Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu

Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu
Türkiye'yi Beşiktaş'ın temsil edeceği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2016-2017 sezonu grup kuraları Monaco'da çekildi..
 Türkiye'den sadece Beşiktaş'ın yer alacağı Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz 4. torbada yer aldı. Beşiktaş'ın rakipleri Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev oldu

BENFICA

Portekiz Premier Ligi ekiplerinden Benfica, Portekiz'de geçtiğimiz sezonu 88 puanla 86 puanı bulunan Sporting Lizbon'un üzerinde şampiyon tamamladı. 

Teknik Direktör Rui Vitoria'nın çalıştırdığı Portekiz temsilcisi 2015-16 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselmiş, çeyrek finalin ilk karşılaşmasında Bayern Münih'e deplasmanda 1-0 yenilen ve evinde ise 2-2 berabere kalarak turnuvadan elenmişti.

Beşiktaş'ın bu sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı Talisca, Benfica'yı oldukça yakından tanıyor. 22 yaşındaki futbolcu 2014 yılından bu yana Benfica forması giyiyordu.

Maçlarını 65 bin kapasiteli Estadio da Luz'da oynayan Benfica'nın kadrosunun piyasa değerinin 150 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

NAPOLI

İtalyan futbolunun köklü kulüplerinden Napoli, geçtiğimiz sezon Serie A'yı 91 puanla şampiyon olan Juventus'un gerisinde 82 puanla ikinci sırada tamamlamıştı. 

Geçtiğimiz sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele eden Maviler, 2. tur'a kadar yükselebilmiş, bu turda Villarreal'e elenmişti. 

Maçlarını 78 bin kişilik San Paolo Stadı'nda oynayan Napoli'yi İtalyan teknik adam Maurizio Sarri çalıştırıyor.

DINAMO KIEV

Ukrayna'nın önde gelen kulüplerinden Dinamo Kiev, Ukrayna Premier Ligi'nde geçtiğimiz sezonu 70 puanla en yakınındaki rakibi Shakhtar Donetsk'in 7 puan üzerinde şampiyon tamamladı.

2015-16 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele eden Kiev ekibi, 2. tura kadar yükselmiş, bu turda Manchester City'ye yenilerek elenmişti. 

Maçlarını 70 bin kapasiteli NSK Olympiyskiy Stadı'nda oynayan Dinamo Kiev'i, Ukraynalı Teknik Direktör Sergiy Rebrov çalıştırıyor.

Beşiktaş, Dinamo Kiev ile 2011 yılında UEFA Avrupa Ligi'nde iki kez karşı karşıya gelmiş ve Ukrayna temsilcisine 1-0 ile 4-1'lik sonuçlarla mağlup olmuştu.

İşte takımlar ve grupları...

A GRUBU
Paris Saint-Germain
Arsenal
Basel
Ludogorets

B GRUBU
Benfica
Napoli
Dynamo Kiev
Beşiktaş

C GRUBU
Barcelona
Manchester City
Gladbach
Celtic

D GRUBU
Bayern Münih
Atletico Madrid
PSV Eindhoven
Rostov

E GRUBU
CSKA Moskova
Bayer Leverkusen
Tottenham
Monaco

F GRUBU
Real Madrid
Dortmund
Sporting
Legia Varşova

G GRUBU
Leicester City
Porto
Club Brugge
Kopenhag

H GRUBU
Juventus
Sevilla
Lyon
Dinamo Zagreb
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.