PKK Minibüsü Taradı: 1 Ölü, 2 Yaralı

PKK Minibüsü Taradı: 1 Ölü, 2 Yaralı
Ardahan'da belediyeye ait aracı gasp eden PKK'lılar jandarmayla çatıştı. PKK'lıların taradığı minibüste 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Ardahan'ın Göle İlçesi'nde belediyeye ait aracı gasp eden PKK'lılar jandarmayla çatıştı. Çatışma bölgesinde PKK'lıların taradığı minibüste 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Göle ilçesinde geçen 9 Temmuz günü PKK'lıların gasp ettiği Göle Belediyesine ait aracı almak ve su kesintisini gidermek üzere bölgede operasyon yapan jandarma birliğine bugün sabah 08.30 sıralarında teröristler ateş açtı. Jandarmanın karşılık vermesiyle çatışma çıktı.



MİNİBÜSÜ TARADILAR: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Çatışma sırasında olay yerine yaklaşan ve içinde 4 kişinin bulunduğu minibüs PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Minibüste bulunan ve HDP'li oldukları ileri sürülen 65 Yaşındaki Kanber Morkoç hayatını kaybederken, Sabri Morkoç ve Altan Akın ise yaralandı. Kimliği öğrenilemeyen minibüs şoförü ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

PKK'lılar kaçarken, yaralılar kaldırıldıkları Ardahan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Jandarmanın bölgede operasyonu sürüyor.



VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Ardahan Valiliği, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Göle Belediyesi'nin içme suyu depolarının bir kısmı Erzurum ili Şenkaya ilçesi İnceçayır mevkiinde ormanlık alanda bulunmaktadır. 9 Temmuz günü öğle saatlerinde su kesintisini gidermek için bölgeye giden belediye ekiplerine bir grup bölücü terör örgütü mensuplarınca müdahale edilmiş, su kesintisini kendilerinin yaptıklarını beyan ederek arızanın giderilmesini engellemişlerdir.



"YAKIP BIRAKMIŞLAR"

Belediye personeli serbest bırakılmış ancak araca el konulmuştur. Olayın öğrenilmesiyle birlikte kesintiyi gidermek ve aracı almak için olay mahallinin Erzurum ili sınırları içerisinde olması nedeniyle Erzurum Valiliğiyle irtibata geçilmiş ve güvenlik güçlerince operasyon başlatılmıştır. Operasyon sırasında el konulan belediye aracı olay yerinde yakılmış vaziyette bulunmuştur.



"1 VATANDAŞIMIZ ÖLDÜ"

Ancak 12 Temmuz günü olay yerindeki araç ile ilgili olay yeri incelemesi yapıldığı esnada jandarma görevlilerine terör örgütü mensuplarınca ateş açılmış, açılan ateş sonucunda olay yerine nasıl geldiği tam olarak tespit edilemeyen sivil bir araç teröristlerin açtığı ateşin hedefi olmuş ve araç içerisinde bulunan 4 kişiden 2'si yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 vatandaşımız vefat etmiştir."



REUTERS: HEDEFTE BARAJLAR VAR

Reuters'ın geçtiği habere göre KCK çözüm sürecinin bittiği anlamına gelen bir açıklama yaparak, yapımı süren barajların hedeflerinde olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.