İşte CHP'nin 7 Haziran milletvekili adayları

İşte CHP'nin 7 Haziran milletvekili adayları
CHP Parti Meclisi Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Ankara’da CHP Genel Merkezi'nde toplandı. Toplantı sonrası bazı bölgelerde belirlenen kontenjan adaylar belirlenmeye başlandı. İşte HABERDAR'ın edindiği o isimlerden bazıları:

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde 37 kontenjan ve 30 ilin milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla toplanan CHP PM'de aday isimleri netleşmeye başladı.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde 37 kontenjan ve 30 ilin milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla toplanan CHP PM’de aday isimleri netleşmeye başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ’nun birkaç gündür üzerinde çalıştığı ve bugün son şekli verilen listeyi bugün PM’ye sunmuştu.

Saat 20.00’da Ankara’da Genel Merkez’de toplanan parti meclis üyeleri görüşmelerini sürdürüyor. Alfabetik sıraya göre illerin milletvekili adaylarının belirlenmeye başladı.  Aydın, Ankara ve Antalya’da milletvekili olacak isimler üzerinde konuşuluyor.

Aydın’da 1. Sıra kontenjanı için Genel başkan Yardımcısı Bülent Tezcan aday gösterilirken,  Antalya’daki 3. Sıra kontenjanı için ise eski ATSO başkanı Osman Çetin Budak’ın aday gösterildiği dile getiriliyor. 

ANKARA LİSTESİ NETLEŞTİ

6 kontenjanın bulunduğu Ankara’da ise Birinci bölge birinci sıra   Gülsün Bilgehan, üçüncü Sıra   Tekin Bingöl, beşinci sıra Levent Gök, yedinci sıradan ise Bülent Kuşoğlu’nun aday gösterildiği dile getiriliyor.

İkinci bölgede ise Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un isimleri bulunuyor.

TUNCAY ÖZKAN  İZMİR’DEN ADAY

İzmir’de ise gazeteci Tuncay Özkan 1 Bölge 3. Sıradan aday gösterildi.

İZMİR'DE GÜLDAL MUMCU ŞOKU

İzmir'de Güldal Mumcu  şoku yaşanıyor. İzmir'den kontenjan adaylığı için başvuran Meclis Başkanvekili  Güldal Mumcu İzmir kontenjan adayları  listesinde kendisine yer bulamadı.

Kocaeli’de 1. sırada Fatma Kaplan, 2. sırada Haydar Akar, 2014 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İşadamı Tahsin Tarhan’ın ise 3. Sıradan aday gösterildi .

İSTANBUL’DA SÜRPRİZ İSİMLER

Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in İstanbul 1. Bölge'den birinci sıradan milletvekili adayı gösterildiği belirtiliyor. Birinci bölgede Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile İlhan Kesici’nin de aday gösterileceği dile getiriliyor.

İstanbul 3. Bölgede ise Avukat Selina Özuzun Doğan’ın 1. sıradan aday gösterildiği dile getiriliyor. Özuzun Doğan’ın Ermeni cemaatini temsilen aday gösterildiği belirtiliyor. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakaltesi mezunu 38 yaşındaki Doğan, eski Hrant Dink davası avukatlarından Erdal Doğan ile üç yıl önce evlendi. Özuzun Doğan’ın parti yöneticileri tarafından daha önce Ankara’ya davet edildiği görüşmeler yapıldığı ve İstanbul’dan aday gösterileceğini kendisine iletildiği öğrenildi. Aile yakınları da adaylığı doğruladı. Ermeni cemaatini temsilen daha önce kadın aday olara Talin Güneş’in ismi geçiyordu.

İSTANBUL 1.BÖLGE

1.Şafak Pavey - 3.Gürsel Tekin - 5.Akif Hamzacebi - 7. İlhan Kesici - 9. İhsan Özkes

İstanbul 2. Bölge

1- İştar Gözüaydın 3- Sezgin Tanrıkulu 5- Talin Ergüneş 7- Sencer Ayata

İstanbul 3. Bölge

1-Bihlun Tamaylıgil, 3-Erdoğan Toprak 5-Murat Özçelik 7--Mehmet Bekaroğlu 9-Engin Altay   

ANKARA     BİRİNCİ BÖLGE

1 Gülsün Bilgehan

3 Tekin Bingöl

5 Sıra Levent Gök

7 Bülent Kuşoğlu           

ANKARA     İKİNCİ BÖLGE

3-Haluk Koç

İZMİR ADAYLARI

 1. BÖLGE: 1- Zeynep Altıok (Kontenjan) 2- Musa Çam 3- Tuncay Özkan (Kontenjan) 4 -Tacettin Bayır 5-Özcan Purçu (Kontenjan) 6- Ali Yiğit 7- Murat Bakan 8- Muhsin Kurt 9- Ali Hıdır Uludağ 10- Ednan Arslan 11- Sabri Ergül 12- Sevda Erdan Kılıç 13- Turgay Bozoğlu

 2. BÖLGE 1-Selin Sayek Böke (Kontenjan) 2- Kemal Kılıçdaroğlu 3- Zekeriya Temizel (Kontenjan) 4- Mustafa Balbay 5- Aytun Çıray (Kontenjan) 6-Atilla Sertel 7- Kamil Okyay Sındır 8- Ali Engin 9- Hüseyin Sezer 10- Ülkümen Rodoplu 11- Ali Kemal Elitaş 12- Taha Okan 13- Nurgül Uçar

HATAY

Hilmi Yarayıcı - Mevlüt Dudu - Serkan Topal

ARDAHAN

CHP Ardahan'da birinci sırada Ensar Ögüt, ikinci sırada Sezgin Kaya'yı aday gösterecek.

 

CHP'nin Eskişehir adayları

CHP kulislerinde Eskişehir için Prof. Dr Gaye Usluer ile Ekrem Kerem Oktay'ın ismi geçiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.