Beşiktaş - Lyon maçı ne zaman saat kaçta hangi şifresiz kanalda?

Beşiktaş - Lyon maçı ne zaman saat kaçta hangi şifresiz kanalda?
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final maçı rövanş karşılaşmasında ilk maçta elinden kaçırdığı Lyon'u evinde ağırlayacak...
İlk maçı 2-1 kaybeden temsilcimiz Beşiktaş, rövanş mücadelesini kazanarak turu geçmek istiyor. Peki, Beşiktaş - Lyon maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda şifresiz izlenebilecek?

Kara Kartal, Fransa'da sahayı dar ettiği Lyon'u evinde ağırlayacak. Nefesleri kesen mücadelede Beşiktaş 1-0 öne geçmesine rağmen bireysel vebasit hatalar yüzünden sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Beşiktaş mağlubiyete rağmen deplasmanda gol atarak büyük bir avantaj yakaladı. Bu maçın ardından futbolseverler 20 Nisan'da oynanacak Beşiktaş - Lyon maçı "saat kaçta hangi kanalda şifresiz izlenebilecek?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Lyon - Beşiktaş maçının tüm detayları haberimizde...
 
 

Beşiktaş - Lyon maçı 20 Nisan'da oynanacak. Maç saat 22.05'de başlayacak olup TRT'den şifresiz ve canlı olarak ekranlara gelecek.

 
MUHTEMEL 11'LER


BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Mitrovic, Tosic, Adriano, Quaresma, Atiba, Oğuzhan, Babel, Talisca ve Cenk Tosun

LYON: Lopes, Morel, Diakhaby, Jallet, Tousart, Gonalons, Tolisso, Valbuena, Fekir, Lacazzette
 
KARTAL KOLAY GOL ATIYOR


Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarındaki son 5 maçtaki golcü özelliğini, Olympique Lyon karşısında da kullanarak tur arayacak. Yarı final için gol veya gollere ihtiyaç duyacak Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı son 5 maçta 11 gol kaydetti. Siyah-beyazlı ekip, son 5 maçta rakip fileleri havalandırsa da kalesini de gole kapatmayı başaramadı. Beşiktaş, bu 5 maçta 6 gol yedi.
  
DEV MAÇIN HAKEMİ BELLİ OLDU


UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş'ın, Fransa'nın Olympique Lyon takımı ile 20 Nisan Perşembe günü oynayacağı çeyrek final rövanş maçını Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek.
 
BEŞİKTAŞ NASIL TUR ATLAR?
 

Deplasmanda attığı golle büyük bir avantaj yakalayan Beşiktaş, evinde 1-0 galip gelirse tur atlayan taraf olacak. Beşiktaş, evinde gol yemeden 1 ve üzeri skorlarla kazanırsa tur atlayan taraf olacak. Her türlü beraberlik sonucunda turu geçecek taraf Lyon olacak. Maç 2-1 bitmesi halinde uzayacak. Beşiktaş 2 üstü farklı galibiyet alması durumunda yine turu geçen taraf olacak. Lyon, maçı kazandığı her skorla turu geçen taraf olacak. 
 
Beşiktaş-Lyon biletleri saat kaçta satışa çıkacak?


20 Nisan Perşembe günü Vodafone Arena'da oynanacak karşılaşmanın biletleri bugün saat 14:00'te satışa çıkacak. 

Beşiktaş-Lyon bilet fiyatları

Kategori 1 : 400TL
Kategori 2 : 375TL
Kategori 3 : 350TL
Kategori 4 : 325TL
Kategori 5 : 300TL
Kategori 6 : 275TL
Kategori 7 : 150TL
Kategori 8 : 140TL
VIP : 800TL
1903 A-E BLOK : 800TL
1903 B - D BLOK : 8500TL
1903 C BLOK : 900TL

0-6 yaş arası çocuklar ücretsizdir.
 
HÜKMEN ALDIĞI GALİBİYETLER


Siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında iki kez rakiplerini hükmen galibiyetlerle saf dışı bıraktı. Beşiktaş, 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisi Olympiakos’un sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edildi. Siyah-beyazlı takım ayrıca 1986-1987’de aynı kupada 2. turda Kıbrıs Rum Kesimi’nin Apoel ekibinin sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.
 
