Trafik felç, araçlar durdu, vatandaşlar yürüyor

Trafik felç, araçlar durdu, vatandaşlar yürüyor
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle TEM Otoyolu'nda trafik durdu. Vatandaşlar otomobillerinden ve servis araçlarından inip yürümeye başladı. Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişte, sürücüler 8 kilometrelik yolu 1 saat 10 dakikada kat edebildi.


İstanbul'da özellikle akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi trafiği felç etti. Mesailerini bitirip evine gitmek isteyen vatandaşlar saatlerce yolda kaldı. Zaman zaman durma noktasına gelen trafik nedeniyle toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar yola yaya devam  etti.

Zincirlikuyu'da, Maslak ve Beşiktaş yönüne araç trafiği uzun süre durma noktasına gelirken, vatandaşlar toplu taşıma araçları ve servislerden inerek her iki yöne yaya olarak devam etti. Bazı araçlar yoğun kar yağışı nedeniyle arıza yapınca, trafiğin daha da tıkanmasına yol açtılar.

Avrupa'dan Anadolu Yakası'na geçişte ve Boğaziçi Köprüsü katılımında da uzun araç kuyrukları oluştu. 



İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, kar yağışı ve don sebebiyle TEM Otoyolu'nun Mahmutbey-Çatalca arasında zaman zaman aksamalar olduğu için sürücülerin E-5 istikametine yönlendirildiğini duyurdu.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanan kar yağışı ve don olayları sebebiyle TEM Otoyolunun Mahmutbey - Çatalca arasında kalan bölümlerinde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana gelmekte ve araçlar E5 istikametine yönlendirilmektedir. Sürücülerimizin duyarlı olmaları, trafik ikaz ve işaretlerine dikkat etmeleri önem arz etmektedir" denildi.  

Ana arterlerde trafik durma noktasına geldi

Kentte sabah saatlerinde başlayan ve yer yer şiddetini artıran kar yağışı, trafik akışını olumsuz etkiliyor. Şehir içinde görüş mesafesinin azalmasıyla E-5 karayolu ve TEM otoyolu başta olmak üzere ana arterlerdeki trafik, zaman zaman durma noktasına geldi.
 

Metrobüste kaza seferleri aksattı
Beylikdüzü'nde şiddetlenen kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Haramidere'de bir metrobüs kayarak, yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Bu nedenle Beylikdüzü-Avcılar arasında seferler bir süre durdu. Metrobüse müdahale edilmesinin ardından seferler normale döndü.

Bu kaza, tüm hattaki seferleri olumsuz etkiledi. Metrobüs duraklarında yoğunluk yaşanırken, bazı duraklarda vatandaşlar, ilerleyemeyen metrobüsten inip, yürüyerek yoluna devam etti.

Metrobüs seferlerinin aksaması nedeniyle bazı vatandaşlar da Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti.

Trafik polislerinin izinleri iptal edildi
Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle trafik polislerinin izinlerini iptal etti. Trafik ekipleri, akışın sağlanması için kent genelinde görev yapıyor.

Ekipler, emniyet şeritlerini olası acil durumlar için açık tutmaya çalışıyor.

Yetkililer, sürücüleri kış lastiği ve köprülerdeki erken buzlanmaya karşı uyarırken, belediye ekipleri de tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

KÖPRÜLERDE BUZLANMA
Trafikte bir diğer tehlike ise kış lastiği kulanmayan sürücüler nedeniyle yaşanıyor. Yetkililer vatandaşları toğlu taşıma kullanmaları konusunda uyarıyor.

Boğaz köprülerinde havanın soğumasıyla birlikte buzlanmanın yaşandığı ve bazı araçalrın kaydığı belirtilirken belediye ekiplerinin yol çalışması da devam ediyor...

 

KAZANASMAZ: 2 SAAT BULUNDUĞUNUZ YERDE KALIN
Ünlü trafik uzmanı Murat Kazanasmaz da twitter hesabından vatandaşları uyardı. Kazanasmaz "Şu anda neredeyseniz en az 2 saat orada kalın. Dışarıya çıkarsanız orada da kalacaksınız" mesajını takipçileriyle paylaştı.

BEYLİKDÜZÜ-AVCILAR ARASI FELÇ
Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, D-100 Karayolu'nda trafiği kilitledi. Beylikdüzü-Avcılar arasında metrobüsler durdu. Metrobüs yolcuları  araçlardan inerek yürümek zorunda kaldı.
O anlar, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi.

TEM'DE ARAÇLAR ADIM ADIM İLERLİYOR
Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Ana arterlerin tamamında trafik durma noktasına gelirken, araçlar adım adım ilerliyor. 
Trafiğin en yoğun olduğu yer ise TEM Otoyolu. Her iki istikamette de araçlar yoğun tipi yağışı altında güçlükle ilerliyor. 

ÇOK SAYIDA KAZA OLDU
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Büyükçekmece'dede  araçlar yolda kaldı. 
Esenyurt'ta ise kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

DENİZ ULAŞIMINA KAR ENGELİ
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.
      
İDO'dan alınan bilgiye göre, 18.30 Bandırma-Yenikapı Hızlı Feribot, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü, 18.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü seferleri yapılamayacak.
      
Bu arada yarın da 07.00 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü- Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü iptal edildi.
      
Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz otobüsü iç hat seferleri ile Sirkeci-Harem hattı araba vapuru seferlerinde aksamalar yaşanabildiği duyuruldu.
      
Şehir Hatları da Beşiktaş-Üsküdar ve Kabataş-Adalar haricindeki seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.