Başkan Cem Kara,” Sizlerin hayatı her şeyden değerli”

Başkan Cem Kara,” Sizlerin hayatı her şeyden değerli”
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Spor’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu Dersim sporla son karşılaşmasını gerçekleştirecek olan Çatalca Spor ’un, Dersim’de köprü altına mayın düzeneği yerleştirilmesi sonucunda maça çıkamamasının Türkiye Futbol Federasyonu tarafından değerlendirilerek maçın yeniden oynanması yönünde aldığı kararı, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara büyük bir memnuniyetle karşıladı. Bu mutluluğu takımla paylaşmak ve yeniden geçmiş olsun temennilerini iletmek üzere Çatalca Spor Tesislerine giden Başkan Kara, burada Çatalca Spor Kulüp Başkanı Hasan Gökçe, Kulüp Antrenörü Kadir Akbulut ve futbolcularla görüştü.

Hiçbir şey sizin hayatınızdan önemli değil

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaşanan olayda en önemli şeyin her bir futbolcunun hayatı olduğunu vurguladığı konuşmada, “Sizlere geçmiş olsun demek için geldim çünkü sizlerin o gün bulunduğu konum ile benim bulunduğum konum çok farklıydı. Ben maçın oynanacağı gün Afyonkarahisar’daydım, siz Elazığ’dan Dersim’e gitmeye çalıştınız. Mahsur kaldığınız andan itibaren Kulüp Başkanımla temastaydım. Olayları, yaşananları biliyorum, öncelikle geçmiş olsun diyorum. Her birinizin hayatından hiçbir şey daha önemli değildir. Önce hayatta kalabilmek ve burnu kanamadan, herhangi bir olay olmadan yaşamı sürdürebilmek birinci öncelikti. Bu nedenle geçmiş olsun. Çok daha farklı çok daha beklenmedik şeylerde olabilir. Bölgenin zaten hassasiyetini biliyoruz bir hafta önce 14 tane terörist öldürülmüştü, bölge sıkıntılı bir bölgeydi. Bu olaydan kazasız belasız çıkmış olmak sevindiricidir” şeklinde konuştu.

Birlik ve dayanışma içinde olmamız başarı getirdi

Başkan Cem Kara konuşmasının devamında bu zor süreci hep birlikte atlattıklarının altını çizerek, “Bir taraftan can güvenliğinizin ne olacağının heyecanı ki bilmediğimiz bir durum, herkes bir şey söyleyebilir, tonlarca bombadan bahsedilebilir, ne olduğunu bilmiyorsunuz size de oradan gelen askerin söylediği ile bilgi sahibiydiniz. Bir taraftan da bir amaç için oradaydınız ve hedefe ulaşmak istiyordunuz, stada çıkıp maçı oynanmak ve galibiyetle Çatalca’ya dönmek istiyordunuz. Tabi kolay değildi. Ama ben hem başkanımıza hem yönetimine hem Kadir Hocamıza çok teşekkür ediyorum. İşte doğru davranırsanız, ahlaklı olursanız, dayanışma içerisinde olursanız başarıyorsunuz. Kadir Hocamızın Türk futbolunda yıllara dayanan ahlaklı duruşu, Başkanımızla bizlerin birlikteliğinin önemi vardı. Çünkü hepimiz bir yerlerden hakkımızı aradık, adaleti aradık. Bu konuda verilen mücadeleden dolayı Kulüp Başkanımızı ve yönetimini ve bu birlikteliğimizi ve dayanışmamızı kutluyorum. Umut ediyorum ki bu alınan kararda bir değişiklik olmaz. Şu anda Çatalca Spor bir cezai müeyyide ile karşılaşmadı. Federasyonun bundan sonraki kararı inşallah kısa bir süre içerisinde maçın oynanması yönünde olur. Sizlerde o maçı kazanıp Play-offu hak edersiniz” ifadelerine yer verdi.

Spor dostluk, barış, kardeşlik olmalı Barış, dostluk ve kardeşliğin sporda da vazgeçilmez olduğunu sözlerine ekleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,

Bu yaşadıklarımızda bir tecrübe oldu. Spor dostluk, barış, kardeşlik olmalı. Mesela biz Dersim’e çok rahat bir şekilde gidebilmeliyiz, bu ortamları sağlayabilmeliyiz. Sporda ortamlar gerildiği zaman bakın olaylar nerelere geliyor. O gün herhangi bir sorun olmasın diye Elazığ’da kalmak durumunda kalınmayacaktı. Bu kardeşliği her alanda sağlamamız gerekiyor. Özellikle spor yapan, spordan ekmeğini kazanan arkadaşlarımızın tavırları çok önemli. Çünkü seyirciye de, yön veren, ateşi veren onları olumlu ya da olumsuza yönlendiren siz oluyorsunuz” dedi.

Maç sahada oynanır

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çatalca Spor Kulübü Başkanı Hasan Gökçe, yaşanan olayın ilk anından itibaren desteklerini esirgemeyen Başkan Kara’ya teşekkür etti. Gökçe konuşmasında “Gerçekten büyük bir olay atlattık. Allah koruyunca koruyor. Başkanımızın da dediği gibi dürüstlük gerçekten temel prensibimiz bizim. Biz dürüstlüğümüzle buralara kadar geldik. Türkiye Futbol Federasyonu da doğru bir karar verdi. Maç sahada oynanır, bizde Dersim’de sahada oynayacağız, Allah’ın izniyle de Play-offlara kalacağız. Bu süreçte bize desteklerini esirgemeyen başta Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara’ya, bizleri arayan İlçe Kaymakamımız İnci Sezer Becel’e ve arayan herkese teşekkür ediyoruz. Olayı hep beraber yaşadık. Futbolcularımızın o vakur duruşu, oradaki yürekli duruşları bizleri gururlandırdı. Hak tecelli etti, maçın oynanacağı günü saati bekliyoruz. Özellikle Başkanımıza teşekkür ediyorum, her saniye aradı, sizleri sürekli sordu. İnşallah bu yaşadıklarımızın sonu bayram olacak” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.