Yılmaz Kandemir İstifa Etti

Yılmaz Kandemir İstifa Etti
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir, bugün bir basın toplantısı yaparak Silivri Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı

Kandemir; “İstafama sebep Hüseyin Şahin’dir”

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir önceki gün aradığı gazetecilerle, dün Kale mahallesinde bir araya gelerek resmen istifa ettiğini açıkladı. Toplantının başlarında görev başındayken  yaptığı hizmetleri anlatan Kandemir, daha sonra istifa nedeni açıkladı. Kandemir’i toplantıda eşi meral hanım ve oğlu Fatih Kandemir de yalnız bırakmadı.

Önce projelerini anlattı

Kandemir istifa kararının nedenini açıklamadan önce hayallerini ve yaptığı hizmetlerden bahsederek şöyle konuştu; “Silivri’ye ada yapmak istiyorum. Suni adada düğünler olacağı, işletmelerin olacağı bir ada. Bu benim çocukluktan beri hayalim. Yine yarlar altında sahil şeridine eğlence yerleri, plajlar, diskolar gibi yerler yapılacak. Bunun projesini çizdiriyorum. Yoğurt Festivali yapıyoruz ama ortada yoğurt yok. Silivri yoğurdu ile ilgili birebir takip ettiğim projelerim var. Yine çarşı merkezindeki New Center’in yıkılması konusunu gündeme getirmiştik. Bu proje halinde ve hazır. Fikir benden çıktı ve hayata geçecek. Yine Silivri’nin eski fotoğraflarını bulup kendi imkânlarımla 4000 kitapçık bastırdım, sergiler açtım. Maxi arkasında 1998 yılında yapımı planlanan LPG dolum tesislerini tam binlerce kişiden imza toplayarak engelledim.” Dedi.

Görevimden istifa ettim. Halkımıza ve aileme hayırlı olsun

Ben Silivri aşığıyım. Bunu herkes biliyor. Silivri aşığı olmam ve açık sözlülüğümle tanıyorlar. Siyaset işimin de, ailemin de hep önünde oldu. Silivri’de 40 yıldır siyaset yapıyorum. Silivri’yle yatıp Silivri’yle kalkıyorum. Allah ömür verdiği sürece de bu böyle olacak. Silivri belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa ettim. Silivri halkına ve bana aileme hayırlı olsun.” Dedi.

Mahalle sakinleri asıl sebebi sordu

 Kandemir’in toplantısını takip eden mahalle sakinlerinden bazıları toplantıya müdahale ederek,“Anderson’den Masallar gibi dinledik. Bize asıl sebebi söyleyin. Biz sizleri seçip oraya taşıdık. Neden sevdiğimiz arkasında durduğumuz insanlar işi yarıda bırakıyorlar. Biz sana oraya gel diye oy verdik. Küstüğüm dağın odununu yakmayın. Vatandaş anlasın. Asıl sebebi söyleyin. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Bize gerçeği söyleyin.” Dedi. Mahalle sakinlerinin bu çıkışına karşılık Kandemir; “ Siz bana belediye meclis üyeliği için oy verdiniz. Beni başkan yardımlığına atayan Özcan Işıklar. Sizin oylarınızla devam edeceğim.Yoruldum arkadaşlar.” Dedi.

Kandemir; “İstafama sebep Hüseyin Şahin’dir”

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Silivri belediye meclis üyesi Yılmaz Kandemir ; CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’in kongrede aday olacağı sebebiyle mi istifa ediyorsunuz?” sorusuna şu şekilde cevap verdi; “İstifamın ana nedeni Hüseyin Şahin. Delege seçimlerinden sonra bu sıkıntıyı yaşadık. Benim yaptığı delegeler silindi. Sonra fark ettim ve yazdırdım. Ben yapmam ama ayak oyunları yapanları bilirim. Delege seçimlerinden önce de sonra da oldu. Ben Hüseyin Şahinin ilçe başkanı olmasına karşıyım. Hüseyin Şahinle 2014 seçimlerine gidersek seçimleri kafadan kaybedeceğimiz belli. Bunu net şekilde yazabilirsiniz. Başkana da “seçimleri unutalım” diye söyledim. Tabi herkesin demokratik hakkı. Her üye ilçe başkanı adayı olabilir. Atama sürecinde Hüseyin Şahin Mayıs kongresine kadar partiyi idare edeceğini, kongrede aday olmayacağını taahhüt ettiği için kabul ettik. Delege seçiminden evvel, meclis üyeleri ve gurupla yaptığımız toplantıda Özcan Işıklar “Siz merak etmeyin delege seçimlerinden 3 gün evvel şahin çıkacak ve ilçe başkanı adayı olmayacağını söyleyecek” dedi. Herkes şahit. Ama Şahin bunu söylemedi. Kafamda tekrar aday olacağı geçti. Delege seçiminden sonra ilçe yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Meclis üyeleri de vardı. Bir tartışma çıktı. İstifamın nedenine geliyorum.

