B.ÇEKMECE’NİN 3.LİG SAVAŞI!

B.ÇEKMECE’NİN 3.LİG SAVAŞI!
B.Çekmecespor Teknik Direktörü Tuncay Soyak 2-1 kazandıkları Avcılar Belediye maçının ardından yaptığı değerlendirmede gruptan ilk iki içinde çıkmak için hem psikolojik hem de fiziksel bir savaş verdiklerini söyledi.

Avcılar Belediye maçı sonrası sorularımızı yanıtlandıran Soyak “Bir hafta içinde üçüncü maçımızı oynadık. Çarşamba gününün yorgunluğunu atamadık. Onlar da bir çıkış yakaladılar. Son iki maçını kazandılar. Takviye yapmışlar 4-5 oyuncu. 2-1’i bulduktan  sonra skoru korumaya dönük oynadık. Bu psikolojik ve fiziksel bir savaş. Psikolojik olarak da şampiyonluğa oynayacaksınız, hiç maç kaybetmemeye de çalışacaksınız. Bunun yanında fiziksel güç de önemli. Hafta arasında rüzgara karşı aşırı bir efor sarfettik Derince Belediye maçında. Bu da fiziksel olarak bu maça yansıdı. Normal karşılıyorum. Puan kaybetmediğimiz için yolumuza devam ediyoruz. Ama bizden kimse iyi top beklemesin. Biz sadece kazanmak için oynuyoruz. Sahada da kazanmak için her şeyi yapıyoruz. Skoru yakaladığımız zaman da tutmak için gerekli oyun stratejimizi uyguluyoruz. Puan kaybetmeye tahammülümüz yok.” ifadesini kullandı.

Gruptan çıkmalarının mucize olmadığını ifade eden Soyak “Grupta ikinci olmamız mucize değil. 6 puan var zaten Edirne Gençlikspor’la. Edirne ile orada oynayacağız. O maç ikinciyi belirleyecek maç olacak. Bu ligde herkes herkesi yenebilir.” ifadesini kullandı. Öte yandan B.Çekmecespor’un hafta sonunda oynayacağı Babaeski maçından bir gün önce şehre hareket edeceği belirtildi.

Haber: İskender KORDU

G.O.PAŞA- TEPECİK: 1-0

 

U 19 Ligi 19.Grupta oynanan maçta G.O.Paşaspor, sahasında Tepecikspor’u ağırladı.

 

Seyit Ateş Stadı’nda oynanan maçta ev sahibi ekip zorlu karşılaşmayı Kaan’ın attığı tek golle kazandı. G.O.Paşaspor’dan Galatasaray’a transfer olan Berk İsmail Ünsal maçtan önce eski takım arkadaşlarını ziyaret ederek başarılar diledi.

Nefeslerin kesildiği maçta ev sahibi yeşil kırmızılı ekibe galibiyeti getiren gol 33. dakikada Kaan Önal’dan geldi. İkinci yarıda skoru değiştirecek başka gol olmayınca ev sahibi ekip zorlu 90 dakika sonunda konuk ekip Tepecikspor’u 1-0 mağlup etti.

 

Stat: Seyit Ateş

Hakemler: Sabri Bilen, Yasin Karaca, Abdülkadir Gönül

Gaziosmanpaşa: Mustafa, Umut, Caner, Emre, Fatih, Hasan, Muhammet, Adil, Kaan, Mahmut, Faruk

Teknik Sorumlu: Ercan Serbest

Tepecikspor AŞ: Kenan, Yılmaz, Oray, Enis, Fırat, Muzaffer, Mustafa, Semih, Selçuk, Ertuğrul

Teknik Sorumlu: Recai Şahinler

Gol: 33’Kaan Önal (G.O.Paşaspor)

---- ---------

--- ------

Y.ESENYURT KEFENİ YIRTTI: 1-1

 

Süper Amatör Küme 2.Grupta kümede kalma mücadelesi veren Y.Esenyurt, lider Arnavutköy Belediyespor’u Esenyurt Belediye Şehir Stadı’nda konuk etti. İlk yarıyı Hasan Yılmaz’ın golüyle 1-0 önde kapatan ev sahibi ekip ikinci yarıda galibiyeti koruyamadı.

