Kılıçdaroğlu: Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliği ve bütünlüğüne yapılmıştır

Kılıçdaroğlu: Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliği ve bütünlüğüne yapılmıştır
Ankara’da katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bunun Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırı olduğunu söyledi. Olayı “köye dışarıdan gelenlerin tezgahı” diye nitelendiren Kılıçdaroğlu, &quo

Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir grubun saldırısına uğradı. Yüzlerce kişinin etrafını sardığı Kemal Kılıçdaroğlu yumruk ve tekmelerin hedefi oldu.
Bölgede bulunan bir eve güçlükle götürülen Kemal Kılıçdaroğlu, 1.5 saat burada tutuldu. Bu sırada öfkesi dinmeyen gruptakiler evi taş yağmuruna tuttu.
Cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da evin önüne gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.
Zırlı araçla bölgeden çıkarılan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ne geldi. Burada partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu görüldü.
Öte yandan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Merkezi’ne gelerek Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu toplantısından önce Kılıçdaroğlu, parti binasın önünde bekleyen CHP'lilere konuşma yaptı.
CHP lideri Kılıdaroğlu, kendisine yapılan saldırının Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırı olduğunu söyledi.
Bu ülkede görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun 82 milyonu kucaklayan bir genel başkan olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 
Ayrıca hiç kimse unutmasın, hiç kimse... Ben kuruluşun, kurtuluşun partisi olan, CHP'nin Genel Başkanıyım. Hiç kimse unutmasın; Kuvayımilliyecilerin partisi, CHP'nin Genel Başkanıyım. Hiç kimse unutmasın; 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım.  Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım, aynı saldırının benzerini bugün yaşadım. Onlar sanıyorlar ki CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, Bir milim geri adım atmayacağım, bir milim. Bu ülkenin dirliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz. Bu ülkenin çakıl taşını bir kişiye feda etmem, vermem. Eğer bu ülke için canını feda edecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Şehitler bizim şehitlerimiz, bizim onurumuzdur. Şehitler için hepimizin yüreğinde acı duyulur. ŞŞehitliğin yüce bir mertebe olduğunu hepimiz çok iyi biliriz ama benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar. Ne için istemiyorlar? 'Baskı kuracağız, tehdit edeceğiz, saldıracağız Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazelerine katılmasın.' Katılacağım, sonuna kadar katılacağım. O şehitler 82 milyonun şehididir.
Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Olaya şehit ailesi üzüldü. Saldıranların şehide de saygısı yoktur, namaza da saygısı yoktur, inanca da saygısı yoktur. Bunlar Müslüman da değildir. Namaz kıldırmadılar. Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz? Ben Mehmetçik babasıyım. Şehitler ölmez vatan bölünmez, bu bizim şiarımızdır. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Afrin’de var şehidimiz. Biz şehitler arasında ayrım yapmadık. Şehit 82 milyonun onurudur. Bu ülkenin harcında yüzbinlerce şehidin kanı vardır. Siz hangi yüzle şehit cenazesini kıldır mıyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.