PKK'nın Suriye kolu YPG, Fırat'ın batısına geçti mi?

PKK'nın Suriye kolu YPG, Fırat'ın batısına geçti mi?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olarak bilinen PYD’nin Türkiye’nin 'kırmızı çizgisi'ni aşarak Fırat Nehri’nin batısına geçtiği yönündeki haberleri yalanladı.

Anadolu Ajansı'nın haberime göre, Başbakan Davutoğlu, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Sırp mevkidaşı Aleksandar Vuciç'le birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, konuya ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'ye yönelik hasmane tutumu olan herhangi bir unsurun Fırat Nehri'nin batısına geçmesine olumlu bakılmayacağını belirtti.

Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu:

"Şu anda Halep'in kuzeyinde, Teşrin'den de Cerablus'a kadar olan alanda dinamik bir durum mevcut. Bütün bunları yakinen takip ediyoruz. Şu ana kadar bize intikal eden bilgi, geçen unsurların kesinlikle PYD unsurları olmadığı yönünde. Daha çok Arap ve o bölgede koalisyonla birlikte hareket eden gruplar. Bu konudaki kararlılığımız da bütün taraflara açık bir şekilde dile getirilmiştir. Suriye'de gerek terör gruplarının, gerek Suriye rejiminin, gerekse de rejimle işbirliği yaparak sivil halka büyük zarar veren PYD gibi kesimlerin etkin olmasını doğru görmedik, görmeyiz. Bütün koalisyon unsurlarına da söylüyoruz. Şu anda PYD iltisaklı olduğu PKK ile birlikte Türkiye'ye karşı terör faaliyeti yürüten bir kompozisyonun parçasıdır. Suriye rejiminin bütün suçlarına da ortak olan bir gruptur. Buna karşı, kararlı tutumumuzda hiç bir değişiklik olmayacaktır."

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.