 

Maça iki takım da istekli başladı. Ev sahibi Y.Esenyurtspor, rakibi önünde dirençli  bir takımla sahaya çıkarken Arnavutköy Belediye de ortasahada iki yönlü oyuncularının çokluğu nedeniyle devre boyunca rakip kalede daha çok gol arayan taraf oldu. Oyunun ilk bölümünde rakibini savunmada karşılayan Y.Esenyurt kontrataklarla gol bulmaya çalıştı. Arnavutköyspor ilk dakikalarda kurduğu baskıdan sonuç alamazken 42. dakikada sahneye çıkan Hasan Yılmaz cezasahasına girdiği anda çapraz pozisyonda düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan filelerle buluşturdu. Bu gol lider Arnavutköy Belediyespor üzerinde adeta soğuk bir duş etkisi yarattı. Golden sonra ilkyarının son dakikasında Y.Esenyurtspor’un başarılı sol beki Müslüm rakibi ile çıktığı hava topunda yere ters bir şekilde düşünce dili boğazına kaçtı. İlk müdahalesi saha içinde yapılan Müslüm’ün dili uzun uğraşılar sonucunda çıkarılarak sedyeyle saha dışına çıkarıldıktan sonra ambülans gelmeyince özel bir araçla Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Başta takım arkadaşları olmak üzere, Arnavutköy Belediyesporlu futbolcuları ve tribünlerin de ağzını yüreğine getiren Müslüm’ün sağlık durumunun iyi olması statta büyük bir sevinç yarattı. İlk yarı da Hasan’ın attığı tek golle ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle kapandı.

İkinci yarıda da beraberlik golünü bulmak için baskısını arttıran Arnavutköyspor 65. dakikada Gökhan’ın attığı golle beraberliği sağlayarak maça ortak oldu. Maçta kalan sürede başka gol olmayınca iki takım da sahadan 1’er puan alarak ayrılmak zorunda kaldı.

Bu sonuçla Arnavutköy Belediyespor puanını 43’e yükselterek averajla da olsa liderliğini sürdürdü. Y.Esenyurtspor ise aldığı 1 puanla bitime iki hafta kala kümede kalmayı matematiksel olarak garantilemiş oldu. Esenler’in deplasmanda Alibeyköy’e 5-1 yenilmesiyle rahat bir nefes alan Y.Esenyurt da şimdiden gelecek senenin planlarını yapmaya başladı.

ARNAVUTKÖY BELEDİYE ORTASAHASI ÇOK ÇALIŞTI

Haftayı bu sonuçla yine de averajla lider kapatan Arnavutköy Belediyespor’da ortasahanın çok çalıştığı, Y.Esenyurt’un da bu nedenle zaman zaman defansta zor durumlara düştüğü gözlendi. Ortasahayı iki yönlü oyunculardan kuran teknik direktör Adnan Keskin’in bu düşüncesi takıma oyunda hakimiyeti getirmesine rağmen galibiyet için yeterli olmadı. Konuk ekip beraberliğe rağmen sağlam görüntüsüyle gruptaki iyi takımlardan biri olduğunu ortaya koydu. Y.Esenyurtspor’da ise sakatlanıp çıkana kadar Müslüm savunmanın solunu mükemmel bir şekilde kullanırken kaptan Levent de ortasahayı tek başına ayakta tuttu.

ÇİZGİYİ GEÇTİ Mİ GEÇMEDİ Mİ?

Bu arada ilk yarıda Gökhan’ın kaleciden seken topu takip ederek kaleye yaptığı vuruşun çizgiyi geçip geçmediği ise tam bir tartışma konusu oldu. Vuruştan sonra gol diye sevinmeye başlayan Gökhan’ın bu sevinci hakemin pozisyonu devam ettirmesi üzerine kursağında kaldı. Arnavutköy Belediyespor Teknik Direktörü Adnan Keskin ve futbolcular da bu pozisyona uzun süre itiraz etti.

