İstiklal Caddesi'nde 5 katlı bir bina çöktü!

İstiklal Caddesi'nde 5 katlı bir bina çöktü!
Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Kurabiye Sokak'ta beş katlı iki bina çöktü. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çöken binanın olduğu yere gelerek bir açıklama yaptı. Şahin, "İlk aldığımız bilgilere göre içeride herhangi bir kimse yok" ded
Vali Şahin şu açıklamaları yaptı;

"Bugün öğleden sonra iki bina çökmüş durumda. İçerde hiç kimse yok. Komşu ve işletme sahipleri uyarmış herkes çıkmış. Ama yine de enkaz altına bakılacak. Ümidimiz enkaz altında kimse olmaması.Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz.  Araştırıyoruz, daha detaylı bilgi vereceğiz. Yıkılan bir blok otel diğer bloğun da  iki katı lokanta ve üst katları da depo olarak kullanılıyormuş.  Otelin 2 müşterisi varmış biri dışarıdaymış zaten. Diğeri de ikaz edilmiş hemen tahliyesi sağlanmış. Aldığımız bilgi kimsenin olmadığı şeklindedir."

DEMİRCAN DA OLAY YERİNDEYDİ

Binanın çökmesiyle ilgili olarak olay yerinde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da "Binanın arkasında bulunan otoparkçılar sarsıntıyı hissetmişler ve herkesi uyarmışlar, binanın çevresi boşaltılmak suretiyle facia önlenmiş. Ölü veya yaralı yok. Bina kullanılıyordu." ifadelerini kullandı.

 


Binaların boş olduğu ancak giriş katlarında dükkanların bulunduğu belirtildi. İstanbulluların uğrak mekanları arasında yer alan Köfteci Hüseyin ve Kallavi Meyhane'nin bulunduğu her iki bina da çöktü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.