AYDIN ÖRS SPOR KOMPLEKSİ AÇILDI

AYDIN ÖRS SPOR KOMPLEKSİ AÇILDI
Yapımı Beylikdüzü Belediyesi tarafından tamamlanan, Türk basketbolunun efsanevi isminin ilk kez bir mekana verildiği Aydın Örs Spor Kompleksi keyifli bir tören ile açıldı. Örs, "Bu salona benim adımın verilmek istendiğini öğrendiğimde çok duygulandım

Beylikdüzü Belediyesi, büyük vefa örneği gösterdi. 29 yıllık antrenörlük kariyerine tam 20 kupa sığdıran ve basketbol tarihinde ülkemize Avrupa Kupası kazandıran ilk teknik adam olarak tarihe geçen Aydın Örs'ün ismi, Beylikdüzü Eğitim Bulvarı'nda yapılan Spor Kompleksi'ne verildi. Aydın Örs Spor Kompleksi'nin açılışını Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Efsanevi koç Aydın Örs, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve spor camiasının değerli isimleri birlikte gerçekleştirdi. Plaketlerin verildiği törende Başkan İmamoğlu, Aydın Örs'e teşekkürlerini sunarak çiçek ve Plaket takdiminde bulundu. Daha sonra protokol, kompleksi detaylıca gezdi. Basketbol sahasında ise kompleksin ilk basket atışı yapıldı.

Örs: Benim İçin Büyük Bir Hediye

"Benim ve ailem için çok özel bir projeyi uygulayan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim." şeklindeki ifadelerle konuşmasına başlayan Aydın Örs, Salona kendi adının verilmek istendiğini öğrendiğinde çok duygulandığını, geçmişte yaptığı hizmetlerin takdir görmesi, tarihe geçecek şekilde anıtlaştırılmasının ailesini çok onure ettiğini belirtti. Örs, "İnsana hayattayken böyle bir değer verilmesi benim için büyük bir hediye. Bu noktalara kolay gelinmiyor. Büyük bir ekiple başarılarımı kazanabildim." diye konuştu.

Türkoğlu: Aydın Örs'ün Kariyerime Çok Desteği Vardır

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise anlatacak çok anısının olduğunu belirtti. "Aydın Örs; kariyerim ve Türk basketbol tarihi için çok değerli bir noktadadır. Benim bu aşamaya gelmemde en büyük destekçim olmuştur kendisi. Kalbimde çok büyük yeri vardır. Zaman zaman takım arkadaşlarımızla tartışdığımız zamanlar olurdu, o hep destekti bana. Beni çocukken aldılar ve bu noktalara kadar getirdiler. Böyle güzel bir tesis yaparak O'na bu saygıyı gösteren değerli başkanımıza da teşekkür ediyorum. Spor Kompleksi gençlere ve ilçeye hayırlı olsun." ifadelerinde bulundu.

İmamoğlu: Bu Kapıdan İçeri Girecek Her Genç Aydın Örs'ü Tanımalı

Aydın Örs Spor Kompleksi ve hemen yanında yer alan Yaşar Acar Fen Lisesi ile birlikte eğitim ve sporun yan yana gelişinin oldukça nitelikli bir ortam oluşturduğunun altını çizen Başkan İmamoğlu, "Salonumuzun ismine bir anda karar vermedik. Ancak bu salonun adı ne olmalı diye düşününce aklıma ilk gelen isim Aydın Örs oldu. Kendisi basketbol tarihinin çok önemli bir ismidir ve adı daha güzel yerlere de layıktır. İşbirliği yaptığımız Beylikdüzü İstanbulspor Kulübü'nün bir merkezinin burada olması, alt yapısının burada organize ediliyor olması çok mühim. Ve bu kapıdan içeriye girecek her gencin, mutlak Aydın Örs'ü tanımaları, örnek almaları gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün yol gösterdiği hedefle içeriye girmelerini temenni ederim.Umut ediyorum ki çok güzel başarılara imza atacak olan nesillerin yetiştirildiği bir salon olacak." diye konuştu.

Toplam 1400 m2'lik bir Alana Sahip

İki katlı inşa edilen binanın alt katı yurt olarak dizayn edilerken üst katında ise spor salonu yer alıyor. Toplamda 1400 m2’ye sahip spor salonunda 4 tane soyunma odası, 1 antrenör odası, 1 toplantı ve sunum odası, 1 fitness odası ve 4 duş yeri bulunuyor. Basketbol sahası 600 m2’lik bir alana sahip. Saha aynı zamanda gerektiği durumda voleybol sahasına da dönüştürülebiliyor. Binanın, 80 m2’lik Yaşam Vadisi 2. Etaba bakan bir teras manzarası da mevcut.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.