Açılışa ilgisizlik yönetimi üzdü

Açılışa ilgisizlik yönetimi üzdü
Spor Toto 2. Ligde mücadele eden ‘Küçük Mahallenin Büyük Öyküsü’ diye adlandırılan Tepecikspor’un 2014-2015 Futbol sezonunun açılışı önceki gün törenle yapıldı.

Açılışa ilginin beklenilenin altında olması yeşil-beyazlı yönetimi derinden yaraladı. Büyük bir katılımın gelmesini bekleyen Tepecikspor Onursal Başkanı Temel Eyüboğlu, edilen davetlere hicap etmeyenlerden dolayı üzüntüsünü dile getirdi. Az sayıdaki taraftar topluluğuna konuşan Temel Eyüboğlu, Tepecikspor’un bu tür ortamlara alışık olmadığını, açılışa davet etmelerine rağmen katılımın az oluşundan dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirtti.

Açılış töreninin sunuculuğunu yapan Tek Rumeli TV Spor Penceresi yapımcısı Mehmet Çelik’in programı en iyi şekilde sunması için tüm imkanlarını seferber eden Temel Eyüboğlu, gerekeni yaptıklarını, bu anlamda iyi bir sunum yapan Mehmet Çelik’e Tepecikspor yönetim kurulu olarak teşekkür ettiklerini söyledi. Saat 16.00’da başlayan programı en iyi şekilde götürmeye gayret gösteren Mehmet Çelik, Takımdaki tüm oyuncuları tek tek taraftarlara tanıtarak oyuncuları ve teknik ekibi alkışlattı. Altyapıların da hazır bulunduğu açılış töreninde minik sporcuların tribünleri selamlaması ve altyapıların geçiş töreni, az sayıdaki sporseverlerce alkış yağmuruna tutuldu.

Dualar edildi, Kurban kesildi

Açılış Programı öncesi Kurban kesildi ve takım halinde dualar edildi. Kurbanın kanlarını oyuncular ve teknik ekip ayaklarına ve alınlarına sürerek ligin kazasız belasız geçmesi dileğinde bulundular. Kurban kesiminin ardından Silivrispor ile yapılan hazırlık maçı için 11 oyuncu sahaya çıkıp ısınma hareketleri yaparken, diğer geriye kalan oyuncular, kale arkasında Tesislerin önünde kendilerine gelecek sırayı beklemeye çekildiler.



Taraftarlar, takımı yalnız bırakmadı

Tepecikspor’un Çarşı Grubu taraftarları, açılış törenine katılarak Tepecikspor’u bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Zaman zaman takımları lehine tezahüratlarda bulunan taraftarlar, takımlarının Silivrispor ile oynanan hazırlık maçının ilk 45 dakikasındaki futbolunu beğenmelerine rağmen aynı kaliteyi ikinci yarıdaki etkisiz futboldan dolayı göremedikleri için büyük bir umutsuzlukla tribünleri boşaltarak evlerinin yolunu tuttular.


“PTT Ligine çıkamazsak ben yokum”

Açılış programı dahilinde konuşmacı olarak sahaya çıkan Tepecikspor Onursal Başkanı Temel Eyüboğlu, yaptığı konuşmada, çok önemli kelimeler sarf etti. Özellikle ‘Bu sezon PTT Birinci Ligine çıkamazsak gelecek sezon ben yokum” diyerek oldukça iddialı konuşan Eyüboğlu, sözlerine şöyle devam etti, “Küçük Mahallenin Büyük Öyküsü olarak yola 12 yıl önce büyük bir uğraş vererek çıkmış bulunmaktayız. 12 yıldan beri burada çok şeyler değişti birçok başarılara imzamızı koymaya gayret gösterdik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Eğer bu sezon PTT Birinci Ligine çıkamazsak gelecek sezon artık ben yokum ve bu işi çok iyi bilenlere devretmek için bir kenara çekileceğim. Desteği tamamen Eyüboğlu ailesinden alan bu camiaya destek olmak için hiç kimse parmağını oynatmıyor.

Ben buradan şunu söylemek istiyorum, bizim arkamızda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün var ve onun varlığı bize yeter artar diye düşünüyorum. Buradaki az sayıdaki sporseverlerimize de bu programa katılım gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Herkes bir kenara çekilmiş ve bu güzel günde Tepecik Stadına teşrif etmeyerek bizleri çok üzmüştürler. Kendilerine vakit bile ayıramamışlar.

Tepecik’te yaşayan Tepecik’li bu kadar mı ki. Mülki amirlerimiz de bizleri yalnız bıraktılar. Oysa bu yapılan bölgenin Spor Toto 2. Ligde tek takıma olan Tepecikspor’a büyük bir ayıbıdır. Ben her sözümde bölgemizi Profesyonel anlamda temsil eden Silivrispor, Çatalcaspor ve İstanbulspor’umuzu her platformda temsil etmeye gayret gösteriyor onların varlığı ile gurur duyduğumu ifade ediyorum. Tepecikspor’un 2. Ligde olmasından rahatsız olanlar varsa bunun için söyleyecek bir kelime dahi bulamıyorum. Biz Tepecikspor’u birçok takımın trilyonlar harcayarak çıkmak istediği yere taşımış bulunmaktayız. Bölgeden ve Tepecik halkından hiçbir beklentimiz olmamasına rağmen takdir bile göremiyoruz ben onun için üzüntülerimi ifade etmek istiyorum” dedi.

