Suriye Sınırında Silah Sesleri!

Suriye Sınırında Silah Sesleri!
TSK ile IŞİD arasındaki 3 saatlik çatışmanın ardından bölge sessizliğe bürünmüştü. Saat 23.30 sularında yeniden silah sesleri duyuldu. TSK'nın IŞİD mevzilerine yönelik açtığı ateş 15 dakika sürdü.


Sabah saatlerinde IŞİD'in ateş açması sonucu çıkan çatışmalarda 1 astsubay şehit olmuştu. Bu gelişmenin ardından TSK, Suriye'deki IŞİD mevzilerini vurmuştu. Yaklaşık 3 saat süren çatışmanın ardından silahlar susmuştu. Ancak 23.30 sularında bölgede yeniden silah sesleri yükselmeye başladı. TSK'nın IŞİD mevzilerine yönelik açtığı ateş 15 dakika sürdü. Bir keşif uçağının ise silah seslerinden sonra bölge üzerinde uçtuğu gözlendi. Saat 00.11'de yeniden kısa süreli atış sesleri geldi.

GÜN BOYUNCA NELER YAŞANDI?

Kilis'te bugün saat 16.00 sıralarında Dağ Hudut Karakolu'na, IŞİD'in kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir astsubay şehit oldu, iki uzman çavuş yaralandı. IŞİD tarafından açılan ateşe, angajman kuralları gereği dört tank derhal karşılık vererek hedefleri tahrip etti. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. IŞİD ile devam eden çatışma saat 19.40 sularında sona erdi. Sınırdaki birlikler güvenli bölgeye çekildi.

BİR IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Devam eden çatışmalarda bir IŞİD militanı öldürüldü. IŞİD militanının üzerinden 1 roketatar, 1 kaleşnikof ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. IŞİD militanının ait ceset, sınırdan alınarak karakolun bahçesine getirildi.

IŞİD'in saldırısının ardından asker, Suriye'nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. IŞİD'e ait bir pikap tank atışıyla imha edildi.



Saldırının ardından Diyarbakır'da çok sayıda F16 savaş uçağı da sınıra doğru hareket etti. Diğer yandan, çatışma bölgesine takviye askerler gittiği kaydedildi.

KİLİS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı Dağ Hudut Karakolu'na, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateşte maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumları iyi." dedi.

ÇATIŞMA DURDU, ÖNLEMLER ARTTIRILDI

IŞİD ile Mehmetçik arasındaki çatışma yaklaşık 3 saat sonra durdu. Çatışmanın yaşandığı Dağ Hudut Karakolu'nda ambulans ve zırhlı araçların hazır bekletildiği görülürken, sınır hattında bulunan askerlere takviye olarak bölgeye özel hareket polisleri de sevk edildi. Bu arada Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi ile Kilis'in Elbeyli ilçesi arasındaki Suriye sınır hattında sivillerin geçişine izin verilmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.