BASKETLERİNİ SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN ATTILAR

BASKETLERİNİ SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN ATTILAR
Küçükçekmece Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Suriyeli çocuklara yardım elini uzattı.
Ünlü basketçilerle oynanan yardım maçında atılan her basket 1000 Türk Lirası sayıldı ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından ilçedeki Suriyeli çocuklara hediye edildi.

 

23 NİSAN COŞKUSU HALKALI MEYDANI'NDA

 

Küçükçekmece Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği Streetball Turnuvası renkli görüntülere sahne oldu.
Halkalı meydanında düzenlenen turnuvada minik sporcular 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Minikler çizdikleri resimle dünyaya barış mesajı verdi; yapılan barış maçıyla ise Suriyeli kardeşlerine yardım topladı.

 

“SİZLER BİZİM EN KIYMETLİLERİMİZSİNİZ”

 

Streetball turnuvasında çocukların zorlu mücadelesini, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz başta olmak üzere çok sayıda Küçükçekmeceli vatandaş da heyecanla izledi. Turnuvada söz alan Harun Kaya tüm çocukların bayramını tebrik ederek, “23 Nisan’da Mustafa Kemal’in de işaret ettiği gibi en değerlilerimizle kapalı salonlarda değil, açık alanlarda kutlama yapmanın gururunu yaşıyorum. İyi ki varsınız, sizleri bu ülkenin kıymetlisi olarak görüyoruz. Bu yurdu hep beraber ilelebet Türk yurdu yapmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.

 

“ÇOCUKLARINI YETİM BIRAKAN ŞEHİTLERİMİZE LAYIL OLACAĞIZ”

 

Temel Karadeniz de çocukların bayramını kutlayarak, “Dünyada tek çocuk bayramını kutluyoruz. Ne kadar gurur duysak az. Ulu Önder bu bayramı çocuklara armağan etmiş. Bizim çocuklarımız yetim kalmasın diye çocuklarını yetim bırakanlar var. İnşallah onlara layık olacağız. Bugün burada bizimle olduğunuz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BU BASKETLER ÇOK DEĞERLİ

 

Turnuvada ünlü basketçilerle birlikte basket de oynayan Harun Kaya ve Temel Karadeniz basketteki hünerlerini sergiledi. Ünlü spor spikeri Murat Murathanoğlu, basketbol antrenörü Murat Özyar' ın da katıldığı turnuvada Bosna Hersekli basketçi Adin Adinoviç ve eski milli basketçi Tufan Ersöz' ün çocuklarla birlikte yaptığı yardım maçı katılımcılardan büyük alkış aldı. Bu maçta, atılan her basket Suriyeli çocuklar için 1000 TL para yardımı oldu. Maç sonunda ise 14 atış yapılarak Suriyeli çocuklara 14 bin TL para toplandı.

 

BARIŞ DUVARI İLE MESAJ VERDİLER

 

Yıldız Erkek, Yıldız Kız, Küçük Erkek ve Küçük Kız kategorilerinde 100 takımdan 400 minik sporcunun ter döktüğü yarışlarda kıyasıya bir rekabet yaşandı. Ayrıca turnuva alanında çocuklar Küçükçekmece Belediyesi'nin kurduğu oyun alanı ve barış duvarında eğlenceli dakikalar geçirdi. Turnuvada barış resmine el basarak resmi daha da renkli hale getiren yüzlerce çocuk dünyaya barış mesajı verdi. Turnuvada Küçükçekmece Belediyesi tarafından çocuklara mısır, kağıt helva ve tatlı ikramı da yapıldı. 
Yarışlar sonunda ise başarılı olan takımlara kupa, madalya verilerek; öğrencilere spor seti hediye edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.