Aslan Başakşehir'de Boğuldu: 4-0

Aslan Başakşehir'de Boğuldu: 4-0
Galatasaray, yoğun yağış altında oynanan maçta İstanbul Başakşehir'e farklı mağlup oldu.
Spor Toto Süper Lig'in yedinci hafta maçında Galatasaray, İstanbul Başakşehir'e konuk oldu. Sarı-kırmızılılar hiç beklemedikleri bir skorla sahadan ayrıldılar.

Galatasaray'da Semih ve Chedjou'nun sakatlıkları nedeniyle savunma göbeğinde Hakan Balta - Koray Günter ikilisi görev aldı. Koray bu sezon ilk kez resmi bir maçta forma giydi.

Maça baskılı başlayan Galatasaray, henüz 2. dakikada gole çok yaklaştı. Dzemaili'nin taşıdığı topta Sneijder sol çaprazdan şutunu çekti. Savunmadan seken top kornere çıktı. Sneijder'in soldan kullandığı korneri savunma uzaklaştırdı.

Maçın 5. dakikasında ise hızlı çıkan Başakşehir'de Semih'in soldan arka direğe ortasına Visca sert vurdu. Muslera topu direk dibinden çeldi. 13. dakikada Galatasaray atağında Olcan'ın cepheden sert şutu kalecinin üzerine gitti.

BAŞAKŞEHİR'DEN ÜST ÜSTE GOLLER

Karşılaşmanın 15. dakikasında Başakşehir, Melo'nun kenarda tedavi görmesini çok iyi kullandı ve golü buldu. Sağdan son çizgiye inen Visca, yerden yay üzerine ortaladı. Mossoro bomboş pozisyonda şutunu çekti ve golü attı: 1-0

Maçın 20. dakikasında ise sağ çaprazdan ceza sahasına giren Doka, dar açıdan sert vurdu. Muslera'nın çeldiği topu iyi takip eden Semih Şentürk, boş kaleye rahat bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0

Melo DEVAM EDEMEDİ

Maçın 13. dakikasında sakatlık geçiren Melo, bir süre devam etmeye çalışsa da oyuna devam edemedi ve 30. dakikada yerini Bruma'ya bıraktı.

33. dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Olcan'ın içeriye pasında Sneijder, hafif sağ çaprazdan yakın direğe şutunu çekti. Volkan topu direk dibinde tuttu. 36. dakikada bu kez Dzemaili sol çaprazdan kaleyi düşündü. Volkan bu kez iki hamlede topun sahibi oldu.

Sneijder ZORU BAŞARDI

38'de orta alanda topu kapan Sneijder, soldan hareketlenen Bruma'yı gördü. Bruma'nın yerden içeriye pasında Sneijder müsait pozisyonda ceza sahası içerisinde şutunu çekti. Top savunmaya takıldı ve Galatasaray mutlak pozisyondan yararlanamadı.

İlk yarıda Galatasaray topa daha çok sahip olsa da az ama öz hücum eden Başakşehir, devreye iki farkla önde girdi: 2-0

SAHA Göle DÖNDÜ

Karşılaşmanın ikinci yarısı oldukça yoğun yağış altında oynandı. Oyuncular top sürmekte dahi bir hayli zorlandılar. Yerden paslarda top su birikintilerine takıldı.

47'de yine Başakşehir'in sağdan gelişen atağında Mossoro'nun yay üzerinden sert şutunu Muslera çelmeyi başardı. 54'te Bruma'nın sağdan ortasında arka direkte Umut yükseldi. Umut'tan önce son anda araya giren Yalçın topu uzaklaştırdı.

63. dakikada Hakan Balta'nın karşıladığı uzun top Semih Şentürk'te kaldı. Semih'in şutu savunmadan sekip Dzemaili'de kaldı. 65'te etkili gelen Galatasaray'da Umut'un indirdiği topa Burak vurdu. Savunmadan seken top kornere çıktı. Sneijder'in sağdan kullandığı korneri savunma uzaklaştırdı. Dönen topa Selçuk gelişine sert vurdu. Top yandan auta çıktı.

GOLLER PEŞPEŞE

Maçın 69. dakikasında Doka, sol kanattan Tarık'ı geçip yerden ortaladı. Geriden gelen Mossoro bomboş pozisyonda rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0

76'da ise sol çaprazdan Semih'in pasıyla savunmanın arkasına sarkan Doka, düzgün bir vuruşla Muslera'nın yanından golünü attı: 4-0

Maçın 84. dakikasında sol çaprazdan Sneijder'in doğrudan kaleyi düşündüğü serbest vuruşta top üstten auta çıktı. 87'de ise hızlı çıkan ev sahibi ekipte Cenk Şahin, Muslera'yı önde gördü ve aşırtma bir vuruş denedi. Top direk dibinden auta çıktı. Uzatma dakikalarında Umut'un indirdiği topa Burak sağ çaprazdan vurdu. Top savunmadan sekip kornere çıktı. Soldan kullanılan kornerin dönüşünde Bruma'nın şutu da gol olmayınca Başakşehir farklı bir galibiyet elde etti: 4-0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.