Yenikapı'da teröre karşı tek ses

Yenikapı'da teröre karşı tek ses
İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitingi için vatandaşlar alana gelmeye başladı.

Saat 16:00'da başlayacak miting için öğle saatlerinden itibaren vatandaşlar alanı doldurmaya başladı. Mitingi gelenlere Türk bayrakları dağıtılırken miting alanına asılan dev pankartlarda Türkiye'nin 81 ilinin isimleri yer aldı.

Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet  Davutoğlu'nun katıldığı "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingine  katılacak vatandaşlar alana alındı...
 
 Yenikapı'da saat 16.00'da başlayacak miting öncesinde alana Türk  bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerinin yanı  sıra, 81 ilin adlarının yer aldığı flamalar asıldı. 
 
Meydanın birçok yerine "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz",  "Teröre lanet, birliğe davet", "Bir annenin bile akmasın yaşı, bir huzur kaplasın  dağı taşı", "Terör insanlık suçudur" yazılı dev afişler vinçler yardımıyla  yerleştirildi. Kalabalık bir ekibin çalıştığı alanda, çadır hastane, sağlık noktası,  mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile onlarca su dağıtım noktası yer alıyor. 
 
Miting için öğle saatlerinde alana gelmeye başlayan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir"  sloganları attı. 
 

 
UĞUR IŞILAK SÖYLEDİ, BU İKİ ŞARKI ÇALINDI...
 
Erdoğan'ın alana gelmesinden önce AK Parti İstanbul Milletvekili Uğur  Işılak'ın şarkı söylediği alanda Fatih Kısaparmak'ın "Er Meydanı", İbrahim  Tatlıses'in "Biz Türk'üz Biz Kürt'üz" şarkıları çalındı. İbrahim Sadri ise Milli  Şair Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okudu. 
 
SAVCI KİRAZ'IN AİLESİ ERDOĞAN'IN YANINDA
 
Şehit aileleri ve gazilerin yer aldığı protokolde, Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın yanında şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın anne ve babası oturdu. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan  Davutoğlu'nun  boynuna ay-yıldızlı atkı taktığı görüldü.  1.5 milyon kapasiteli Yenikapı için dev bir sahne kuruldu. Mitingde şehitler için Kuran okundu. 
 

 
 
Meydanda ve çevresinde çok sayıda ambulans ve sağlık personelinin  hazır bekletildiği miting alanının farklı noktalarına dev ekranlar ve hoparlörler  VAR.
 
ALANA GİRENLERE TÜRK BAYRAĞI VERİLDİ
 
Miting öncesi Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek  içeri alınan vatandaşlara Türk bayrağı verildi.  İstanbul Emniyet Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada, Yenikapı  miting alanında gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle bazı güzergahlarda  değişikliğe gidildiği duyurulmuştu. 
 
Saat 08.00'den itibaren Bakırköy Taşhanlar Köprü, Aksu Caddesi  çıkışından Sahil Kennedy Caddesi Yenikapı Kavşak arası kapatıldı. Trafik,  Bakırköy istikametine yönlendiriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.