THY Mali'ye uçak kaldıracak

THY Mali'ye uçak kaldıracak
THY, Mali'deki 7 personelinden 5'inin kurtulduğunu açıkladı.
Mali’deki otel baskınında rehin alınanlar arasında bulunan 5 THY görevlisinin kurtarıldığı açıklandı. Kurtarılanlardan kabin memuru Lütfiye Deniz Kıvrak “Biz asker ve polis operasyonuyla kurtarıldık” dedi.
Habertürk TV’nin telefonla ulaştığı Kıvrak, telefonunun şarjının çok az olduğunu belirterek, kısa bilgiler verdi ve “İki arkadaşımız içerde, umarım onlar da kurtarılacak” diye konuştu.
Mali Bamato'daki Radission Blu'daki Türk Hava Yolları ekibinde, Lütfiye Deniz Kıvrak’ın dışında Kaptan Pilot İ.Y., İkinci Pilot S.M.A., Kabin Amiri M.G. ve kabin memurları Ş.T.K., ve E.S. olduğu belirtiliyor.
BAŞBAKANLIK KAYNAKLARI: REHİN ALINAN 7 TÜRK'TEN 5'İ KURTARILDI
Mali'deki rehine olayıyla ilgili DHA'ya bilgi veren başbakanlık kaynakları, olayda toplam 7 Türk'ün rehin alındığını bildirdi. Bunlardan 2 kaptan, 2 kabin memuru ve bir istasyon görevlisi kurtarıldı. 2 görevli ise halen rehin. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.
THY UÇAK KALDIRIYOR
Bu arada rehin kalan ekibi ve yolcuları almak için İstanbul'dan Bomako'ya gitmek üzere bir uçak hazırlandı. Hazırlanan uçağın bilgileri panolarda yer aldı. Özel sefer sayısı TK-5880 olan uçak saat 14.00'de Mali'ye hareket edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.