İÇ SAHADA BAŞARILI PERFORMANS


Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarında son dönemdeki iç saha performansıyla dikkati çekiyor. Son 4 sezonda Avrupa kupalarında rakiplerini 16 kez konuk eden Beşiktaş, söz konusu müsabakalarda şu ana dek sadece bir yenilgi aldı. Beşiktaş, bu mağlubiyeti de 2014-2015 sezonunda, Slaven Bilic yönetiminde UEFA Avrupa Ligi’nde Belçika temsilcisi Club Brugge’a 3-1 yenilerek yaşadı. Beşiktaş, bu periyottaki iç saha maçlarında rakiplerine 8 kez üstünlük sağlarken, 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, evindeki 16 maçta 26 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü.

Beşiktaş’ın son 16 maçtaki iç saha performansı şöyle:

Maç                 Organizasyon                Sonuç
Olympiakos          Avrupa Ligi                 4-1
Hapoel Beer-Sheva   Avrupa Ligi                 2-1
Benfica             Şampiyonlar Ligi            3-3
Napoli              Şampiyonlar Ligi            1-1
Dinamo Kiev         Şampiyonlar Ligi            1-1
Skenderbeu          Avrupa Ligi                 2-0
Lokomotiv Moskova   Avrupa Ligi                 1-1
Sporting Lizbon     Avrupa Ligi                 1-1
Club Brugge         Avrupa Ligi                 1-3
Liverpool           Avrupa Ligi                 1-0 (penaltılarla 5-4)
Tottenham           Avrupa Ligi                 1-0
Partizan            Avrupa Ligi                 2-1
Asteras             Avrupa Ligi                 1-1
Arsenal             Şampiyonlar Ligi ön eleme   0-0
Feyenoord           Şampiyonlar Ligi ön eleme   3-1
Tromsö              Avrupa Ligi                 2-0

Bu arada Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 98. iç saha maçını Olympique Lyon ile yapacak. Bu maçlarda rakiplerine 50 kez üstünlük sağlayan siyah-beyazlı takım, 23’ünden beraberlik ve 24’ünden de mağlubiyetle ayrıldı. Evindeki maçlarda rakip fileleri 144 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 97 gol gördü.
 
FRANSIZ TAKIMLARINA SAHASINDA KAYBETMEDİ


Fransız rakiplerine karşı 8. mücadelesine çıkacak Beşiktaş, evinde bu ülke ekiplerine mağlup olmadı. Siyah-beyazlı ekip, Fransa temsilcileriyle evinde yaptığı 3 maçta 2 galibiyet ve bir beraberlik aldı. Beşiktaş, 4 deplasman maçında ise Fransız takımlarına mağlup oldu. Siyah-beyazlı takım, Fransa ekipleriyle yaptığı 7 maçta 9 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü. Beşiktaş, tarihinde ilk kez eşleştiği Olympique Lyon’a deplasmanda 2-1 yenildi.
 
CENK TOSUN VE QUARESMA REKOR PEŞİNDE


Bu sezon takımın en golcü oyuncusu durumunda bulunan Cenk Tosun, 2 gol atması halinde Demba Ba’yı geride bırakacak. Avrupa kupalarında 7 golü bulunan ve son olarak Olympiakos ile yapılan rövanş maçında fileleri havalandırıp Mehmet Özdilek ile aynı sayıya ulaşan Cenk, Olympique Lyon karşısında bir gol atması halinde 8 kez bu sevinci yaşayan Demba Ba’yı yakalayacak. Cenk Tosun, 2 gol atarsa hem Demba Ba’yı geçecek hem de siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 9 kez fileleri havalandıran Pancu’yu yakalayacak.

Beşiktaş’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde yaptığı maçlarda bir kez gol sevinci yaşayan Cenk, Avrupa Ligi’nde ise 4 maçta 3 gol kaydetti. Siyah-beyazlı formayla 11 gol atan ancak Olympique Lyon ile oynanan ilk karşılaşmada sakatlığı nedeniyle görev alamayan Ricardo Quaresma da oynaması halinde atacağı gollerle 12 gollü Bobo’yu geçme fırsatı bulacak.

