Murat Sancak'a Silahlı Saldırı... Bir Kişi Tutuklandı

Murat Sancak'a Silahlı Saldırı... Bir Kişi Tutuklandı
Star Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın içinde bulunduğu arabaya düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin adliyeye sevk edilen 6 kişiden biri "Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Star Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın içinde bulunduğu arabaya düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin adliyeye sevk edilen 6 kişiden biri "Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Hadımköy'de 20 Ağustos 2015 günü Star Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın içinde bulunduğu araca silahlı saldırı düzenledikleri iddiasıyla önceki gün gözaltına alınan 6 kişi bu sabah saatlerinde Büyükçekmece Adliyesi'ne çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten savcı, dosya üzerinden yaptığı incelemenin ardından bir kişi serbest bırakılırken, F. S., R. Y., S. B. O., T. Ü ve Z. Y., "Silahlı örgüte üye olmak" ve "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmaları talebiyle 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Şüphelilerden F. S., Murat Sancak isimli kişiyi tanımadığını belirterek, "Fotoğrafta ben olduğum iddia edilen şahıs O.'dur. Soyadını unuttum. Bizim muhitte O'nun Hüsam lakaplı kişiyle bu eylemi gerçekleştirdiği yönünde söylentiler vardır. Haksız yere tutuklanmak istemem" dedi.

Şüphelilerden Z.Y., olay ile ilgisi olmadığını, Murat Sancak'ı tanımadığını, Saral ailesini tanıdığını belirterek, "Saral ailesini tanımam suç mudur?" şeklinde ifade verdi. Şüphelilerden S. O. B. ise O. K. ve H.Ç. isimli şahısların zaman zaman mahallesindeki otoparka geldiklerini belirterek, "Otoparkta çalışan arkadaşlar zaman zaman kendi aralarında konuşurdu. Benim de bir defa kulak misafiri olduğum ve hayal meyal hatırladığım kadarıyla O.K. ve H.Ç.'nin bir araç kurşunlama olayına karıştıkları gibi bir şeyler söyleniyordu. 1-1.5 ay önce olabilir. Saldırının kime yönelik gerçekleştirildiğine dair bir şey söylemiyorlardı. Bana gösterdiğiniz fotoğrafta aracı kullanan şahıs ben değilim, aracı kullanan şahıs H.Ç.'dir" iddiasında bulundu.

Şüphelilerden T.Ü. ise, 7-8 ay kadar önce H.Ç. isimli kişinin evine gittiğini, sonrasında da operasyon yapılarak gözaltına alındığını ifade ederek, "Gözaltı süresi içinde H.Ç., isimli şahıs bana kendisinin bir silahlı saldırı olayına katıldığını, hedefin de B.K. isimli bir şahıs olduğunu söyledi. Ancak yanlışlıkla, araçlar birbirine benzediği için başka bir araca saldırı düzenlediklerini, bunu emniyet görevlilerine söylediğini ancak kendisine inanmadıklarını söyledi. O'na bu işi benim yaptığımı ve beni alacaklarını söylemişler. Daha fazla ayrıntı vermedi. Yaklaşık 4 ay önce vuruldum, hastanede tedavi gördüm, bu olayı yapmam mümkün değildir, suçsuzum" dedi. Şüphelilerden R.Y.'de suçlamaları kabul etmedi.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI DÖRT KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Sorgulamayı yapan 1. Sulh Ceza Hakimliği, T.Ü,'yü "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklarken, "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan tutuklama talebinin reddine karar verdi. Mahkeme, "Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olmak" ve "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklama talebiyle sevk edilen F.S., S.B.O., Z.Y. ve R.Y.'nin serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkeme, serbest bırakılan F.S. ve S.B.O.'nun, haftada iki gün karakola giderek imza vermelerini kararlaştırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Star Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, 20 Ağustos 2015 tarihinde içinde kendisi, şoförü ve korumasının bulunduğu araçla Hadımköy Çamlıca Caddesi'ndeki Alkent 2000 sitesi önünde kendilerine çarpan otomobildeki kişilerin silahlı saldırısına uğramıştı.

Çapraz ateşe alınan ve zırhlı olduğu söylenen araca çok sayıda kurşun isabet etmiş, ölen ya da yaralanan olmamıştı. - İstanbul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.