 

Stat: Esenyurt Belediye Şehir

Hakemler: Burak Taşkınsoy, Deniz Demir, Ahmet Karanfil

Yeşilesenyurtspor: Emir, Sinan, Müslüm, Emirhan, Olcay, Murat, Abdülkerim, Emre Yalçın, Hasan, Levent, Alper

Yedekler: Eren, Özgür, Alişan, Mustafa, Vedat, Enes, Uygar

Arnavutköy Belediyespor: İlkay, Serkan, Can, Fethi, Erdal, Salih Güven, Gökay, Sinan, Hakan, Mustafa, Gökhan

Yedekler: Zafer, Ali, A.Vardar, Barış, Cenker, Öner, Uğur

Goller: 42’Hasan (Y.Esenyurt), 65’Gökhan (Arnavutköy Belediyespor)

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

------ -------

--------- -----------

-------- ---------

 

 

“SIRA G.O.PAŞASPOR’DA”

 

Tepecikspor Teknik Direktörü Armağan Turhan, Diyarbakır deplasmanında aldıkları 2-0’lık galibiyet sonrası Play Off için daha umutlu konuştu.

 

Turhan “Diyarbakır maçının çok önemli olduğunu belirtmiştim daha önceden. Play Off yolunda bizim için bir dönüm noktası oldu. Kazandığımız için mutluyuz. Artı Play Off mücadelesi yaptığımız rakiplerimizden birkaç tanesinin puan kaybetmesindan dolayı aramızdaki puan farkını da baya erittik. Daha evvel de Diyarbakır maçı ile başlayan seride 4’te 4 yapmayı düşündüğümüzü söylemiştik. Bunun bir tanesini kazandık. Sıra Gaziosmanpaşa’da.” ifadesini kullandı. G.O.Paşa’dan sonra Tokat ve Konya Şeker maçlarının da kendileri için büyük bir önem taşıdığını ifade eden Turhan “Önce G.O.Paşa, ardından da Tokat ve Konya Şeker ile oynayacağız. Bu maçlardan da galibiyetle ayrılarak Play Off’taki yerimizi garantilemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu arada Tepecikspor’da Diyarbakır önünde forma giymeyen oyuncular dün antrenmana çıkarken Salı gününden itibaren bütün takımın birlikte G.O.Paşa maçının hazırlıklarını sürdüreceği belirtildi.

Öte yandan Diyarbakır maçı ile cezalarını dolduran Adem ve Türker’in G.O.Paşa maçı öncesi takıma dönmeleri teknik heyette ve takım arkadaşları arasında  da büyük bir sevinç yarattı.

Haber: İskender KORDU

------- ------

“İPLER ELİMİZDE”

Silivri Ortaköyspor Kulüp Başkanı Ramazan Sakallıoğlu kümede kalmak için bütün iplerin kendi ellerinde olduğunu söyledi. Sakallıoğlu gazetemize yaptığı açıklamada “Ataşehir’i yeneceğiz, ligde kalacağız. İpler bizim elimizde. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.” diye konuştu. Lige kar nedeniyle verilen aranın takımı olumsuz etkilemesinden korktuğunu kaydeden Sakallıoğlu “Takım tam forma girmiş ve kazanmaya başlamışken 15 günlük ara bize iyi olmadı.” şeklinde konuştu.

---- --------

 

KANARYA- AZİM: 0-4

 

Stat:

Kanaryaspor U 14: Rezan, Nejat (Hüseyin), Şahin, Ramazan, Fırat, Burak, Mehmet (Muhammet), İlhami, Adem, Azat, Akıncan

Azimspor U 14: İskender, Şehmus, Mehmet, Ahmet, Devran, Murat, Batuhan, Doğukan, Suat, Ali, Davut

Goller: Ali 3, Mustafa (Azimspor)

 

----- -------

BÜYÜMÜŞ DE KÜÇÜLMÜŞLER: 3-3

 

