Şeker ve Erdem CHP PM adayı!

Şeker ve Erdem CHP PM adayı!
CHP'de 35. Kurultay devam ederken, bölgemiz milletvekilleri; Ali Şeker ve Eren Erdem de PM adayı oldular.
Kılıçdaroğlu 1100 oyla aday gösterildi

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1100 delegenin imzası ile adaylık başvurusu yaptı. Seçim çarşaf liste ile yapılacak.

Divan Başkanı Murat Karayalçın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık başvurusunun Bakanlık Divanı’na ulaştırıldığını belirterek, “Genel başkanlığa adaylığını koymak isteyen başka arkadaşlarımız ya da arkadaşımız varsa hazırlık için söylüyorum, dosyalarını en geç 16.00 itibarıyla Başkanlık Divanı’na ulaştırmalarını rica ediyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 35. kurultayda 1100’e yakın oyla genel başkanlığa aday gösterildiğini açıkladı.
Çarşaf liste olması konusunda genel başkan ve yönetimin en ufak bir tereddüdü olmadığını belirten Özel, “Maalesef kendilerini sürekli blok liste ile seçen ve seçtirenler CHP’nin liste yöntemi ile ilgili spekülasyon yarattılar. Ama CHP’de tüzüğümüzün de öngördüğü ve hepimizin sevdiği ve istediği parti içi demokrasinin çıtasını yükselttiğimiz çarşaf liste uygulanıyor. Genel Başkan ile ilgili hâlâ genel başkanı aday gösterme süresi dolmadı. İmza sayısının 1100’ye yaklaştığını divandan aldım. Halen genel başkanı aday gösteren ferdi veya il il delegelerin divana başvurdukları görüyoruz" diye konuştu.
Kurultay’da çarşaf liste olacağını belirten Özel, “Biz bunu ilk günden itibaren söylüyoruz tabii ki çarşaf liste olacak. Tüzüğümüze göre görüşmelere geçilmeden önce bir önerge ile blok liste kabul edilmezse otomatikman çarşaf oluyor. Çarşaf liste olacağı kesinleşti" diye konuştu.
Özel, çarşaf liste olması konusunda genel başkan ve yönetimin en ufak bir tereddüdü olmadığını belirtti.
Yarın yaklaşık 600 kişinin 60 kişilik Parti Meclisi üyeliği için yarışacağını anlatan Özel, “Her bir delege buraya gelirken bin 300’e yakın delegemiz kendi mahallelerine konulan sandıklarla ilçe, ilçelerde konulan sandıklarla il ve ildeki seçimlerle kurultay delegesi oldular. Bu salondaki herkes seçilerek geldi ve yarın çarşaf listede bir karar verecekler. Bu bütün Türkiye’ye örnek olacak bir parti içi demokrasi şöleni. Elbette genel başkanın çalışmak istediği ekip arkadaşlarıyla ilgili kurultaya tavsiyesi niteliğinde bir çalışma olabilir. Ama bu konu zaten geçen kurultaylarda da oldu. Çok sayıda il başkanlarının çeşitli parti içindeki birbirine benzer düşünen arkadaşların anahtar listesi oluyor. Ama her delegemiz oy verme bölümünde istediği kişiye oy veriyor. Oy verecek bir delegenin elinde bir kalemi ile oy verme bölümüne geçerek önünde 600 adaydan 60 adayı işaretleyecek. Bunun kadar demokratik bir şey yok” ifadelerini kullandı.
TAVİZ VERMEYECEĞİZ
CHP’nin Türkiye’ye neyi öneriyorsa içeride onu yaşadığını anlatan Özel, “Kendi evini temiz tutmayan, sokağın kirliliğinden bahsedemez. CHP parti içinde demokrasiyi önce ön seçimle çıtayı yükseltti şimdi de çarşaf liste ile yaptığı seçimlerle fevkalade üst bir noktaya taşıdı. Bundan taviz vermeyeceğiz. Bizim gücümüz içerideki demokrasi. Gençler için çalışıyoruz. Kurultay delegemizin en az yüzde 10’u genç. Yarınki seçimde en az yüzde 10, 30 yaş altı olacak. Kadınlar için çağdaş bir Türkiye öneriyoruz. Yüzde 33 kadın kotası ile salonun üçte biri kadın, yarın en az üçte biri kadın olacak, 20 kadın seçilecek Parti Meclisi'ne. Türkiye’de neyi önemsiyorsak içeride onu yapıyoruz. Diğer partilerden bir farkımız var. Son üç ayda herkes oy istiyor. Bizim bir çağrımız var partilerin seçime 3 ay kala ne yaptığını değil seçimden üç ay sonra ne yaptığına baksınlar. Bu konuda kendimize çok güveniyoruz" dedi.
CHP’DE KURULTAYA İKİ SAAT ARA VERİLDİ
CHP’nin 35. Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu’nda sabah saat 10.00’dan itibaren devam ediyor. Kurultaya genel başkanlık seçimi öncesinde iki saat ara verildi.
Genel başkan seçimi için salonda 72 kabin 24 sandık kurulacak. Seçim hazırlığı için kurultay çalışmalarına iki saat ara verildi.
Öte yandan, yarın seçimleri yapılacak YDK ve PM adaylıkları için de başvurular bu akşam saat 22.00’de sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.