aylık icraat dönemini, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.



Ekrem İmamoğlu 6 aylık İBB sürecine ilişkin Kanal İstanbul, Suriyeliler, kent yoksunluğu, çevre gibi birçok konuda açıklama yaptı. 

İmamoğlu gündemdeki yerini koruyan Adalar'daki fayton meselesine de değindi. 

"Altı aydır sürecin içerisindeyiz. Adalar'da arkadaşlarım çalıştay yaptı. Süreç hâlâ devam ediyor. Böyle adım adım neler olacağını sizinle paylaşmak istiyorum. Net olarak burada elektrikli ve lastikli araçlarla yapılacaktır. Bunların dizaynı ve boyutları Adalar'da uyum içinde olacak. Yine turistik amaçlı yolculuklarla alakalı belirli güzergâhlarda yine Adalar'a uyumlu iki, dört kişilik elektrikli araçlarla sağlayacağız. Tursitik amaçlı geziler bunlar. Gerçek ihtiyaç sahipleri dışında aklan kişilerin kapıdan kapıya destek verecek bir sistem oluşturuyoruz. 35 civarındaki faytonun simgesel olarak devam etmesi konusunda adalar'da oturan insanların bir kanaati var. Bazı gruplarda, bu konuda gönüllü çalışan gruplar da buna karşı. Az önce başlattığım bütün hizmetler İBB tarafından yapılacak. Yeni bir bireysel hizmetten bahsetmiyorum. Buna tavsiye edilen 35 civarındaki fayton meselesi de dahil. Bu sürece de şahsen ben kendi vicdanı sorgulamamla buna ben de karşıyım. Bunun olmasından yana değilim. Ben de gerekli olmadığını düşünenlerdenim. Süreç devam ediyor. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.