Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarı

Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarı
Bakanlar Kurulu sonrasıkonuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarı olarak görevlendirildiğini açıkladı.


Bakanlar Kurulu sonrasıkonuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarı olarak görevlendirildiğini açıkladı.
 

 Adaylıktan çekildi yine MİT'in başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Adaylığına olumlu bakmıyorum. Bunu Sayın Başbakan’a da söyledim” dediği Hakan Fidan, dün akşam saatlerinde sürpriz bir kararla AK Parti’ye yaptığı milletvekili aday adaylığı başvurusunu geri çekti. Fidan, dün akşam yeniden MİT Müsteşarlığı’na atandı.

KRİZ İSTİFAYLA BAŞLADI
Fidan, 7 Haziran’daki seçimde aday olmak için 7 Şubat’ta MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etmişti. Erdoğan, 8 Şubat’ta Kolombiya gezisi öncesi, “Ben adaylığına olumlu bakmıyorum. Bunu Sayın Başbakan’a da söyledim” açıklamasıyla tavrını ortaya koydu. Başbakan Davutoğlu ise 11 Şubat’ta TRT Haber’de, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Hakan Fidan’la ilgili daha sonra ifade ettiği kanaatler,  aslında iki şeyi ortaya koyar. Bir: Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Hakan Fidan’a verdiği önemi; iki: Sayın Cumhurbaşkanımızın MİT Müsteşarlığı’na verdiği önemi” sözleriyle Fidan’ın adaylığına destek verdi. Erdoğan, Umre için Suudi Arabistan’a gittiğinde Fidan da kendisine daha sonra katıldı. Umre’de adaylığı için Erdoğan ile görüşen Fidan, olumlu bir hava alsa da sonuç farklı oldu.

HÂLÂ KIRGINIM
Cumhurbaşkanı, 4 Mart’ta Umre dönüşü uçakta eski müsteşarına “Halen kırgın olduğunu” açıkça ortaya koydu. Erdoğan, “Onu böyle bir göreve getiren benim. Müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Tabii ki kırgınım” diyerek tavrının değişmediğini gösterdi. Bunun üzerine Fidan da yakın çalışma arkadaşlarına, “Siyasi ikbal peşinde değilim. Beni bu makama getiren kişiyi daha fazla üzemem” diyerek adaylıktan çekilme kararı aldı. 


SARAY’DA GÖRÜŞÜLDÜ
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde de durum gündeme geldi ve Fidan’ın adaylıktan çekilme isteği kabul gördü. 

HER GÖREVE HAZARIM
Fidan, çekilme kararını dün yazılı açıklama ile duyurdu. Fidan, şöyle dedi: “Gördüğüm lüzum üzerine, 25’inci dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.