Şahin’e karşı, Değirmenci’yi desteklerim

Gündem maddeleri görüşüldü. Sonra ilçe başkanı Hüseyin Şahin “önümüzdeki kongrede napıcaz” dedi. Herkes konuşsun dedik. İlçe yöneticilerinden Yakup Güreş “Bazıları Burada şu olursa Selami Değimenci’yi destekleriz diyen arkadaşlar var” dedi. Lafın bana geldiğini anladı. O lafı söyleyen benim. “Hüseyin Şahin kongrede aday olarak çıkartırsan Selami Değirmenciyi desteklerim” diye ben söyledim. Gurup kararı belediyede olur. Burada gurup kararı olmaz. Biz partiliyiz. Hizip var. Siyasi menfaatleri oluşan bir gurup var. Belediye değil ki burası dedim. Biz burada ferdiz dedim. İçimizden bir kararı beğenmeyen olabilir.” Dedim. Böle katılık olmaz. Kimseyi zorlayamayız. Herkesin beyni var.

Işıklar’ın gücü varsa, beni ihraç etsin

Sonrasında partiden ayrıldık. Meclis üyemiz Kars’tan kazlar getirmiş. Bizi bir restorana kaz yemeğe davet etti. Partiden oraya geçtik. Ekmek boğazımda kaldı. Başkan “Yılmaz abi neden sert çıktın” dedi. “Grup kararına uymak zorundasın yoksa seni partiden ihraç ederim” dedi. Bende “sen kimsin de beni partiden ihraç ediyorsun” dedim. “Sen değil Kılıçdaroğlu gelse edemez. Bu gurup kararı değil, burası belediye değil. Menfaatime uygun gelmezse ben de giderim. Böyle mantıksızlık olmaz. Gücün varsa beni ihraç et dedim. Daha o geceden Odadan eşyalarımı topladım ve istifamı ettim.” Dedi.Kandemir daha öncede benzer istifalarının yaşandığını ve bunu belediye başkanına bir şantaj unsuru mu olduğu sorusuna  “Bakın, o zaman ben istifa kararımla ilgili konuşmuştum. İstifa etmemiştim. Pazartesi günü açıklama yapmış Cuma gününü beklemiştim. 4 günlük bir süreç vardı. Bunu Işıklar düşünsün diye yaptım. İstediğim iki kişiyi görevden alması için yaptı m bunu. Görevden alındılar ve istifa etmedim. Büyük söylemeyeyim. Ben orada meclis üyesiysem yinede o iki kişi Belediyeye göreve gelemez. Ben kimseye şantaj yapmam. Yüzüne söyler yaparım. Bu istifa şantaj değildir. Benim belediyeye belediye başkan yardımlığını gidişim yok. Bu Allahın emridir. Ben karar verirsem ölümüne arkasında dururum. 2 sene boyunca belediye başkan yardımcısı olarak geri dönmeyeceğim. Çocuk oyuncağı mı bu?

İlçe başkanlığına aday değilim

Hüseyin Şahin’in aday olup olmaması beni ilgilendirmiyor. İster aday olsun ister aday olmasın. İlçe kongresinde birlikte hareket ettiğim arkadaşlar var. Onlara danışacağım. Kimi destekleyeceğimizi oturup konuşacağız. Ortak bir karar alacağız. Onlar kimi istiyorsa onu destekleyeceğim. İlçe başkanı adayı filan da olmayacağım. Rahatlasınlar diye söylüyorum.” Diyerek karşılık verdi.

O gün öyle konuştum. Ama şimdi işler değişti

Yine bir basın mensubunun geçtiğimiz günlerde Kandemir’in “Ben Işıklar’ın arkasındayım. 2014 seçimlerinde tekrar başkan yardımcısıyım.” Sözlerini hatırlatması üzerine  “O gün öyle konuşmam gerekiyordu. Selami Değirmenci gazetelere demeç verdi ve bana da telefon etti. Özcan Işıklar Şahin’i atatmaya çalışıyordu. Değirmenci “hedefim milletvekilliği. Belediye başkanlığı seçimlerinde seni destekliyorum” dedi. Ama ben yemedim. Şimdi bunlar bir plan mı yapıyorlar diye bir şey gelişti. Onu engellemek için öyle söyledim. Çünkü zor durumda kaldım. Siyasette bu atraksiyonlar olacak. Şimdi iş değişti. Önümüzde 2 sene var. Selami Değirmenciyi kurultayda tekrar madde koyar tekrar aday yaparız.” Dedi.

Haber: Fatma Sarıbıyık

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.