YSK yeniden sayımları iptal etti...

YSK yeniden sayımları iptal etti...
YSK, İstanbul İl Seçim Kurulu’nun 4 ilçede muhtarlık zarfından AK Parti’ye çıkan belediye oyları geçerli kararını kaldırdı.

YÜKSEK Seçim Kurulu’ndan (YSK) Ak Parti Büyükçekmece'ye kötü haber geldi. YSK, İstanbul İl Seçim Kurulu’nun, Büyükçekmece, Kartal ve Silivri ilçelerinde, mavi renkli muhtarlık zarfından belediye seçimlerine ilişkin oy pusulası çıkması halinde o oyların geçerli sayılacağına ilişkin kararını kaldırdı.

CHP İLÇE BAŞKANLARI İTİRAZ ETTİ, YSK KABUL ETTİ

AK Parti ilçe başkanlıklarının itirazları üzerine, İstanbul İl Seçim Kurulu dört ilçede mavi muhtarlık zarfından çıkan belediye oylarının da geçerli sayılmasına karar vermişti. YSK dün gece bu kararla ilgili itirazları görüştü. İstanbul CHP İlçe örgütlerinin itirazı üzerine Silivri, Büyükçekmece yönünden, CHP’nin YSK temsilcisi avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun itirazı üzerine de Kartal 1 ve Kartal 2 yönünden muhtarlık zarfından çıkan büyükşehir, ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği oyların geçerli sayılmasına ilişkin kararlar kaldırıldı.

Yakupoğlu; “AK Parti’nin bu dört ilçe yönünden itirazları kesin olarak reddedildi ve bu oylar geçerli sayılmayacak. AK Parti’nin iddia ettiği gibi oyları beş bin artmayacak” dedi.

YSK: OYLAR GEÇERLİ SAYILAMAZ

İşte YSK'dan çıkan o karar: YSK muhtarlık oy pusulası çıkan mavi zarfın içindeki Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Meclis Üyeliği oy pusulalarının geçerli olduğuna dair İstanbul İl Seçim Kurulu’nun kararlarını kaldırdı. YSK, bunun 298 sayılı Seçim Kanunu’nun 102/5 fıkrası ve YSK’nın 138 numaralı genelgesinin 43-2/b maddelerine aykırı olduğuna karar verdi. Mavi zarfın içinden bu düzenlemeler gereği muhtar ve ihtiyar heyeti dışında bu oy pusularının çıkması halinde kullanılan oyların geçersiz sayılacak.

İŞTE O KARAR:


HABERDAR BASKIYA GİRMİŞTİ:

Bu karar gece geç saatlerde alındığından 4 Nisan 2014 tarihli HABERDAR gazetesi gece 22.00'de baskıya girdiğinden;  YSK'nın daha önce aldığı sandıkların yeniden sayılması ve muhtarlık zarfından çıkan oyların geçerli sayılması kararı HABERDAR'da yayında olacaktır.

Okurlarımıza YSK'nın yeni kararını dikkate almaları yönünde uyarıyoruz. SAYGILAR....

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum