Hatay, Şanlıurfa ve Antalya'da Deprem

Hatay, Şanlıurfa ve Antalya'da Deprem
Hatay'da sabah saatlerinde 4,6 büyüklüğünde, Şanlıurfa'da gece saatlerinde 4,2 büyüklüğünde, Antalya'da da sabahın erken saatlerinde 4.3 büyüklüğünde deprem yaşandı.
Hatay'ın Yayladağı ilçesi'nde sabah 06.01 saatlerinde 4,6 büyüklüğünde, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde saat 0.3.25'te 4,2 büyüklüğünde, Antalya'da da sabahın erken saatlerinde 4.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Depremler kısa süreli paniğe neden oldu. Sarsıntılarda can ve mal kaybı yaşanmadı.

HATAY

Hatay'ın Yayladağı ilçesi yakınlarında 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Hatay il merkezinde ve ilçelerinde de hissedildi. İlk belirlemelere göre can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, deprem saat 06.01'de, Yayladağı ilçesine bağlı Gözlüce köyünde, yerin 11,8 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Suriye'de 4,5 ile sallandı

Saat 05.24'te ise Suriye'de Deyrizor kenti yakınlarında, yerin 5 kilometre derinliğinde 4,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, saat 03.25'te merkez üssü Ceylanpınar ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem yerin 22,36 kilometre altında gerçekleşti.

ANTALYA

Antalya'nın Kaş ile Fethiye İlçesi açıklarında ise Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi ön değerlendirme sonuçlarına dayanarak depremin bugün saat 07.31'de meydana geldiğini açıkladı. Yerin 24.55 kilometre derinliğindeki Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Gelemiş Köyü'ne 120, Fethiye'nin Karadere Köyü'ne ise 123 kilometre uzaklıktaki bir noktada meydana gelen deprem sahil kesimindeki bazı yerleşim birimlerinde hissedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.