Beşiktaş Sompo Japan - Demir İnşaat Büyükçekmece: 78-65

Beşiktaş Sompo Japan - Demir İnşaat Büyükçekmece: 78-65
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 15. hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 78-65 yendi.
Beşiktaş Sompo Japan, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasında, Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 78-65 yendi. Siyah-beyazlılar ligde 11. galibiyetini alırken konuk ekip Demir İnşaat Büyükçekmece sahadan 10. kez mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya Diebler ve Adams'ın üç sayılık basketleriyle başlayan Beşiktaş Sompo Japan, 4. dakikayı 10-8 önde bitirdi. Siyah-beyazlıların üst üste boş hücumlarına Burak Can Yıldızlı ve Merthan Mutlu'nun bulduğu sayılarla karşılık veren Demir İnşaat Büyükçekmece, ilk periyodu 21-17 önde bitirdi.

Demir İnşaat Büyükçekmece, ikinci çeyrekte Burak Can Yıldızlı ve Stojanovski'nin dış atışlardan bulduğu sayılarla siyah-beyazlılar karşısında 16. dakikayı 34-30 önde kapattı. Tempoyu artıran Beşiktaş Sompo Japan, Palacios ve Adams'ın üst üste attığı basketlerle soyunma odasına 45-40 üstün gitti.

Üçüncü periyodun 24. dakikası 47-46 Beşiktaş Sompo Japan'ın üstünlüğüyle geçildi. Bu çeyrekte her iki ekip de hücumda etkisiz kalırken siyah-beyazlılar, onar sayının üretildiği üçüncü çeyreği, Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında 55-50 önde bitirdi.

Strawberry ile üst üste basketler bulan Beşiktaş Sompo Japan 36. dakikada farkı 10 sayıya (67-57) kadar çıkardı. Walker ve Stojanovski ile isabetli dış atışlardan sayı üreten Demir İnşaat Büyükçekmece, son üç dakikaya girildiğinde farkı 4'e indirdi: 69-65. Diebler ve Kenan Sipahi ile yeniden tempo yakalayan siyah-beyazlılar, karşılaşmayı 78-65 kazandı.

Demir İnşaat Büyükçekmece'de Deniz Kılıçlı, maçın son saniyelerinde sakatlanarak mücadeleyi tamamlayamadı.

Beşiktaş Sompo Japan: 78 - Demir İnşaat Büyükçekmece: 65

Salon: BJK Akatlar

Hakemler: Özlem Yalman, İsmail Aydın, Halil Baldemir

Beşiktaş Sompo Japan: Diebler 14, Adams 14, Strawberry 10, Weems, Palacios 10, Clark 16, Kenan Sipahi 10, Sertaç Şanlı 4, Muratcan Güler, Erkan Veyseloğlu

Başantrenör: Ufuk Sarıca

Demir İnşaat Büyükçekmece: Walker 12, Oğulcan Baykan 2, Simpson 6, Kairys 4, Stojanovski 14, Burak Can Yıldızlı 15, Deniz Kılıçlı 10, Merthan Mutlu 2, Moldoveanu, Melih Yıldız, Muhammed Faik Altınkalem

Başantrenör: Özhan Çıvgın

1. Periyot: 17-21

2. Periyot: 45-40

3. Periyot: 55-50

4. Periyot: 78-65

Maçın ardından

Beşiktaş Sompo Japan cephesi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 15. hafta mücadelesinde Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 78-65 mağlup eden Beşiktaş Sompo Japan'ın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Takım olarak geldiğimiz nokta iyi ancak daha iyi olabiliriz." dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ufuk Sarıca, "Çok sert bir maç oldu. İlk yarıda boyalı alanda sıkıntı yaşadık. Ribauntlarla rakibe sayılar verdik. İkinci yarı savunmada önemli işler yaptık. Savunma anlamında ikinci devrede iyiydik. Rakibi skor olarak aşağıda tuttuk ve kazandık." ifadelerini kullandı.

Geçen sezon ligin ilk devresini üçüncü bitirdiklerini aktaran Sarıca, "Bu sene de böyle bitti. İstikrar yakalamak istiyoruz. Takım olarak geldiğimiz nokta iyi ancak daha iyi olabiliriz." diye konuştu.

Beşiktaş Sompo Japan'ın yeni transferi Juan Palacios ise "Çok önemli bir galibiyet aldık. Maçın bu şekilde gelişmesini ilk yarıdaki kötü savunmamıza bağlıyorum. İkinci yarı daha iyiydik ve maçı kazandık. Şu ana kadar her şey iyi, zamanla takıma daha iyi adapte olacağım." şeklinde değerlendirme yaptı.

Demir İnşaat Büyükçekmece cephesi

Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Özhan Çıvgın, zor bir deplasman maçı oynadıklarını ifade etti.

Maç sırasında rotasyonlarının çok kısıtlı olduğunu vurgulayan Çıvgın, şunları kaydetti:

"Maç planımız, hiç sevmememe rağmen rakibi bozmak üzerine kuruluydu. Planımız aslında tuttu ama oyuncularım sorumluluk alamadı. Devre arasında Oğulcan Baykan'a daha fazla sorumluluk almasını söyledim. Şimdi bu arada sakatlarımızın dönmesini bekleyeceğiz. Bir an önce toplanmalıyız. Önce kadro anlamında toparlanmalıyız. Daha sonra ise galibiyetler almak zorundayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.