Taksim, 24 Temmuz: Darbeye karşı omuz omuza

Taksim, 24 Temmuz: Darbeye karşı omuz omuza
Meydana vinçlerle Atatürk posterleri ve “Yaşasın Laik Demokratik Türkiye” yazılı pankartlar da asıldı

Kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” adını veren cuntacıların 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin ardından binlerce yurttaş darbeyi kınamak için meydanlara çıktı. Tüm bu gelişmelerin ardından CHP’de “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” yapma kararı aldı. Alınan bu kararın ardından CHP bir video yayınlayarak vatandaşları mitinge davet etti. Saat 18:00’da başlayacak miting öncesi vatandaşlar alanı doldurmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm milletvekillerinin de saat 18.00’de alanda olması bekleniyor. CHP’nin yanı sıra DİSK, KESK, TMMOB, Halkevleri ve Birleşik Haziran Hareketi de mitinge destek veriyor. Taksim Meydanı'nda mitinge yarım saat kala on binlerce kişi bulunuyor.

Toplu taşıma ücretsiz

Taksim Meydanı'nda düzenlenecek CHP’nin mitingi için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ulaşım sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı yazılı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımın pazartesi akşamına kadar 24 saat ücretsiz hizmet verecek” ifadesini kullandı.

 

Taksim’de miting hazırlıkları

Miting için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler meydana çıkan Tak-ı Zafer, Sıraselviler caddesini bariyerlerle kapattı. Öte yandan Gezi Parkı önünde bulunan sahneye “Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz” yazılı dev pankart asıldı.  “Darbeye Hayır” pankartlarıyla çevrelenen sahnenin yanı sıra,  meydana vinçlerle Atatürk posterleri ve “Yaşasın Laik Demokratik Türkiye” yazılı pankartlar da asıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.