Şahin; Tepecikspor bir marka oldu

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, açılış konuşmasında şunları söyledi, “Tepecikspor Spor Toto 2. Ligde Büyükçekmece İlçemizi başarıyla temsil eden bir marka haline gelmiştir. Ben Temel Eyüboğlu’nun, “Bu sene PTT Birinci Lige çıkamazsak bırakırım” sözüne asla katılmıyorum. Aksine daha çok güç kazanarak bir sonraki sezon bunu başarmak için yola çıkmasını gönülden arzu ediyorum. Asla pes etmek yok ve biz Büyükçekmece Belediyesi olarak bu camianın yanında olduğumuz belirtmek istiyorum. Türkiye Liglerinin koca çınarları Altay ve Göztepe gibi takımlarla aynı ligde mücadele eden Tepecikspor’un başarılarıyla bizler gurur duyuyor gurur duymaya da devam edeceğiz. Yeni sezonun Tepecikspor’a, Silivrispor’a, Çatalcaspor’a, İstanbulspor’a ve Amatör Ligde mücadele edecek olan tüm takımlarımıza hatta Türk futboluna hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kazasız ve belasız bir sezon geçirmelerini diliyorum, yolları açık olsun” dedi.




Açılış Davetiyeleri yerine ulaşmamış

Tepecikspor’un sezon açılışına edilen davetin çok azı katılarak yönetimi derinden yaraladı. Büyükçekmece İlçesindeki Siyasi Partiler. Spor Kulüpleri, İş adamları, esnaflar, Mülki Amirler ve beklenen kişilerin katımlım göstermemesi gözlerden kaçmadı. Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun ve Yönetim Kurulunun tamamı, Çatalcaspor Kulüp Başkanı Hasan Gökçe ve Yönetim Kurulu Profesyonel anlamda tam kadro açılışa katılım göstererek yönetimi sevindirdi.

Amatör Spor Kulüplerimizden Büyükçekmece Belediyespor ve Kulüpler Birliği adına Genel Sekreter Aslan Polatoğlu, Esenyurtspor Kulüp Başkanı Hasan Kara ile Karaağaçspor Kulüp Başkanı Naci Hızlan’ın dışında hiçbir amatör spor kulüp başkanı ve yöneticinin katılım göstermemesi gözlerden kaçmadı. Büyükçekmece Belediyesi Dr. Hasan Akgün’ün tatilde olmasından dolayı katılamadığı açılış programında Başkan Dr. Akgün’ü Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin temsil etti. Belediye Meclis üyelerinin de katılım göstermediği açılış törenine Büyükçekmece Belediyesi Ak Parti Meclis Üyelerinden Bedir Gürses ve Halit Kanat, İş Adamı Şevket Adıgüzel ve az sayıda spor ve siyaset dünyasından isim vardı. Buna rağmen açılışını yapan Tepecikspor, yeni sezona merhaba demiş oldu.



TEK Rumeli TV’ye bol bol röportaj verildi

Açılış programı öncesi ve sonrası Tepecikspor Kulüp Başkanı Osman Eyüboğlu, Tepecikspor Başkan Vekili Mehmet Eyüboğlu, Tepecikspor Onursal Başkanı Temel Eyüboğlu, Tepecikspor Teknik Direktörü Armağan Turhan, Tepecikspor’lu futbolculardan takım kaptanı Kemal Özyurt, Tecrübeli oyuncu Metin Atan, Tepecikspor file bekçisi Ramazan Aydın, Silivrispor Teknik Direktörü Erdal İşkar, Takım Kaptanı Yunus ve diğer oyuncular, Çatalcaspor Kulüp Başkanı Hasan Gökçe, Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun, yeni sezonla ilgili güzel sözler sarf ederek Tepecikspor’a ve diğer takımlara yeni sezonda başarı dileklerini iletmeden geçemediler. Tepecikspor’un Amigoları Muhammet ve Adem’de az sayıdaki taraftarları tribünde kontrolleri altına alarak takımlarına gerekli tezahüratı yaptırdılar.

Müsabaka dostça başladı dostça bitti

Açılış programının ardından Tepecikspor ile Silivrispor özel Maçta karşı karşıya geldiler. İlk 45 dakikası futbol adına güzel enstantanelere sahne olduğu müsabakanın ikinci yarısında futbol iki takım adına da tat vermedi. Müsabakaya iyi başlayan Tepecikspor, ilk dakikalardan itibaren baskılı bir oyun ortaya koydu. Bunun neticesinde 7. dakikada Kemal Özyurt ile 1-0 öne geçen Tepecikspor, zaman zaman gollü burun buruna kalmasına rağmen Silivrispor file bekçisi Rasim’i geçemediler. Silivrispor adına golü ise 25. dakikada Mustafa Kaya kaydederek karşılaşmada eşitliği sağladı.

Geriye kalan bölümlerde iki takımın mücadelesi, skoru değiştirmeye yetmedi. Dostça başlayan dostluk maçı yine başladığı gibi dostça sona erdi. İkinci 45 dakikadaki futbol özellikle Tepecikspor adına tam bir hayal kırıklığı yarattı. Pozisyon üretmekte zorlanan, rakibe kolay pozisyon veren ve sahada istenileni yapamayan birçok oyuncu için sezon başlamadan daha tehlike çanları çalmaya başladı. Yönetimin ve teknik ekibin ligin başlamasına 7 gün kala bunun için nasıl bir önlem alacağı ise merak konusu oldu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.