U 14 Ligi 4.Grupta oynanan maçta Yeşilova Esnaf ile Özmurat karşı karşıya geldi. 70 dakikası mükemmel bir mücadeleye sahne olan maç 3-3 beraberlikle sonuçlanırken maçı izlemeye gelen taraftarlar hem gole hem de futbola doydu. İki takımın da nefesleri kesen maçında ilk gol 15. dakikada Yeşilova Esnafspor’dan geldi. Ev sahibi ekip Ege ile 20. dakikada bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı: 2-0. İlk yarı bu skorla kapandı. İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başlayan Özmurat son derece istekli, arzulu ve ne yaptığını bilen bir futbol oynamaya başladı. Kısa sürede maça ortak olan siyah beyazlılar 40. dakikada Baran’ın golüyle maça heyecan getirdi: 2-1. 47. dakikada Ali’nin attığı golle maça biraz daha heyecan geldi: 2-2. İki takım oyuncularının da enfes bir futbol sergilediği, futbol oyununun taktiksel anlamda bütün gereklerini yerine getirdiği maçta herkes üçüncü golü yine Özmurat’tan beklerken 63. dakikada bu kez sahneye Y.Esnaf adına Faruk çıktı: 3-2. Maçta son sözü ise Özmurat adına Murat söyledi: 3-3. Taraftarların nefeslerinin adeta kesilerek izlediği maçın bitiş düdüğü ile birlikte iki takım oyuncuları da alkışlar arasında soyunma odasına gitti.

Haber ev fotoğraflar: İskender KORDU

- ----------

Y.ESNAF- ÖZMURAT: 3-3

Yeşilova Esnafspor U 14: Onur, İ.Halil, A.Kaan (54’Efecan), Faruk, Tayfur, Furkan, Kemal (41’Mert, Fırat (58’İsmet), Kenan, Ege, Atakan

Özmuratspor U 14: Abdullah, Uğur, Ali, Ali Umut, Berkay (58’Gökhan), Berkan (36’Ömer Faruk), Murat, Baran, Batuhan (41’Hasan), Murat Ramazan, Furkan (41’Emre)

Goller: 15’ ve 20’Ege, 63’Faruk (Yeşilova Esnaf), 40’Baran, 47’Ali, 70’Murat (Özmuratspor)

---- -------

İFA DOLUDİZGİN: 5-1

U 16 Ligi 13.Grupta oynanan maçta Söğütlüçeşmespor ile İFA kozlarını S.Kartal Stadı’nda paylaştı. Oyunu baştan sona üstün götüren İFA, sahadan farklı galip ayrılarak evine istediğini alarak döndü. İlk yarıyı 12 ve 17. dakikalarda Atahan’ın attığı gollerle 2-0 önde tamamlayan konuk ekip ikinci yarıda farka gitti. Yeşil kırmızılılara 3 puanı getiren diğer golleri 45. dakikada Hasan, 60. dakikada Emre, 78. dakikada da Mehmet attı. S.Çeşme’nin şeref golü ise 80. dakikada Erdem’den geldi. Bu sonuçla İFA puanını 18’e yükselterek üst üste altıncı galibiyetini alırken S.Çeşmespor da ligdeki ikinci yenilgisini alarak 7 puanda kaldı.

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

-------- -------

İFA- SÖĞÜTLÜÇEŞME: 5-1

Stat: S.Kartal

İFAspor U 16: Cem Aydın, Hakan İzgiler, Hakan Çiftçi, Ümit, Ali Ekber, Oğuzcan (Mehmet), Atahan, Emre, A.Alper, Hasan, Tolga

Yedekler: Ufuk, Hamza, Recep, Barkın, Mehmet, Hasan, Arçil

Söğütlüçeşme Gençlik U 16: Metin, Fatih, Resul, Atakan, Soner, M.Y.Emre, Necati, Ulaş, Mustafa, Ömer, Eyüp

Yedekler: İ.Halil, E.Sezer, Ahmet, A.Furkan, Nihat, Selçuk, Erdem

Goller: 12’ ve 17’Atahan, 45’Hasan, 60’Emre, 78’Mehmet (İfa), 80’Erdem (S.Çeşme)

------ ------

 

 

 

 

YENİUFUK- İKİTELLİ: 0-9

Yeniufukspor U 16: Murat, Mustafa, Berk, Kadir Sinan, Mutlu, Resul, Muhammed Furkan, Emre, Veysel, Berkan, Gökhan

Yedekler: Mustafa, Deniz, Ömer, Baransel, Melih

İkitellispor U 16: Özgür, M.Akif, Abdülsamet, İlyas, Onurcan, Gökhan, U.Zafer, Hasan, Ömer, Serhat, Cesur

