Polis Taksim'i kuşattı

Polis Taksim'i kuşattı
Gezi Parkı'na girişlerine izin verilmeyenler merdivenlerde oturup kitap okuma eylemine başladı. Ancak polis buna izin vermedi. Kalabalık bir anda arttı, polis vatandaşları uzaklaştırdı. Meydana çıkan tüm yollar polis tarafından tutulmuş durumda... Park


Taksim Gezi Parkı'nın yanındaki yola oturan bir grup, kitap okumaya başladı. Yüzlerini parka dönen grubun yanına bir süre sonra polis geldi. Polis, grubun uzaklaşmasını istedi. Polisin uyarısı üzerine grup üyeleri kalkarak yolun karşısına geçti.


Gezi Olaylarının 1'inci yıl dönümünde sosyal medya üzerinden Taksim'e çıkma çağrısı yapılması üzerine polis ekipleri sabahın erken saatlerinde bölgede konuşlanmaya başladı. Gezi Olaylarının 1'inci yıl dönümü sebebiyle Taksim Dayanışması'nın sosyal medya üzerinden çağrı yapması üzerine Taksim ve çevresine sabahın erken saatlerinde çok sayıda polis ekibi takviye edildi. Gezi Parkı henüz kapatılmazken, Taksim ve civarına polis ekipleri gelmeye devam ediyor.

GEZİ PARKI KAPATILDI

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle önlem alan polis, Gezi Parkı'nı saat 10.50 sıralarında vatandaşlara kapattı.

BEŞİKTAŞ'TA "GEZİ" ÖNLEMLERİ

Gezi parkı olaylarının birinci yıldönümünde polis, Beşiktaş'ta da geniş güvenlik önlemler aldı.

Dolmabahçe ve civarında TOMA, itfaiye ve iş makineleri de hazır bekletiliyor.

MECİDİYEKÖY'DE POLİS, İTFAİYE VE İŞ MAKİNELERİ BEKLİYOR

Mecidiyeköy meydanında bulunan E-5 köprü altında çok sayıda polis ekibi ile birlikte bir TOMA aracı nöbet tuttu. Büyükşehir belediyesine ait iş makineleri ile kamyonların köprü altında beklediği gözlendi. Önlemler çerçevesinde ayrıca 2 itfaiye aracıda gün boyu köprü altında nöbet tutuyor.

SIRT ÇANTALI VE COPLU SİVİL POLİSLER

Bu arada Taksim'de çok sayıda sivil polis de görev yapıyor. Polislerin siyah sırt çantaları ve copları dikkat çekti. Polislerin sırt çantalarında gaz maskesi ve gaz tüfeği olduğu öğrenildi.

FÜNİKÜLER VE TELEFERİK DE DURDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi:Taksim-Kabataş Füniküler ve Maçka-Taşkışla Teleferik hatlarımızda seferler Valilik kararı gereği yapılmamaktadır.

MEYDANA GİRİŞLER KAPATILDI

15.00 sıralarında Taksim'deki önlemlerini artıran polis, meydandaki vatandaşları uzaklaştırdı. Çevik kuvvettarafından meydana girişler kapatıldı.

25 BİN POLİS GÖREVDE

Bu arada Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniye 25 bin polis güvenlik önlemi alacak. Bu önlemler çerçevesinde ana yollarda barikat kurulmayacak. Toplu taşıma araçları da normal seferlerini yapacak. Taksim ve çevresinde 50 adet TOMA hazır tutulacak.

Mecidiyeköy ve bölgedeki esnafa gönderilen "tebliğ" yazısında, güvenlik nedeniyle cadde üzerinde bulunan masa ve saksıların kaldırılması istendi.Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

''İllegal oluşumlar tarafından düzenlenebilecek olan eylemlerle ilgili olarak, güvenlik zafiyetini en aza indirebilmek ve gerekli tedbirlerin alınabilmesi amacıyla barikat ve engel oluşturulabilecek cadde üzerinde bulunan firmanıza ait saksıların 29/05/2014 tarihi itibarıyla kaldırılması; 31/05/2014 tarihinde olabilecek eylemlerde işyerlerinin ve vatandaşların güvenliği açısından firmanıza ait saksı, çöp bidonları, masa, sandalye, reklam panosu ve şemsiye vs. türünde malzemelerin 31/05/2014 ve 01/06/2014 günleri tamamen kaldırılması gerektiği...''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.