İşte Abdullah Gül'ün şok planı!

İşte Abdullah Gül'ün şok planı!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin dolmasını beklemeyecek.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sabah saatlerinde "AKP'ye döneceğim bundan daha doğal olan ne var" dedi. AKP MKYK bu açıklamadan yarım saat sonra Gül'ün Genel Başkan adaylığının önünü kesen bir karar aldı. MKYK AKP Genel Başkanlığı Kongre tarihinin 27 Ağustos olarak belirledi. Bu Gül'ün görevi devredeceği 28 Ağustos'tan bir gün önceye denk geliyor. Böylece Gül'ün AKP Genel Başkanlığı'na aday olmasının önü kesiliyor.

İŞTE GÜL'ÜN ŞOK PLANI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'ın önünü kesmesine yönelik bu planını boşa çıkaracak bir hamle yapmaya hazırlanıyor. www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre, Abdullah Gül görev süresinin bitiş tarihi olan 28 Ağustos'u beklemeden Çankaya Köşkü'nü boşaltacak ve görevinden istifa edecek. Ağustos'us 16'sı yada 17'sinde istifa etmeyi planlayan Gül aynı gün, AKP'ye üyelik başvurusunda bulunacak. Cumhurbaşkanlığı makamı boşaldığı için Erdoğan, ayın 18'inde görevi devralmak zorunda kalacak. Erdoğan bu yüzden 27 Ağustos'taki kongreye AKP Genel Başkanı olarak katılamayacak.  

GÜL'ÜN ÜYELİĞİ KABUL EDİLECEK Mİ?
Abdullah Gül, bu planını işlettiği takdirde AKP yönetimi Gül'ün Genel Başkanlığa aday olmasının önünü kesmek için üyelik başvurusunu hemen değerlendirmeye almayabilir. Bu da Gül'ün Genel Başkanlığı hayalini suya düşürebilir. 

CEMİL ÇİÇEK: İSTİFA ETMESİ GEREKİR
Öte yandan TBMM Başkanı Cemil Çicek'in Başbakan Erdoğan'ın "Başbakan olarak Köşk'e çıkayım yeni Başbakanı da yemin töreninden sonra ben atayayım" düşüncesine itiraz ettiği öğrenildi.

www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre, Cemil Çiçek, Erdoğan'ın yakınlarına "Anayasa çok açık Erdoğan'ın Başbakanlık'tan hemen istifa etmesi gerekiyor" dediği öğrenildi. Bu arada CHP'nin de Erdoğan'ın görevinden istifa etmesine ilişkin olarak Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi değerlendirdiği ifade edildi.

GERÇEK GÜNDEM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.