Aykut Kocaman’dan Fenerbahçe kararı!

Aykut Kocaman’dan Fenerbahçe kararı!
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe hakkında sorulacak sorulara artık yanıt vermeyeceğini söyledi.
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eski takımı Fenerbahçe ile ilgili sorulacak sorulara artık yanıt vermeyeceğini dile getirdi.

Fenerbahçe ile ilgili yorumlarının farklı yerlere çekildiğini söyleyen tecrübeli teknik adam, “Bir iki tane röportaj yaptım.

İster istemez konu Fenerbahçe’ye geliyor. Uzun yıllar çalıştım hem oyuncu olarak hem teknik direktör olarak.

Bunu anlayabiliyorum. Ama 1 saatlik konuşmanın 55 dakikası mesleğim, durumum, bulunduğum kuruma bakışa yönelirken birkaç cümlelik nezaketen kurulan cümleler röportajın tamamıymış gibi algılanıyor” dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Atiker Konyaspor camiasına saygısızlık olmaması nedeniyle Fenerbahçe ile ilgili sorulara artık yanıt vermeyeceğini söyleyen Kocaman, “Bu Fenerbahçe’nin büyüklüğünden şikayetim yok ama bunu gördükten sonra geri adım atacağım.

Nezakete binaen birkaç cümle ile yanıt vermem birkaç adım öteye gitmesi artık canımı sıkıyor. Bulunduğum kuruma da saygısızlık olarak görüyorum. Genel bir çerçevede bulunacağım sorulduğu zaman ama özel olarak bu konulara girmemek niyetindeyim. Lütfen kusura bakmayın”ifadelelerini kullandı.


KOCAMAN’IN FENERBAHÇE SERÜVENİ
Futbolculuk dönemindeki performansıyla Fenerbahçe’nin efsaneleri arasına giren Kocaman, 2009 yılında sportif direktör olarak görev aldığı sarı-lacivertli takımda 2010’da teknik direktörlük görevine getirildi.

2014-2017 arasındaki 3 sezonda Konyaspor’da görev yapan ve yeşil-beyazlı ekibi Avrupa kupalarına taşıyıp Türkiye Kupası’nı kazandıran Aykut Kocaman, geride kalan sezon başında yeniden Fenerbahçe’ye döndü. İkinci döneminde 1 sezon görevde kalan tecrübeli teknik adam ile Ali Koç’un başkanlığa seçilmesinin ardından yollar ayrıldı.

Fenerbahçe Futbol Takımı’nda ikinci dönemi sona eren teknik direktör Aykut Kocaman, görev yaptığı 4 sezonda sarı-lacivertli ekibin başında en fazla maça çıkan teknik adam unvanını da elde etti.

Fenerbahçe, Kocaman yönetiminde Türkiye Kupası’nda 29 yıllık hasretini bitirirken, Süper Lig’de 1, Türkiye Kupası’nda ise 2 şampiyonluk yaşadı. Aykut Kocaman, ilk döneminde UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final gördü ve önemli başarılar yakaladı.


 AYKUT KOCAMAN’IN FENERBAHÇE REKORLARI

Fenerbahçe’yle rekorları

Kocaman’ın Fenerbahçe’nin başında hem futbolcu hem de teknik adam olarak elinde bulundurduğu rekorları şöyle:

– Fenerbahçe’nin başında en fazla resmi maça (198) çıkan teknik adam.

– Fenerbahçe’de hem teknik direktör hem de futbolcu olarak şampiyonluk sevinci yaşayan tek isim.

– 2012-2013 sezonundaki 64 maç sayısıyla Türk futbol tarihinde bir sezonda en fazla maça çıkan teknik direktör.

– Lig tarihinin deplasmanda üst üste kazanma rekoru. (12 maç)

– 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında 17 maçın 16’sını kazanarak en iyi devre performansı.

– Fenerbahçe’nin Süper Lig’de 2009-2010 sezonunun 24. haftasında başlayıp 2012-2013 sezonunun 9. haftasında sona eren süreçte iç sahada üst üste 47 maçtaki yenilmezlik serisinde, 41 maçta takımın başında Aykut Kocaman yer aldı.

– Fenerbahçe’nin lig tarihinde en çok gol atan futbolcusu unvanı. (140 gol)

– Kocaman, Fenerbahçe’de 3 defayla en fazla gol krallığı yaşayan futbolcu unvanını Cemil Turan’la paylaşıyor.

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.