Banvit'i deviren Fener,sezonu kupayla açtı

Banvit'i deviren Fener,sezonu kupayla açtı
Basketbolda 33. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupasını Banvit'i 75-64 yenen Fenerbahçe Doğuş kazandı.
Basketbolda 33. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı,  Banvit'i 75-64 mağlup eden  Fenerbahçe  Doğuş kazandı.

FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI

Ligde geçen sezonun şampiyonu  Fenerbahçe  Doğuş ile  Türkiye Kupası sahibi  Banvit'i karşı karşıya getiren karşılaşmaya sarı-lacivertli ekip hızlı başlayarak 1,5 dakika içinde 6-0'lık üstünlüğü yakaladı.  Banvit hücumda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle yaklaşık 2 dakika sayı bulamadı.  Fenerbahçe  Doğuş ise hücumda üst üste sayılar bularak 8-0'lık üstünlüğe ulaştı. İlk molanın ardından hücumlarda sayılar bulan  Banvit periyodun bitimine 5,5 dakika kala skoru 11-7'ye getirdi. Maçın ilk çeyreğini  Fenerbahçe  Doğuş 19-11 üstün tamamladı.

İKİNCİ PERİYODU FARKLI KAPATTI

İkinci periyoda  Banvit, Tolga Geçim'in basketiyle başladı.  Fenerbahçe  Doğuş, bu çeyrekte Sloukas'ın 3 sayılık basketiyle farkı 11'e çıkardı: 24-13. Daha sonra hücumda sıkıntılar yaşayan  Fenerbahçe  Doğuş sayı üretemedi.  Banvit ise üst üste sayılar bularak skoru 24-18'e getirdi. Sarı-lacivertliler uzun bir aranın ardından çeyreğin bitimine 5 dakika kala Datome ile 3 sayılık basket bularak aradaki farkı 7'ye (27-20) çıkardı. Devrenin bitimine 1 dakika kala 36-26 üstünlüğü yakalayan  Fenerbahçe  Doğuş, soyunma odasına 39-28 önde gitmeyi başardı.

FENERBAHÇE ADAM ADAMA SAVUNMADA ETKİLİ OLDU

İkinci devreye  Fenerbahçe  Doğuş Wanamaker-Vesely paslaşmasıyla bulduğu sayı ile başladı. Çeyreğin ilk 4 dakikasında Vesely ve Wanamaker ile üst üste sayılar bulan sarı-lacivertliler, 48-32 üstünlüğü yakaladı. Bu çeyrekte adam adama savunma yapan  Fenerbahçe  Doğuş savunmada rakibine kolay sayı şansı tanımadı.  Sinan Güler ve  Melih Mahmutoğlu'nun üst üste top kayıplarını iyi değerlendiren  Banvit,  Can Altıntığ ile sayı bularak skoru 51-41'e getirdi. Üstünlüğünü sürdüren  Fenerbahçe  Doğuş, son çeyreğe de 60-48 önde girdi.

11 SAYI FARKLA BİTİRDİ

İki takım da son çeyreğin ilk dakikasında sayı bulamazken ilk sayı  Banvit'te Taylor'dan geldi. 34. dakikada Datome'nin attığı 3 sayılık basketle  Fenerbahçe 65-51 üstünlüğe ulaştı.  Fenerbahçe  Doğuş son 2 dakikada hücumda hatalar yapınca  Banvit sayılar bularak skoru 69-62'ye taşıdı. Müsabakanın son 30 saniyesine 71-62 üstün giren  Fenerbahçe  Doğuş, mücadeleyi 75-64 kazanarak kupaya uzandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.