Pompalı tüfekle iki el ateş

Pompalı tüfekle iki el ateş
TRABZON Valisi Abdil Celil Öz, dün gece Çaykur Rizespor ile oynadığı maçın ardından Trabzon Havalimanı'na giden Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse av tüfeğiyle iki el ateş edildiğini açıkladı.

Fenerbahçe otobüsüne saldırıda tüfekle iki el ateş edilmiş.

Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe takımı 5-1 gibi farklı galip geldiği maçtan sonra İstanbul'a gitmek üzere 53 DE 618 plakalı otobüsle Trabzon Havalimanı'na hareket etti. Kafileyi taşıyan otobüse saat 22.15 sıralarında Trabzon'a yaklaşık 35 kilometre mesafedeki Sürmene İlçesi girişinde silahlı saldırı düzenlendi. Otobüsün şoför tarafındaki camı kırılırken, sürücü Ufuk Kıran başından yaralandı. Yüzünden kan akan şoför Kıran, otobüsü yanında oturan kulübün güvenlik sorumlusu Serdal Kılıç'ın yarımıyla durdurdu ve polis aracıyla hemen hastaneye götürüldü. Fenerbahçe kafilesi 45 dakikalık bekleyişin ardından polis midibüsüyle Trabzon Havalimanı'na ulaştırıldı, ardından da kafile uçakla İstanbul'a gitti.

POLİSLER ARAŞTIRMA YAPTI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekipleri, bu sabah Sürmene İlçesi girişinde saldırının meydana geldiği bölgede delil bulabilmek için geniş çaplı araştırma yaptı.
Yaklaşık 50 polis, yol kenarındaki çalılık alanda ve deniz kenarında, saldırıyla ilgili delil aradı. Yapılan araştırmada, kafileyi taşıyan otobüse önce taş atıldığı, ardından da av tüfeğiyle 2 el ateş edildiği saptandı.
VALİ ÖZ: AV TÜFEĞİ KULLANILDI
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de olay yerine gelerek incelemelerini sürdüren polis yetkilileriyle görüştü. Öz, burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Maalesef üzücü bir olay yaşadık. Bölgede arkadaşlarımız delil toplama çalışmalarını, teknik çalışmalarını yapıyor. Otobüsün arkasından gelen polis ekibinin izlediği görüntüleri gördüm. Biz bölgede sabit ve hareketli güvenlik tedbirlerini almıştık. Ekibimizin çektiği görüntülerde otobüse iki el ateş edildiği, büyük ihtimalle av tüfeğiyle iri saçmalar kullanılarak ateş edildiği görülüyor. Araştırmalar devam ediyor. İnşallah kısa zamanda sonuca ulaşırız. Arazi yapısı zor ve ormanlık bir bölge. Olay yeri inceleme ekibinin çalışmaları sürüyor. Şoförümüzün hastanede takibi devam ediyor. Onun da sağlığına kavuşmasını bekliyoruz."
Vali Öz, olayla ilgili henüz gözaltı olmadığını, görgü tanıklarının ifadelerine başvurulduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini vurguladı.
ŞOFÖR KIRAN'IN SAĞLIK DURUMU İYİ
Saldırının ardından kaldırıldığı Sürmene Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesi yapılan şoför Ufuk Kıran, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Ufuk Kıran'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
Konuyla ilgili bu sabah açıklama yapan Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kıran'ın sağlık durumunun düne göre çok iyi olduğunu söyledi.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de bugün öğlen saatlerinde hastaneye gelerek şoför Kıran'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Öz, "Sürücü Kıran'ın sağlık durumu çok iyi. Konuştum. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.