Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi flaş gelişme

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi flaş gelişme
Derbide Kartal'ın şampiyonluk ihtimali olursa İl Güvenlik Kurulu, "F.Bahçeliler gelmesin" kararı alacak. Gerekçe ise şu: "Stat çevresinde toplanacak BJK'lılar yüzünden taraftarı tahliye etmek güvenli olmaz."
Beşiktaş, Başakşehir'i devirip, haftaya da Başakşehir, Antalya'da puan bırakırsa Kartal, 7 Mayıs günü Fenerbahçe derbisine tur için çıkabilir.

Bu ihtimal yeni bir sorunu beraberinde getirecek. Beşiktaş, bu maçta şampiyonluk turunu atma hesabı yaparken, İl Güvenlik Kurulu da bu ihtimal karşısında nasıl tavır alacağını kara kara düşünüyor. Çünkü derbide Beşiktaş tur atarsa, Fenerbahçelilerin güvenli bir şekilde tahliyesi neredeyse imkansız hale gelecek. Bu yüzden de 'Deplasman yasağı' uygulaması geri dönebilir.
 
FENERBAHÇELİLER KUTLAMA İZLEYECEK

 
Konu; derbi öncesi puan cetveline göre İl Güvenlik Kurulu'nda masaya yatırılacak. İki tarafın yöneticilerinin de bulunacağı toplantıda ihtimaller değerlendirilip, karar verilecek. İdareciler, şampiyonluğun ilan edilmesi durumunda, Fenerbahçeli taraftarların stattan ayrılmasının imkansız hale geleceğini düşünüyor... Bu durumda Fenerbahçeli taraftarlar da saatlerce Vodafone Arena'da kalıp, Siyah-Beyazlılar'ın şampiyonluk kutlamalarına şahitlik etmek durumunda kalacak.
 
 LYON MAÇI MODELİ UYGULANABİLİR

 
Ancak bu da rakip taraftarla yaşanabilecek tatsız olaylara ortam hazırlayabilir. Bu yüzden Fenerbahçeliler'in derbiye gelmemesi konuşulacak. Lyon modelinin uygulanması gündeme gelecek. Ancak bu kararın alınabilmesi için Fenerbahçe tarafının da rızası aranacak. Fenerbahçe cephesinin de taraftarının böyle bir ortamda kalmaması için anlayışlı davranacağı hesap ediliyor.Fenerbahçeliler, kupada 6 yıl sonra deplasmanda yer almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.