PKK kaçırndığı 15 işçiyi serbest bıraktı

PKK kaçırndığı 15 işçiyi serbest bıraktı
PKK, dün kaçırdığı polis memuru Vedat Kaya ile 1 ambulans ve 3 sağlık görevlisini bu sabah serbest bırakmıştı. Bu sabah ise bir şantiyeyi basan teröristler 6 iş makinesini yaktıktan sonra 15 işçiyi kaçırmıştı. Bir süre alıkonulan 15 işçi serbest bırakıldı
Silopi'nin Görümlü ve Çalışkan beldeleri arasındaki Cudi Dağı'nda bulunan Silopi Elektrik A.Ş.’ye ait termik santrale kömür çıkartan özel bir şirketin şantiyesi bugün sabah saatlerinde bir grup PKK'lı tarafından basıldı. Şantiyede bulunan 6 iş makinesini yakan terörist grup daha sonra, şantiyedeki 15 işçiyi de yanlarına alarak uzaklaştı. Olayın duyulmasından sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.


Teröristler, olay yerinden uzaklaştıktan bir süre sonra alıkoydukları işçileri serbest bıraktı.Bu arada, saldırı nedeniyle ilçeye elektrik sağlayan hattın beslendiği termik santralin kömür üretim sahasında çalışmaların durduğu, bunun da enerji sıkıntısına yol açabileceği öğrenildi. Aynı şantiyeyi 4 gün önce de basan PKK'lı teröristler iş makinelerini ateşe vermiş, kaçırdıkları 2 işçiyi ise daha sonra serbest bırakmıştı.


3 SAĞLIK GÖREVLİSİ SERBEST 

ERZURUM'un Tekman İlçesi'nde ambulansla göreve giderken PKK'lı teröristlerce kaçırılan 112 sağlık ekibi, 10 saat sonra serbest bırakıldı. Tekman'daki 112 Acil Servis'te görevli sağlık ekibi, dün gelen hamile hasta ihbarı üzerine ilçeye en uzak mesafedeki Çukuryayla Köyüne doğru yola çıktı. Saat 18.00 sıralarında sağlık ekibini taşıyan 25 SE 735 plakalı ambulansla GPS (küresel konumlama sistemi) bağlantısı kesildi.


PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen ambulans şoförü, hemşire ve acil tıp teknisyeni bugün saat 04.00 sıralarında Tekman ilçesine bağlı Hacıömer köyü yakınlarında serbest bırakıldı. İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, "3 görevlimizin de sağlık durumları iyi. Olay sonrası ailelerine haber verilmişti. İfadelerine başvuruldu, şu an aileleriyle birlikteler. Nereye ve kimler tarafından götürüldükleri, henüz belli değil" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.