Soma'dan kötü haberler geliyor

Soma'dan kötü haberler geliyor
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Soma kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı en az 200-300 işçinin madende mahsur kaldığını açıkladı. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş kaza nedeni



Soma'daki bir kömür ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda işçi mahsur kaldı. Ege Bölgesi’ndeki kömür işletmelerine ait bütün arama kurtarma ekipleri Soma’ya yönlendirildi.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, ilçedeki özel bir madende elektrik trafosunda çıkan yangın sonucu madenin içinde bulunan 200-300 kadar işçinin mahsur kaldığını, hastaneye kaldırılan 10 işçiden üçünün hayatını kaybettiğini söyledi.
    
Gazetecilere açıklama yapan Atçı, Eynez mevkiisinde özel bir şirketin işlettiği madenin elektrik trafosunun yanması sonrası duman nedeniyle madenin içindeki 200-300 işçinin mahsur kaldığını söyledi.
    
Atçı, "Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir vardiya işçi, 200-300 civarında içeride, bu işçilerden 10 tanesi çıkarılabildi, hastanelere sevk edildi. Üç tanesinin vefat ettiği bilgisi geldi" dedi.

Bir televizyonunun canlı yayınına telefonla bağlanan Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş kazada 20 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

CHP HEYET GÖNDERDİ

CHP, olay sonrası Soma'ya bir heyet gönderdi.

Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel ile İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Alaatin Yüksel'den oluşan heyet, patlamanın meydana geldiği ocakta incelemeler yapacak.

BAKANLIK HEYETİ YOLA ÇIKTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Soma'da özel şirketin işlettiği kömür madeninde çıkan yangınla ilgili inceleme yapılması amacıyla 3 iş müfettişi görevlendirildi.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Soma'daki maden ocağında çıkan yangının ardından İzmir Teftiş Grup Başkanlığından 3 iş müfettişine inceleme görevi verildi.

Öte yandan, İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel de Soma'ya gitmek üzere Bursa'dan hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.