GALATASARAY KENDİNE GELDİ

GALATASARAY KENDİNE GELDİ
Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın en kritik maçında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yenerek kötü gidişe son verdi.


Süper Lig'e kötü başlayan ve ezeli rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın gerisinde kalan Galatasaray'ın yardımına Mbia koştu. Trabzonsporlu futbolcu, kendi kalesine attığı golle Galatasaray'a üç puanı hediye etti. Galatasaray, ligdeki ikinci galibiyetini elde ederken Trabzonspor ise ilk yenilgisini aldı.

Bu sezona lig ve Şampiyonlar Ligi'nde kötü bir başlangıç yapan Galatasaray, zorlu Trabzon deplasmanında 1-0 kazandı ve kötü gidişe dur dedi.

Ligde Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarının son bölümünde oyuna giren ve performansıyla beğeni kazanan Marin, bu kez teknik direktör Şota Arveladze tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Marin'in ilk 11'de yer almasıyla genç oyuncu Yusuf Erdoğan, yedek kulübesine çekildi. Ümit Milli Futbol Takımı'nın 2017 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Hollanda ile oynadığı maçta sakatlanan ve geçen haftaki Kayserispor karşılaşmasında takımda yer alamayan Okay Yokuşlu, bir hafta aradan sonra formasına kavuştu. Trabzonspor'da geçen hafta orta alanda görev yapan Mehmet Ekici, Galatasaray maçında yedekte kalırken, Özer Hurmacı formayı alan isim oldu.

Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile oynadıkları maça göre ilk 11'de 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sarı-kırmızılı takımda kırmızı kart cezalısı olan Selçuk İnan ile Emre Çolak maç kadrosunda yer almazken, Sabri Sarıoğlu da yedek kulübesinde oturdu. Selçuk İnan ve Emre Çolak'ın yerine orta alanda Rodriguez ve Bilal Kısa forma giydi. Ligin ilk haftasındaki Medicana Sivasspor maçında görev alan Bilal Kısa, 3 hafta aradan sonra tekrar 11'de sahaya çıktı. Sabri Sarıoğlu'nun yedek kulübesine çekilmesiyle Yasin Öztekin, 11'de oynayan başka bir oyuncu oldu. Savunmanın sağında Sabri'nin yerine ilk kez bir Süper Lig maçına çıkan Denayer görev yaptı.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Trab zonspor ilk devrede özellikle Marin ile etkili olmaya çabaladı. Alman yıldız, ilk devrede  3 kez gole yaklaştı ama bunarın ikisinde Muslera'yı geçemedi. Galatasaray ise ilk yarıda önemli bir tehlike yaratamadı. Bodo mavililer adına en önemli fırsatı yakalayan N'Doye, karşı karşıya pozisyonda golü bulamadı.

İkinci yarıda Trabzonspor, Galatasaray orta sahasının yorulmasını çok iyi değerlendirdi ve fırsatlar bulmaya başladı. Bunların en önemlisinde Marin'in pasında erkan bomboş kale yerine topu direğe nişanladı. Hemen ardından bu kez Marin'in vuruşu direkten döndü. Üstüste pozisyonlara bir tane de Galatasaray'ınki eklendi. 63. dakikada Sinan'ın şutu direkten döndü.

Galatasaray, 75. dakikadan sonra kontrolü ele geçirdi ve pozisyon bulmaya başladı. Bunların birinde de golü buldu. 82. dakikada Bilal'in ortasında Onur'dan seken top M'Bia'ya çarptı ve ağlarla buluştu. Böylece Galatasaray 1-0 öne geçti.

Kalan bölümde üstünlüğünü korumayı başaran Galatasaray, zorlu karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı ve kötü gidişe dur demeyi başardı. Sarı kırmızılılar, bu galibiyetle 8 puana yükselirken, ilk kez yenilen Trabzonspor 10 puanda kaldı. Sarı kırmızılılar, böylece bodo mavililer karşısındaki 2 maçlık yenilgi serisine de nokta koymuş oldu.

TRABZONSPOR - GALATASARAY:0-1

TRABZONSPOR: Onur, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Constant, Okay, MBia, Marko Marin, Özer, Erkan Zengin, NDoye
TEKNİK DİREKTÖR: Shota Arveladez

GALATASARAY: Muslera, Denayer, Semih, Hakan Balta, Carole, Rodriguez, Bilal, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.