Yedekler: Görkem, Cafercan, Oktay, Uğurcan, Mustafa, Kadir, M.İkbal

Goller: 14’ ve 28’Hasan, 38’, 49’ ve 62’Cesur, 42’İlyas, 44’ ve 56’U.Zafer, 59’Serhat (İkitellispor)

---- -----

GÜZELCE 4 DÖRTLÜK: 4-2

U 16 Ligi 1.Grupta oynanan maçta üst sıralara tırmanmak isteyen Güzelcespor, bu sezon puanla tanışamayan rakibi B.Çekmece Mimarsinanspor’u 4-2 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı. B.Çekmece Stadı’nda oynanan maçta akıllı bir taktikle mücadele eden sarı siyahlılara galibiyeti getiren golleri 31. ve 80. dakikalarda Ahmet, 44. dakikada Kerem, 70. dakikada da Mutlu attı. B.Çekmece Mimarsinan’ın golleri ise 50. dakikada Ozan’dan, 76. dakikada da Ahmet Kol’dan geldi. Bu sonuçla Güzelcespor 8 puana yükselerek üst sıralar için ümitlenirken B.Mimarsinan da yedinci hafta sonunda da puansız kaldı.

---- ----

B.MİMARSİNAN- GÜZELCE: 2-4

Stat: B.Çekmece

B.Mimarsinan U 16: Berkay, Ahmet, Ümit, Ozan, Çağatay, Ümit, M.Şerif, Necmi, Ahmet Kol, Mete, Arda

Güzelcespor U 16: Uğur, Gökhan, Mutlu, Kaan, Kadir, İlker, Emre, Uğur İhsan, Ahmet, Kerem, Miran Tanış

Goller: 31’ ve 80’Ahmet (Güzelcespor), 44’Kerem, 70’Mutlu (Güzelcespor), 50’Ozan ve 76’ Ahmet Kol

------ ---------

---------- -----

ÇATALCA, SİLİVRİ’DEN KAÇAMADI: 3-3

 

U 16 Ligi 1.Grupta prestij mücadelesi veren Çatalcaspor ile Silivrispor kozlarını Çatalca Stadı’nda paylaştı.

 

Tam bir gol düellosuna sahne olan maçta ilk yarı gol sesi çıkmazken 3-3 biten karşılaşmada bütün goller ikinci yarıda geldi.

Çatalcaspor, 3-1 öne geçtiği maçta galibiyeti koruyamadı. Denk kuvvetlerin mücadelesine sahne olan karşılaşmada ilk gol Çatalcaspor’dan geldi. Ev sahibi ekip 50. dakikada maçın yıldız isimlerinden Ozan’la 1-0 öne geçti. Konuk ekip 61. dakikada beraberliği yakaladı: 1-1. Çatalcaspor’da 63. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Ozan hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü Silivrispor filelerine bıraktı: 2-1. Berk’in golü Çatalcaspor’u iyice rahatlattı: 3-1. Oyuna son dakikalarda ağırlığını koyan konuk Silivrispor 78. ve 80. dakikalara iki gol sığdırarak maça ortak oldu: 3-3. Kalan süre başka bir gol için yeterli olmayınca Çatalcaspor ve Silivrispor oldukça zevkli geçen maçta puanları paylaşmak zorunda kaldı.

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

---- ----

BAĞLARBAŞI- İFA: 0-1

 

Süper Amatör Küme 5.Grupta kümede kalma savaşı veren İFA’dan haftaya lider giren Bağlarbaşı’na deplasmanda büyük çelme.

 

İFA, Tanzer Polat yönetiminde ilk yarısı golsüz biten maçta Bağlarbaşı’nı 1-0 mağlup ederek sezonun tamamlanmasına bir hafta kala ligde kalmayı garantiledi. Denk kuvvetlerin mücadelesine sahne olan maçta İFA deplasmanda rakibine oranla daha net fırsatlar yakalarken mücadeledeki tek gol de 62. dakikada Serkay’dan geldi. Bu sonuçla Bağlarbaşı lider girdiği haftayı üçüncü sırada kapatarak Play Off’u tehlikeye soktu. İFA ise aldığı 3 puanla son hafta öncesi küme düşme hattından uzaklaştı.

--- --------

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.