Beşiktaş için kritik hafta

Beşiktaş için kritik hafta
Süper Kupa'yı Galatasaray'a kaptıran Beşiktaş, bu maçta eksiklerin net bir şekilde görülmesi üzerine transfer harekatını hızlandırma kararı aldı.
 İlk olarak Chelsea'den Kenneth Omeruo'yu kiralayan Siyah-beyazlılar, bir diğer stoper adayı Carlos Gil'i hafta içinde mutlaka bitirmek ve lig başlangıcına yetiştirmek istiyor. Ancak Çin kulübü Shandong Luneng'in yüksek peşinat ve teminat konusundaki ısrarı, transfer sürecinin uzamasına neden oluyor.

SOSA MİLANO YOLCUSU

Bu arada Sosa'nın satışı sonrası gelecek sıcak para ile stoper rotasının bir anda Dynamo Kievli Vida'ya çevrilmesi de Beşiktaş için süpriz sayılmayacak bir gelişme olabilir. Stoper için düşünülen bu isimlerin yanı sıra Brezilya'nın Cruzeiro takımından Manoel Carvalho da yedekte tutulan bir başka isim. Santrfor transferi için Liverpool'dan Benteke ve Porto'dan Vincent Abaubakar'ın yanı sıra Chelsea'den Loic Remy için temaslarını sürdüren Beşiktaş, gelişmelere göre menajerler tarafından önerilen Asamoah Gyan'ı da her an listeye dahil edebilir. Geçen sezon gittiği Çin liginden ayrılmak isteyen ve Shanghai SIPG yönetiminden onay alan Ganalı oyuncu, kendine Avrupa'da takım arıyor ve Beşiktaş da futbolcunun oynamak istediği takımlar arasında yer alıyor.

Mario Gomez'in henüz bir takımla imzalamamış olması da Siyah-beyazlılar için hala bir umut olarak kenarda durmaya devam ediyor ve bu umut Beşiktaş bir golcü alıncaya ya da Gomez bir takımla sözleşme imzalayıncaya kadar devam edecek.

7.5 MİLYONA EVET

Beşiktaş'ta bu hafta yaşanacak bir diğer önemli gelişme ise Jose Sosa konusunda olacak. Arjantinli oyuncunun bir aydan fazla süren Milan'a transfer olma süreci, artık tamamlanmak üzere. 8 Temmuz'da Milan'ın 4 milyon Euroluk teklifine hayır diyen yönetim, dün resmi olarak kulübe ulaşan 7.5 milyon Euroluk son teklifin ardından oyuncuyu satma kararı aldı. En başından beri bu satışa teknik direktör Şenol Güneş ile birlikte karşı çıkan başkan Fikret Orman'ın, ikinci bir Fernandes olayı yaşamak istemediği için transfere onay verdiği öğrenildi.

Sosa'nın transfer hikayesi, İtalyanların Beşiktaş'ın istediği ödeme planını kabul etmesi halinde tamamen resmiyete dökülecek ve Arjantinli oyuncu takımdan ayrılacak.

10 NUMARA ARAYIŞLARI

Sosa'nın İtalya'ya transferi sonrası doğacak boşluğu en başından beri Oğuzhan ve Aras ile kapatmayı düşünen teknik direktör Şenol Güneş'in, orta sahaya 6 ve 8 numarada oynayabilecek bir oyuncu istediği biliniyor. Orta saha için şu anda düşünülen ilk aday, geçtiğimiz haftalarda görüşülen ve Beşiktaş'ın şartlarını kabul etmesi halinde transfer edileceği söylenen Gökhan İnler. Jose Sosa'nın transferinin kesin olarak sonuçlanmasından sonra harekete geçecek olan Beşiktaş transfer komitesi, Gökhan İnler ile anlaşma zemini oluşturamazsa yeniden arayışlara girecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.