Mardin'de sokağa çıkma yasağı!

Mardin'de sokağa çıkma yasağı!
Mardin’de, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu kararın ardından bir sokağa çıkma yasağı da Van'ın Erçiş ilçesinden geldi

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, 5 Ekim 2014 tarihinde Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde çıkan olayların ardından ilçede asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi gereğince, Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Dargeçit ve Savur ilçelerinde, bugün saat 17.00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

ERCİŞ’TE DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Van Valiliği, olayların devam ettiği Erciş İlçesi’nde saat 18.00’den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

KİLİS'İN SURİYE SINIRINDA ÜST DÜZEY ÖNLEM

SURİYE sınırındaki Kilis’in Elbeyli İlçesi’ne fırtına obüsleri yerleştirildi, güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

IŞİD militanlarının, Suriye’nin Türkiye sınır hattındaki bölgelerde kontrolü ele geçirmeye çalışması nedeniyle Elbeyli’deki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Suriye’yi gören hakim tepelere fırtına obüsleri yerleştirilirken, bölgedeki gelişmeler güvenlik güçleri tarafından 24 saat zırhlı araçlarla izleniyor. Daha önce sınırdaki yasa dışı geçişlerin önlenmesi amacıyla hendeklerin kazıldığı sınır hattına yerleştirilen uzun namlulu topların namluları ise Suriye’ye çevrildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.