Arda sezon başına net 7 milyon euro kazanacak...

Arda sezon başına net 7 milyon euro kazanacak...
İspanya'nın dünyaca ünlü kulübü Barcelona, milli futbolcu Arda Turan'ı transfer etti. Bonuslarla birlikte 41 milyon euroya Barcelona'ya imza atan Arda, 2015-2016 sezonu öncesi gün itibariyle yapılan en pahalı transfer oldu.

Arda'nın sözleşmesinde dikkat çeken ayrıntıArda'nın sözleşmesinde dikkat çeken ayrıntı
Barcelona Başkanı Bartomeu'dan Arda açıklamasıBarcelona Başkanı Bartomeu'dan Arda açıklaması
Atletico'dan veda: "Elveda Sihirbaz"Atletico'dan veda: "Elveda Sihirbaz"

Barcelona Kulübü'nden yapılan açıklamada, 18 Temmuz'da yapılacak kulüp başkanlığı seçimlerine kadar yönetimde bulunan idari kurulun, bugün yaptığı olağanüstü toplantı sonrasında Arda Turan'ın transferine oybirliğiyle onay verdiği belirtildi.

Arda Turan'la 5 yıllık sözleşme imzalayacak İspanyol kulübü, transfer için Atletico Madrid'e 34 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Barcelona'nın, Atletico Madrid'e ayrıca sezon içinde elde edilecek başarıların şartlarına bağlı olarak 7 milyon euro daha ödeyeceği ifade edildi.

Açıklamada, Barcelona Kulübü İdari Kurulu'nun şu anda bonservis bedelinin yüzde 10'unu Atletico Madrid kulübüne ödeyeceği, geri kalan kısmın ise yeni kulüp başkanı tarafından 20 Temmuz tarihinden itibaren 24 saatlik süre zarfında yapılacağı kaydedildi.

Ayrıca, Barcelona Kulübü, resmi internet sitesine Türkçe olarak Arda'nın Barcelona formasını üzerine giydiği fotoğrafını koyarak, transferi taraftarlarına "Hoşgeldin Arda" mesajıyla duyurdu.

Açıklamada, Arda Turan'ın transferi için görüşmelerin birkaç ay önce başlandığı, Atletico Madrid Kulübü ve futbolcu ile tam anlaşma sağlandığı bildirildi. İdari Kurul'un da gerek teknik gerekse ekonomi komisyonlarının raporlarını inceledikten sonra Arda'nın transferine onay verdiği kaydedildi.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin özel isteğiyle takıma dahil edilen Arda'nın sezon başına net 7 milyon euro kazanacağı iddia ediliyor.

SEZONUN EN PAHALI TRANSFERİ OLDU

Barcelona, Atletico Madrid'e bonservis bedeli olarak 41 milyon euro ödeyecek. Bonuslarla birlikte 41 milyon euroya Barcelona'ya imza atan Arda, 2015-2016 sezonu öncesi gün itibariyle yapılan en pahalı transfer oldu.
Barcelona, resmi Twitter hesabından 'Hoşgeldin Arda' yazısıyla Arda Turan'ın Barcelona formalı fotoğrafını paylaştı.
Barcelona, resmi Twitter hesabından 'Hoşgeldin Arda' yazısıyla Arda Turan'ın Barcelona formalı fotoğrafını paylaştı.

"HERKESE NASİP OLMAZ"

NTV Spor canlı yayınına bağlanan Arda Turan'ın menajeri Ahmet Bulut şunları söyledi;

"5 senelik imza attık. Bonservisi 41 milyon euro olacak. Arda çok mutlu. Bu durum her futbolcuya nasip olmaz. Türk futbolu için çok büyük bir başarı. Ben Arda adına çok gururluyum. Barcelona ile Arda'nın transferi için 1,5 aydır görüşüyordum. Para konusunda sıkıntı olmadı. Bu hafta imza töreni olacak. Chelsea ile hiçbir görüşmemiz olmadı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.