Kılıçdaroğlu: Yolsuzluğu itiraf ediyor

Kılıçdaroğlu: Yolsuzluğu itiraf ediyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın sözleriyle yolsuzluğu itiraf ettiğini dile getirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hani bir hükümet sözcüsü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra medyanın önüne çıkıp 77 milyon yurttaşa şunu söylüyor; 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara'yı parsel parsel sattı. Ne iş yaptığını ben çok iyi biliyorum' dedi. Şimdi Allah aşkına bundan daha büyük bir itiraf olabilir mi? Yolsuzluğu itiraf ediyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Belediyesi'nin yaptırdığı katlı otoparkın açılışı için Burdur'a geldi. Genel Sekreter Gürsel Tekin ile birlikte helikopterle Gazi Atatürk Stadyumu'na inen Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, İl Başkanı Ali Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten tarafından karşılandı. Burada belediyenin 1 Nisan'dan itibaren kullanmaya başlayacağı çöp kamyonlarını inceleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra katlı otoparkın açılış törenine katıldı.

'BUNDAN BÜYÜK İTİRAF OLUR MU?'
Burada konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, kendinden önce kürsüye çıkan Başkan Ali Orkun Ercengiz'in 'Burdur'u parsel parsel satmıyoruz' sözünü hatırlatarak, "Bu parsel lafını bir yerden hatırlıyorsunuz değil mi? Hani bir hükümet sözcüsü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra medyanın önüne çıkıp 77 milyon yurttaşa şunu söylüyor; 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara'yı parsel parsel sattı. Ne iş yaptığını ben çok iyi biliyorum' dedi. Şimdi Allah aşkına bundan daha büyük bir itiraf olabilir mi? Yolsuzluğu itiraf ediyor. Başkanımız ne diyor, 'Parsel parsel birleştireceğiz, bütün parselleri Burdurluların hizmetine sunacağız' diyor. Aramızdaki fark bu" dedi.

'KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYIZ'
CHP'ye kızıp, eleştiriler yapılabileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ama şunu hiç kimse söyleyemez, 'Cumhuriyet Halk Partililer yolsuzluk yapıyor, Cumhuriyet Halk Partililer kul hakkı yiyor, halka hesap vermiyor, yandaşa hizmet ediyor.' Asla asla. Bizim partiden olur veya olmaz. Kimsenin ekmeğiyle oynamayız. İsteriz ki her evde huzur olsun. Herkesin işi olsun, herkesin gücü olsun. Artık gerginlikten bıktık. Bu ülkede huzur istiyoruz. Beraber yaşamak istiyoruz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz ve bunun için de herkesin tutarlı, sağlıklı gelire kavuşmasını istiyoruz" diye konuştu.

'YERİNE GETİREMEYECEĞİMİZ SÖZÜ VERMEYİZ'
Daha önceki konuşmalarında emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceği yönündeki söylemini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Hükümet önce hık, mık etti. Acaba olur mu, olmaz mı diye. Bugün konuşmuşlar. Efendim 'Bu parayı nereden bulacak.' Burdurlulara söz veriyorum. Burdur'dan bütün emeklilere, 10 milyon emekliye sözümüz var. Namus sözüm var. Ramazan Bayramı'nın tarihi belli, Kurban Bayramı'nın tarihi belli. O bayramdan 1 gün önce banka hesaplarınıza benim başbakanlığımda birer maaş ikramiyeniz yatacak. Parayı nereden bulacaksın, namuslu adam parayı bilir arkadaşlar. Parayı nasıl bulacağını da bilir. 27.5 yıl devlette para nasıl bulunur diye uğraştım. 27.5 yıl bütçeyi düzenledim, bu paraları nereye harcayacağız diye. Ben doktor değilim. Bana deseler ki 'şu nasıl tedavi edilir' ben onu bilemem. Uzmanı vardır. Biliyorsunuz her şeyi bilen bir uzman oturuyor kaçak sarayda. Biz öyle değiliz. Biz neyi bilirsek onun üzerinde dururuz. Vatandaşa söz veriyorsak, yerine getiremeyeceğimiz bir sözü de vermeyiz. 2 maaş ikramiye öyle dedikleri astronomik bir rakam değil. Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin içinde çok sembolik bir para" diye konuştu.

'BANA 4 YILLIK SÜRE VERİN'

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Ben verdiğim sözü tutarım. Çünkü benim çocuklarımın yatak odasında boy boy para kasaları yok. Çünkü benim evimde ayakkabı kutularında dolarlar, milyarlar falan filan yok. Çünkü ben hiçbir vatandaşımı ötekileştirmem. Benim için yandaş yok, benim için vatandaş var. Bakın en son Merkez Bankası olayında bu milletin sırtına 90 milyar liralık yük getirdiler. Oraya para var da emekliye gelince mi yok? Bir hayalim var. Daha güzel bir Türkiye, bir hayalim var hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye. Bir hayalim var herkesin işinin, aşının olduğu bir Türkiye. Atanamayan öğretmen kavramının olmadığı bir Türkiye. Bir hayalim var herkesin işinin olduğu bir Türkiye. Bir hayalim var onurlu, yiğit, özgür bir Türkiye. Bir hayalim var, dünyadan tecrit edilmiş bir Türkiye değil. Yargı bağımsızlığı ve demokrasisi gelişmiş bir Türkiye. Bir hayalim var miletvekillerinin liderlerin iki dudağının arasında belirlenen değil, önseçimle bütün partilerin seçim yaptığı bir Türkiye hayalim var. Bunların tamamını yapacağız. Ama yapmam için yetki vereceksiniz bana. Yetki sizde. Diyorum ki 'Bana 4 yıllık süre verin, 4 yıl.' 4 yılı göreceğiz. 4 yılda mutlu bir Türkiye göreceksiniz. 4 yılda onurlu bir Türkiye göreceksiniz. 4 yılda bütün sorunlarını çözmüş bir Türkiye göreceksiniz. Diyorlar ki 'İşte 4 yıl istiyor başka bir şey istemiyor.' Onlara şunu hatırlatmak isterim; insanoğlu tekerleği 3 milyon yılda bulmuş. Bugün her saniyede birden fazla buluş var. 4 yıl çok uzun bir süredir. 4 yılda çok büyük devrimler yapılır. Köy köy gezeceğim. İlçe ilçe kasaba kasaba, il il gezeceğim. Sizden yetki isteyeceğim. Artık yeter, bıktık bunlardan. 12 yıldır devleti soyuyorlar." 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasından sonra katlı otoparkın açılışını yaptı. Buradan yürüyerek Burdur Belediyesi'ne geçen Kılıçdaroğlu'na, Belediye Başkanı Ercengiz Atatürk'ün Burdur'a gelişini resmeden rölyef ve yöresel çalgı sipsi hediye etti. Kılıçdaroğlu, belediye ziyaretinden sonra karayoluyla Ankara'ya döndü.
Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.