AYBUDER Ayakta Alkışlandı

AYBUDER Ayakta Alkışlandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Gençlik Projelerine Destek’ Programı’ kapsamında uyuşturucuyla mücadele temalı ‘Ayık Yaşam Atölyesi Projesi’, tanıtım gecesinde ayakta alkışlandı.

Dernek başkanlığını eski bir uyuşturucu bağımlısı olan Yavuz Tufan Koçak’ın yürüttüğü AYBUDER (Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği), Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. 2 buçuk yıl önce maddi ve manevi zorluklarla kurulan ayık yaşam atölyesi, ülke genelinde birçok bağımlıyı hayata döndürerek topluma kazandırdı. Derneğin çalışmalarıyla yakından ilgilenen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın büyük desteği ile gerçekleşen Ayık Yaşam Atölyesi Projesi Tanıtım Programı’na, Küçükçekmece Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Gözyaşları Sel Oldu Aktı

Bakan Kılıç’ın projelerini kabul ettiği AYBUDER üyeleri, hazırladıkları programı Halkalı Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. Gençlerin içinde yer aldığı ve topluma yönelik gelecek vadeden her türlü projenin altına imzasını atan Kılıç, bağımlılıktan kurtulan gençlere de el uzattı. Başka AYBUDER Başkan Yardımcısı Cihan Savaş olmak üzere, uyuşturucu bağımlılığından sıyrılıp, hem kendilerinin hem de diğer bağımlıların hayata göz kırpması adına AYBUDER çatısı altında çalışmalar yapan gençler, yaşamlarından özetler sundu. Etkileyici yaşam öykülerini dinleyen katılımcılar, şaşkınlıklarını gizleyemezken, gözyaşlarına da engel olamadı.

Şarkılar Yeniden Anlam Kazandı

Başkan Yavuz Tufan Koçak’ın bağımlılık adına verdiği önemli mesajların sonrasında, AYBUDER üyelerinin enstrümanları sahnede dile geldi. Birbirinden güzel şarkıların canlı canlı söylendiği programda eski bağımlılar ayakta alkışlanırken, şarkılar yeniden anlam kazandı.

“Çırpınışın Sesini Duyuyoruz”

Programın sunumunu üstlenen AYBUDER Genel Sekreteri Seyyide Yörük, duygularını sözcüklere sığdıramadı. Samimiyetin ve içtenliğin tüm izleyenlere geçtiği akşamda, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz şaşkınlığını gizleyemezken, konuşmasına, “Gerçekten farklı bir akşamdayız” diyerek başladı. Karadeniz, “AYBUDER çok farklı bir şey yapıyor. Bugüne kadar uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili yapılmış programlar içerisinde, bugün bir farklı hissediyoruz. Ahkâm kesmeyen, “Madde bağımlılığından nasıl kurtulunur? Nasıl bulaşılmaz” gibi büyük laflar etmek yerine, bu gayreti hayatıyla göstermiş olan bir çırpınışın sesini duyuyoruz” dedi.




“Destek Olup, Himaye Etmeye Çalışacağız”

Karşılaştığı tablonun kendisini oldukça etkilediğini ifade eden Başkan Karadeniz, “Bu güzelliğin farkında olduğumuzu göstermek için geldik. Bundan sonra belediye başkanı olarak ve belediyemiz olarak yanlarında olacağız, himaye etmeye çalışacağız. İmkânlarımız nispetinde destek olup, AYBUDER’deki bu çırpınışın bütün İstanbul’da, bütün Türkiye’de duyulmasına yardımcı olacağız.

“Bu Alternatifi Denemek Zorundayız”

Bu noktada madde bağımlılığı ile ilgili belki tıbbi ve bilimsel metotlar var. Ancak, böyle bir alternatifi denemek durumundayız. Çünkü kurtulmuş, yaşama tutulmuş insanlar var. Ben belediye başkanı olarak, bundan sonra bu hizmetleri daha iyi şartlarda vermeleri ve daha çok madde bağımlısının bu bataklıktan kurtulması için yanlarında olacağım. Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği’ne salon noktasında faydalı olduk. Ama bundan sonra da, ‘Kendi rutininde ne olabilir?’ diye düşünerek, katılım noktasında da devreye girdik. Artık daha büyük kitleler ile buluşmasını sağlayacağız.

Tek Çare Yaşam Köyleri

Programın sona ermesinin ardından aileler ile görüşen Başkan Karadeniz, yaşanan sıkıntıları dinledi. Tek çarenin AYBUDER’in, ‘Yaşam Köyleri’ projesi olduğunun altını çizen bağımlı yakınları, canlı örneklere dikkat çekti. Başkan ise, “Üzerimize düşen ne ise yapılacaktır” dedi.

‘Başka Bir Dünya Mümkün’e Büyük İlgi

Proje tanıtım programı sonrasında ise ayrı bir mutluluk vardı. AYBUDER Başkanı ve Bağımlılık Rehberi Yavuz Tufan Koçak, bağımlılara gelecek vadeden ‘Başka Bir Dünya Mümkün’ isimli kitabını imzaladı. Yoğun ilgi odağı olan kitabın gelirleri derneğe bağışlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.