İstanbul'da yağan kar trafiği felç etti

İstanbul'da yağan kar trafiği felç etti
İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak sürüyor. Avrupa yakasında Hadımköy, Anadolu yakasında ise Maltepe'de etkili olan kar yağışı araç ulaşımında ufak çapta aksamalara neden oldu.
Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı şehrin yüksek ve kırsal kesimlerinde etkili olmaya başladı. Avrupa yakasında Hadımköy, Beylikdüzü ve Büyükçekmece, Anadolu yakasında ise Maltepe, Sancaktepe ve Çamlıca'da etkisini gösteren kar yağışı sürücülere de zor anlar yaşattı. TEM ve E-5 Karayolu üzerinde yaşanan aralıklı yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman trafik akışını olumsuz etkilendi.


İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan fırtına, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.


İstanbul'un yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Bu geceden itibaren Çatalca, Arnavutköy, Beykoz'un köyleri ile Sarıyer ve Kartal'da kar yağışı bekleniyor.

DENİZ ULAŞIMINDA AKSAMA

Meteoroloji Mühendisleri Odası İkinci Başkanı Ahmet Köse yaptığı açıklamada, bugün kuvvetli esen lodosun etkisiyle yurt genelinde sıcaklıkların 3-5 derece artacağını ancak deniz ulaşımında aksamalar olabileceğini söyledi. Köse, ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi olayların yanı sıra soba zehirlenmelerine karşı da vatandaşları uyardı.

İBB KAR ALARMI VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kar alarmı verdi. İBB'den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre; İstanbul bu gece yarısından sonra kar yağışı ve fırtınanın etkisi altına girecek. İstanbul'da yarın öğleden sonra hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerden itibaren rüzgarın 70-90 km/saat eseceği, yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtildi"

"TUZ VE SOLÜSYON DEPOLANDI"

Açıklamada alınan önlemlerde şöyle açıklandı;

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış mevsimi hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 80'i 1'inci öncelikli olmak üzere 308 güzergâhta yaklaşık 4 bin km uzunluğundaki yol ve meydanlarda kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmaları tamamlandı. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri 2014-2015 kış sezonu için aralarında Kar Kaplanının da olduğu 1028 araç ve iş makinesi, 4 bin 815 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi depolarında 209 bin ton tuz hazır bekletiliyor. İlçe Belediyelerine ihtiyaçları durumunda tuz takviyesi yapılacak. 64 ayrı noktada ise 1.385 ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde ise saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm birimler ile ihtiyaç halinde hizmet veren şirketlerden araç ve personel desteği sağlanacak."

"İFTAİYEDEN 1058 PERSONEL"

"AKOM Koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara İtfaiye, 45 adet (Hızır güç) 6*6*6 Afet Müdahale ve Kurtarma Aracı ve 1.058 Personeli ile katılacak. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal Meydanlarında; 223 Personel ve 38 araç ile kış mücadele çalışmaları yapacak. Atık Yönetimi Müdürlüğü; 613 Durak, 207 Üst ve Alt Geçit, 7 Çöp Aktarma İstasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 616 Personel ve 71 araç ile görev yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 147 Traktör kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı."

"METROBÜS YOLU SÜREKLİ ULAŞIMA AÇIK BULUNDURULACAK"

"AKOM'da Zabıta Daire Başkanlığı, İSKİ, İETT, İGDAŞ, İSFALT, Trafik Müdürlüğü, Sağlık Daire Başkanlığı, Beyaz Masa, BEDAŞ, AYEDAŞ, Karayolları, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de görev yapacak. Olumsuz hava koşullarıyla ilgili çalışmalar için istanbul 9 bölgeye ayrıldı

1. BÖLGE: Bağcılar, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp,Fatih,Güngören,Zeytinburnu

2. BÖLGE: Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, K.Çekmece, B.Çekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt

3. BÖLGE: Beşiktaş, Beyoğlu, Kâğıthane, Şişli, Sarıyer

4. BÖLGE: Gaziosmanpaşa, Arnavut köy, Sultangazi, Çatalca,Eyüp

5. BÖLGE: Çatalca, Silivri, B.Çekmece

6. BÖLGE: Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Ataşehir

7. BÖLGE: Sancaktepe, Adalar, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla

8. BÖLGE: Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe

9. BÖLGE: Şile, Çekmeköy

Ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen BEUS (Buzlanma erken uyarı sistemi) ile buzlanma noktaları 3 saat önceden tespit edilecek. Ekipler 30 dakika ara ile belirtilen yerlerde kürüme ve tuzlama çalışması yapılacak. 52 km uzunluğundaki metrobüs yolu sürekli ulaşıma açık bulundurulacak. Kritik kavşaklarda 50 adet kurtarıcı ve çekici 24 saat esasına göre yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.