Maksimum can kaybı 301-302 olur

Maksimum can kaybı 301-302 olur
Şu ana kadar açıklanan can kaybı sayısı 284'dü. Bakan Taner Yıldız az önce çok kritik bir açıklama yaptı. Yıldız, hayatını kaybeden maksimum işçi sayısının 301-302 olacağını söyledi.
Sabah saatleriyle birlikte hareketlilik daha da arttı. Yangının söndürülmesiyle ulaşılamayan iki galeriye girilmesi ve işçilerin buradan çıkarılması bekleniyor.

MAKSİMUM 302 CAN KAYBI OLACAK

10:00 Bakan Taner Yıldız, "Bazı işçilerimizin vardiyadan çıktıktan sonra yeniden kurtarma çalışmaları için yeniden aşağıya indiğini düşünüyoruz. Bu nedenle 2 3 kişide tereddümüz var". diye konuştu.  Yıldız,  "300 kardeşimiz, 299 veya 301 olarak nihayetlendireceğimizi düşünüyoruz. Çok fazla speküle edildiğini gördük.

YER ALTINDA EN FAZLA 18 İŞÇİ VAR

Şu anda maden ocağında yer altında, 18'den daha fazla olmamak kaydıyla işçi kardeşimizi bulunduğunu düşünüyoruz. Vardiya değişimi sonrası yeniden içeriye girenler var. O nedenle 2 3 kişi için tereddüdümüz var. Üst sınırı burada telafuz ettik. Maksimum 302 işçi kardeşimizi kaybetmiş olarak burayı kapatmış oluruz. 19 aile içeride yakınım var diye müraacat etti. Maden köşe bucak aranacak, ailelerin başvurularıyla karşılaştırılacak" diye konuştu.

BU VEBALE KİMSE GİREMEZ
 
Bakan Yıldız, "Elimizdeki en büyük veri 284 can kaybımız olduğu, içeride maksimum 18 işçinin olduğu, 77 milyonun yaralı bulunduğudur" diye konuştu. Yıldız, 300 can kaybı yaşanacağını belirterek, "İster kamu ister özel, bu işte kimin sorumlulu varsa hesabını öder. Bu vebali olan bir iş. Dünyada ve ahirette hesabı sorulur. Kimin ihmali varsa ortaya çıkartacağız" diye konuştu.
 
16 AİLEDEN ÖRNEK ALINDI
 
Enerji Bakanı Taner Yıldız, 19 ailenin "içeride yakınım var" diye müracatta bulunduğunu, DNA testi için 16 aileden örnekler alındığını, Adli Tıp Kurumu'nda değerlendirildğini ve eşleştirmelerin yapılacağını belirtti.
 
09:00 Soma'daki maden faciasında 65. saate girilirken, günün  aydınlanmasıyla arama kurtarma ekiplerinde hareketlilik arttı. Soma'daki maden sahasında gece boyunca çalışmalarını sürdüren arama  kurtarma ekiplerinin sayısı, günün ışımasıyla birlikte arttı. Çok sayıda ekip  maden sahasında bir araya gelerek, çalışmalara başladı. Kurtarma ekiplerinin, etkisi azaldığı bildirilen yangının söndürülmesiyle henüz ulaşılamayan iki galeriye girmesi ve buradaki işçileri  madenden çıkarması bekleniyor. Maden sahasında kurtarma çalışmalarının daha rahat yürütülmesi  amacıyla güvenlik önlemlerinin bugün daha da arttırıldığı gözlendi. Alınan  önlemler kapsamında işçi aileleri ve gazetecilerin ocak girişlerinin bulunduğu  alanda belli bir noktaya kadar girişlerine izin verilirken, ilgisiz kişilere ise  izin verilmiyor. 
07:00:  Maden ocağının önüne çok sayıda asker konuşlandı. 
Ocağın önündeki bölgede bulunan vatandaşlar, gazeteciler ve yardım derneklerinin görevlileri uzaklaştırıldı. Maden ocağına gelen askerler, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Bu arada arama kurtarma çalışmaları da sabaha kadar devam etti. Madendeki işçilerin çıkarılması çalışmaları sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın önümüzdeki saatlerde yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.