Beşiktaş’ta kırmızı kart cezasından dolayı Avrupa kupalarında 3 maç oynayamayacak Vincent Aboubakar ise bu sezon 6 gole imza attı. Takımının son 2 Avrupa kupası maçındaki golcüsü durumunda bulunan Ryan Babel ise bu sezon Avrupa kupalarında 3 golle katkı yaptı. Atiba Hutchinson, Adriano Correia ve Anderson Talisca da birer kez bu sevinci yaşadı. Beşiktaş’ın bir golünü ise Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta William Soares kendi kalesine atmıştı.
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Dusko Tosic, Lyon maçı öncesi basın toplantısı düzenled, Güneş, UEFA'nın verdiği cezaya büyük tepki gösterirken, lyon Başkanı ve yönetimini de topa tuttu!

Şenol Güneş'İn açıklamaları şöyle;

Futbolun dışına çıkmayacağız

Yarın çok önemli bir maç oynayacağız. İki iyi takımın maçı olacak. Oyunun her iki yönünü de iyi oynayarak kazanabiliriz. Bırakalım futbolcular saha içinde yapabileceklerini göstersin. Fair play içerisinde bir maç olsun. Futbolcularıma güveniyorum. Yarın sevinmek için olağanüstü gayret gerekiyor. Taraftarımızın da her zamanki fair play içinde destek olmasını bekliyoruz. Taraftarımız tüm enerjisiyle, 'rakibin provokasyonlarına gelmeden' bizi sonuna kadar desteklemeli. Biz futbolun dışına çıkmayacağız. UEFA terazinin bir tarafına baskın basmıştır. Şiddet varsa ceza alınmalı, caydırıcı da olmalı. Ama ceza verirken haksızlık yapılırsa, zararı daha büyük olur. UEFA'nın terazisinde Lyon ağır basmıştır. 50 yıl içinde görmediğim haksızlığı, yanlışlığı burada görmüş olabilirim. UEFA'nın terazisinde Lyon ağır basmıştır. 50 yıl içinde görmediğim haksızlığı, yanlışlığı burada görmüş olabilirim.

Boynumuzdan assalar bile teslim olmayacağız

UEFA, Lyon adına 1 gol şimdiden atmıştır. Ama biz yarın o golü de çıkartmak için uğraşacağız. Taraftarı biz almadık. Taraftarı alan sen, saha senin sahan. Cezanın veriliş zamanı tartışmaya açıktır. Ben bunu seneryonun bir parçası olarak görüyorum. Bunun mantığı yok. Bizi boynumuzdan assalar bile teslim olmayacağız. Canımızı çıkarmaya çalışsalar da teslim olmayacağız. Bu karardan kazanan taraf Lyon'dur. Kaybeden Beşiktaş ve futboldur.

Bütün maçlar seyircisiz oynansın!

Aboubakar ve Marcelo cezalı, Ömer sakat. Her oyuncumuz önemlidir. Önemli olan oynayanların en iyisini yapmalarıdır. Şartlar ne olursa olsun sabırlı şekilde oynayacağız.Politik lafını kullanmak istemiyorum. Oğuzhan'a bir şey atılırken oyuncumuz yere yatsaydı maç tatil olurdu. Lyon’un baskıdan kazançlı çıktığını düşünüyorum. Oynanmamış maçın cezasını aldık. O kadar bilet satıp para kazanacaksın, e satma. Bütün sorumluluk onlara ait. Bak ne yaptılar? Yarın taraftar getirmiyorlar! Bütün maçlar seyircisiz oynansın, hiç olay olmasın tribünlerde.

Önümüze bomba koydular!

Caner ve Demba Ba yüksek tempolu maçta verimi soru işaretli olan oyuncular. Her geçen gün Caner üstüne koyuyor. Caner'in kadroya girme olasılığı fazla ama düşündüğümüz düzeyde olsa bunları konuşmazdık. Maçı kazanmak için oyuncu kaybetmeyiz. Düşünün ki yarın 10 tane Fransız sahaya birşeyler atacak, cezayı biz alacağız. Lyon'la aynı ceza geldiği zaman ben UEFA'nın samimi olduğunu düşünmüyorum.Önümüze bir bomba koydular! Lyon başkanı 'iki takım için de doğru karar' demiş ama biz saf değiliz. Biz orada ikinci takım değildik, üçüncü takımdık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.